keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Ystävien kanssa aamiaisella - Klaus Koossa tietenkin! :)

Lauantaiaamun aamiainen Klaus Koossa oli just riittävä pehmeä lasku kahden viikon kaupungilla lounasteluun. Aamiaisella tapasimme juoksuhenkisellä ystäväporukalla, jonka kanssa on tehty useampi reissu ja retki, useimmiten liikunnan merkeissä. Tällä kertaa keskityimme pelkästään tankkaukseen siirtäen urheilusuoritukset myöhempään ajankohtaan. Klaus Koon aamiainen ja brunssi ja joulupöytä ja hotelli on meille entuudestaan tuttu. Pari kertaa olemme olleet juuri tällä samaisella porukalla Klaus Koossa saunomassakin - eli melkein kuin kotiin menis ;). 

                               

Klaus Koon aamiainen on lauantaisin tarjolla klo 11 saakka. Varasimme etukäteen pöydän varttia yli ysiksi, jotta varmasti ehtisimme nauttia pöydän antimista. Meille olikin varattu oikein kiva oma pöytä, jossa saimme rauhassa nauttia aamiaista, myöskään kanssasyöjiä häiritsemättä. Tällä porukalla nimittäin ei hiljaista hetkeä tule. 


Itse aloitin aamiaisen nauttimisen yön yli haudutetulla ohrapuurolla. Puuroa kannattaa ehdottomasti maistaa, vaikkei puuron ystävä olisikaan, on nimittäin erinomainen puuro ja harvemmin tulee itse näin huolella kotioloissa valmistettua puuroa.  

                           

Ohrapuuron kanssa sopi paremmin kuin hyvin mansikkahillo. 


Tarjolla oli myös mysliä jugurtin ja vaikka hillon kera. 


Leipiä oli tarjolla muutamaa erilaista. Itse taisin maistaa vaan tuota kaikkein vaaleinta, joka oli todella hyvä leipä. Päälle riitti pelkkä voi. Leivän päälliset ja muut leikkeleet oli aseteltu kahta puolta tarjoilupöytää. Jos johonkin olisin jotain muuta kaivannut, niin leikkeleistä yksi olisi voinut olla vaikka kalkkunaa. Molemmat juustot olivat hyvät. Leivänpäällisten lisäksi pöydästä löytyi kurkkua, tomaattia, salaattia, leipä- ja homejuustoa, sienisalaattia ja muikkuja. Kattava tarjonta ja myös suomalaisuus hyvin edustettuna. Mehuista testasin luomuraparperimehun. Muita vaihtoehtojakin löytyi. 


Hyvin saimme kukin kerättyä lautaset ja lasit täyteen ruokaa. Klaus Koon aamiaiskahvivalikoimassa oli suodatinkahveissa tummapaahtoinen Moak, josta tykkäsin. Vaalea paahto taisi olla Presidenttiä. Erikoiskahveja saa aamiaisella tilattaessa, mutta ne eivät sisälly aamiaisen hintaan (25 €). Ajoittain pöytä oli aika täynnä lautasia, laseja ja kahvi- ja teekuppeja. Kerran kävin pyytämässä aamiaishenkilökuntaa korjaamaan likaisia astioita, jotta uutta mahtui tilalle ;).  


Tuoreita hedelmiä oli tarjolla runsaasti. Ihan mahtavaa. Näitä voi nauttia ihan pelkälleen väliruokana ennen makeaa osiota tai fixailla vaikka jugurtin sekaan tai miten kukin nyt haluaa. Hedelmien jälkeen ensimmäinen jälkiruoka oli kuohkeat ja makeat croissantit. 


Croissantin kanssa maistelin eri hilloja. Varsinainen jälkkäri oli tuhti suklaakakun pala. Tälläinen pikku brownie sopii erinomaisesti aamiaisen jälkkäriksi. 


Klaus Koon aamiainen on hyvä, edelleen. Tarjottavat ovat aseteltu esille tosi kauniisti ja myös tarjoiluastiat ovat huolellisesti mietittyjä. Mahtavaa nähdä suomalaista designia monessa kohtaa. Palvelu oli ystävällistä ja aamiainen oli toimiva. Tarjottavat on aseteltu moneen eri kohtaan ympäri ruokailusalia, jolloin turhaa jonotusta tai odottelua ei juurikaan syntynyt. Itse en ihan kaikkia aamiaisen tarjottavia maistanut, mm. lämpimät ruuat (kananmunat, munakokkeli ja nakit) puuroa lukuunottamatta jätin väliin. Valikoimaa siis riittää moneen makuun; tuoretta, laadukasta ja maukasta. 

Klaus Koon aamiaisella tuli kuulumiset vaihdettua moneen kertaan ja saimme rauhassa istua pöydässä lähemmäs puolta kahtatoista. Seuraavalle aamiaiselle pitää siis varata runsaammin aikaa :). 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti