tiistai 10. marraskuuta 2015

Mercur - tuulahdus Ameriikoista

Torstai-iltana oli suunta kohti Ruusulankadun keilahallia ja ravintola Mercuria. Mercur on toiminut samoissa tiloissa vuodesta 1963 ja keilahalli on Suomen vanhin toiminnassa oleva halli, perinteikkäästä paikasta on siis kyse. Täällä olemme mekin joskus keilanneet, mutta ravintolasta ei ole jäänyt mieleen sen kummempia fiiliksiä. 

Kimmo Lehtosen luotsaamassa Mercurissa tarjoillaan iltaisin reilun amerikkalaishenkistä ruokaa suomalaisella twistillä - arkisin taas kotiruokalounasta. Lauantaisin on vuorossa brunssi - meidän kokemuksia brunssista voit lukea tästä. Brunssivierailulla jo kiinnitimme huomiota paikan viihtyisään sisustukseen ja mukavaan tunnelmaan. 

Meidän neljän hengen seurueelta ei kauaa kestänyt tehdä valintoja monipuoliselta listalta, josta löytyy alkuruokia, pari keittoa, salaatteja, pihvejä, burgereita ja tietenkin jälkiruokia. Lista on laaja ja voisi kuvitella jokaisen löytävän täältä omaan makuunsa mieleistä syötävää. Mercuriin onkin helppo tulla isommalla porukalla! Monelaiselle ruokailijalle on valinnanvaraa.   

Quesadillat olivat todella herkullisia! Vehnätortillat olivat superhyvän makuisia ja kana-pekoni-cheddarjuusto täyte aivan nappi. Annokseen kuulunut lisukesalaatti oli jotakuinkin turha. Sinappimajoneesi oli hyvän makuinen, mutta itse olisin valinnut annokseen jotakin raikkaampaa ja kevyempää. 


Sinihomejuustoetanat olivat juuri sellaisia kuin niiden pitääkin. No complaints here. 



First Shot Salad oli perusvarma, hyvä esitys. Fetan ja melonin yhdistelmä on erinomainen. Balsamikastike toi annokseen oman säväyksen. Salaatti oli mukavan raikas ja kepeä, oikein sopiva startteri. 


Mutta sitten...apua, mitkä ribsit!!! Niin mehevät ja mureat ja kastike oli täysosuma! Näitä kannattaa todellakin tulla tänne syömään. Mercurin ribsit keräsivät pointsit todellisilta ribsiasiantuntijoilta! Coleslaw sen sijaan oli hiukan liian tuhtia, salaattiin olisi saanut raikkautta, jos se olisi tehty jogurttipohjaan. 



Cranker American Open Burger oli hervoton burgeri! Tämä annos oli kunnon mättöä. Burgerin jauhelihapihvi oli erinomainen. Pekonit olivat meidän makuun vähän liian löysiä. Maku oli kaikkinensa hyvä. Seuraavalla kerralla taidan kyllä valkata hieman maltillisemman hampurilaisen, tämä on todella isoon nälkään tarkoitettu...


Klassinen lehtipihvi oli hyvä. Pihvi tarjoiltiin kantarellimuhennoksen kanssa - lehtipihvin kanssa olisi voinut olla myös perinteinen maustevoi, kun klassikosta on kyse. Annoksen lisuke, grillattu tomaatti, oli hyvä veto. Ranskalaiset olivat hyvät. 


Surf and turf -pihvi oli onnistunut valinta. Pihvi tuotiin juuri sellaisena kuin oli tilattu eli medium raw. Maut olivat perinteiset, mutta kohdillaan. Lisäksi annos oli kaunis. 


Siis ei oltais enää yhtään jaksettu jälkkäriä, mutta minkäs teet. Suklaabrownie oli tuhti jäätelöineen, suklaakastikkeineen ja kermavaahtoineen. Brownie oli enemmän mutakakun tyyppinen suklaakakku, tiivis ja erittäin suklainen. Hauskasti koottu annos! 



Mercur tarjoaa perinteistä rehtiä jenkkiruokaa. Annokset ovat isoja niin kuin Amerikassa kuuluukin. Kuvat eivät tee oikeutta annosten maukkaudelle, ravintolassa oli aika hämärä valaistus. Erityisesti Quesadillat ja ribsit olivat täysosumia, samoin erinomainen Porkkanakakku! 

Mercuria suosittelemme isoon nälkään. Jos täältä lähtee nälkäisenä, vika ei ole ainakaan annoskoossa. Valintamme kustansivat 40-45 € per nuppi ja nälkä todellakin lähti! Mercurin ruoka on maukasta ja hintalaatusuhde on täällä aivan kohdillaan. Tänne mennään toistekin! 

Mercur






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti