torstai 17. joulukuuta 2015

the Cock

Perjantaina oli sitten vuorossa lounas the Cockissa, tämän setin viimeinen citylounas. Luin etukäteen Nytin kehuvat arvostelut ja tsekkasin myös päivän lounaslistan, joka vaikutti hyvälle. Tässä olivat siis alkuspeksit lounaalle. 

Saavuimme ravintolaan varmaan kiivaimpaan lounasaikaan, noin kahdentoista kieppeillä, jolloin väkeä riitti. Ravintola on sen verran iso, että lounaan maksaminen onnistui väestä huolimatta suht nopeasti ja samoin vapaa pöytä löytyi helposti. Ei siis kannata pelästyä väenpaljoutta, lounastamaan mahtui hyvin. Me lounastimme katutason viihtyisässä tilassa. Alakerrassakin on pöytiä, mutta ruoka tarjoillaan yläkerran tilassa. Sijoitimme itsemme lähelle buffapöytää, isojen ikkunoiden viereen.  


The Cockin lounas sisälsi salaattipöydän, punajuurikeiton ja lämpimät ruuat buffetista, hintaa koko setille oli 12 €.. Perjantaina oli pääruuaksi tarjolla gnoccheja&metsäsieniä ja grillattua mustekalaa.

Salaattipöydässä oli taas useampaa sorttia syötävää, joista valita mieleisensä. Vihreä salaatti oli raikas. Toisessa taisi olla kuivattuja karpaloita joukossa. Tykkäsin. Salaattipöydästä tulee minusta löytyä tuoretta vihannesta, johon ei ole valmiiksi sekoitettu mitään raskasta kastiketta. Tykkään, kun on myös simppeleitä, tuoreita vaihtoehtoja tarjolla. 


Salaatit olivat aseteltu kauniisti isoille vadeille. Kulhot tyhjenivät nopeaa tahtia, mutta myös täyttyivät. Aivan kiitettävästi oli meidän lounaan aikana salaatteja tarjolla. Bulgur-salaatti houkutti, mutta makuelämys jäi vaisuksi. Salaattipöydän tarjottavista eniten tykkäsin tästä kaali, papu, herne, porkkana hässäkästä, jossa oli hyvät maut ja mukavasti pureskeltavaa. Myös tomaatti-mozzarellasalaatti oli oikein maukas. Molempia santsasin. Alla värikäs salaattilautanen, johon aivan kiitettävästi lappasin maukkaita tahnoja. Nämä eri tahnat nostaisinkin suosikeikseni Cockin lounaalta. Aurinkokuivattu tomaatti, humus, tapenade ja porkkanatahna olivat tosi hyviä. Mukavaa, että lounaalla oli erilaisista tahnoista näin monipuolinen tarjonta. 


Cockin lounaalla oli tarjolla tummaa ja vaaleaa leipää. Minä tykkäsin tummasta leivästä. Vaaleasta leivästä osui käteeni jotenkin kova pala, en syttynyt tälle. Lounaalla oli myös gluteenitonta leipää, joka oli oikein hyvää. Pointsit tästä. 


Pääruuat olivat tarjolla buffetpöydässä. En hirveästi innostunut kummastakaan, toki niitä molempia maistoin. Mustekala-annoksen liemi oli maistuvaa, mutta muuten sekä mustekala että gnochhiannos olivat lievä pettymys. Molemmat ruokalajit olivat mielestäni hieman kärsineet buffapöydässä. Punajuurikeitto oli lempeää, täyteläistä ja maukasta. 


Pieni yksityiskohta, josta todella tykkäsin, oli suolan löytyminen pöydästä. Ja onko hei söpömpää sormisuola-astiaa olemassa...? Tämä pikkuinen pata oli ihana!


Cockin lounaalla oli monta kivaa juttua. Meidät otettiin ystävällisesti vastaan ja palvelu oli hyväntuulista. Paikka on tosi viihtyisä, tänne tulisin mieluusti drinkeille tai illastamaan. The Cock on myös sen verran iso, että tänne mahtuu lounastamaan vähän isommallakin porukalla. Lounaan pääruuat ei minulle niin osuneet, sen sijaan salaattipöytä ja keitto maistuivat. Seuraavalla kerralla varmaan keskittyisin enemmän raikkaan salaattipöydän antimiin. 

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Itse olen useampaan kertaan todennut Bulgur-salaatista, että se näyttää taivaalliselta, mutta maku on yllättävän mieto. Ei auta muu kuin jatkaa hyvän version metsästystä :) -Helmi

    VastaaPoista
  2. Oli herkulliset tarjottavat! Ja paikka oli oikein viihtyisä :).

    VastaaPoista