tiistai 3. marraskuuta 2015

Joulu tulee - oletko valmis?

Jälleen kerran pääsimme tutustumaan Klaus K:n jo perinteeksi muodostuneeseen Joulubuffetiin. Tämä tietää aina ylensyöntiä, eikä siltä vaan voi välttyä. Mutta eikös se olekin yksi joulun teemoista? Aikaisempina vuosina Klaus Koon joulubuffet on toteutettu Amerikan hengessä, niistä juttuja löytyy tästä ja tästä. Tänä vuonna jouluravintola on upouusi Tempo di Natale!

Tänä vuonna teema on italialainen. Rentoa tunnelmaa ja maistuvat italialaiset herkut Klaus K:n omalla twistillä tarjoaa ravintola Tempo di Natale eli Joulun aika 3.12.-20.12.2015 (ryhmille jo 1.11. alkaen) välisenä aikana. Ravintola on auki maanantaista perjantaihin 11.30-15.30. Viikonloppuisin tarjoillaan brunssia klo 12.00-15.00.  




Ilta alkoi oivallisella drinkillä; kuohuvaa ja seljankukkaa. Olipas ihana yhdistelmä!





Antipasti -listassa oli luettavaa, kuten ylläolevasta kuvasta näkyy. Alkupalojen kuningatar oli ehdottomasti tämä ihanan täyteläinen hummerikeitto. Hummerikeiton kanssa sopi erinomaisesti Viinitien Vespaiola valkoviini. 





Italialaiset leikkeleet maistuu meille aina. Joulubuffetissa tarjoillaan ilmakuivattua kinkkua, Fenkolisalamia ja Ventricina-salamia. 




Klassikkoannos, Vasikanpaistia ja tonnikalakastiketta, oli erinomainen. 





Melonisalaattia ja pekaanipähkinöitä




Italialaista vihannessalaattia 


Paahdettu munakoiso vuohenjuuston kera vei kielen mennessään!






Ja lista vaan jatkuu ja jatkuu... 






Pecorinolla maustettu munakas aivan suli suuhun. 




Sahramilla maustettuja gratinoituja sardiineja. 
Esillepano oli kaunis, upeat värit!




Lohipastramia ja marinoitua fenkolia. Lohen ja fenkolin yhdistelmä on aikas täydellinen. 





Tälleen siinä sitten käy...varokaa vaan ;). Lautanen on yks kaks yllättäen aika täynnä ja syötävää riittää..... Ja tässä on hei sit vasta alkupalat ja eka kiekka ;). 




Runsaan alkupalapöydän jälkeen vuorossa oli pääruuat, joissa vaihtoehtoja on kolme. 




Mausteinen tuoremakkara oli erinomainen. Makkarassa oli tulisuutta, mutta sopivassa määrin. Makkaran rakenne oli meidän makuun sopiva - ei siis liian kiinteä, vaan sopivan ilmava. 





Paahdettu possu kera perunapyreen edusti Joulubuffan maalaisempaa, rouheampaa puolta. Kokonaisuus oli hyvä, tyyliltään kotiruokamainen. 





Linssilisuke oli meille molemmille positiivinen yllätys. Linssit olivat erittäin maukkaita. Valkosipuli-perunapyre oli rouhea muussi. Maukas sekin. 





Mirkan suosikki pääruoista oli turska Nerone-risoston kera. Tämä annos kannattaa tilata ihan vaan risotonkin takia, niin hyvää se oli. 




Ja mitäs sitten, maistelemaan herkkuja, tietenkin. Onneksi on muutama, mistä valita. Kaikkea ei toki tarvitse maistaa - mutta me kyllä taidettiin maistaa. 






Tiramisu ja karamellisoidut banaanit oli kiva yhdistelmä. Itse tiramisu oli hyvä; pehmeä ja kuohkea, jossa oli hyvin makua. 





Omenastruudeli ei yleensä kuulu suosikkeihimme, mutta tämä oli aivan loistava. Yksi jälkkiripöydän parhaista! 
Suosittelemme ehdottomasti maistamaan!





Suklaakakku oli TODELLA tuhti. Erinomainen kakku, josta riittää pari (pientä) palaa makeanhimon tyydyttämiseen.  




Vielä löytyi sitruunankuorella maustettua riisivanukasta ja kirsikkakompottia. 





Konvehteja ei kannata missata! Olivat aivan ihania suussasulavia herkkuja. 





Eikä espressolla maustettuja suklaakeksejä ja perinteisiä, ihania, ihan parhaita cantuccineja. 





Italialaiset juustot tarjottiin aprikoosihillokkeen kera. Ihastuimme erityisesti homejuustoon, joka maultaan ihanan lempeä. 







Klaus K:n joulubuffa tekee juomien osalta yhteistyötä Viinitien kanssa. Tällä kertaa me keskityimme enemmän syömiseen, mutta pieniä maistiaisia teimme. Veneton alueen valkoviini Vespaiolo oli oiva makupari Hummerikeitolle. Meidän makuun sopivin noin muuten valkoviineistä oli Pinot Grigio. Viiniä kuvailtiinkin helposti lähestyttäväksi, miellyttäväksi tuttavuudeksi.  

Punaviineistä tykkäsimme - yllätys, yllätys, eniten Valpolicellasta. Klaus Koon joulubuffassa luottaisimme kuitenkin ruuan&viinin mätsäämisessä henkilökunnan suosituksiin. 





Maistelimme myös mielenkiintoisia oluita. Näissä sitten loppupelissä parasta oli kauniit etiketit. Olutmakumme on toistaiseksi vielä aika rajoittunut - tässä voisi olla seuraava tavoite :). Vielä ei IPA -oluet saaneet meiltä suurta kannatusta. Mahtavan näköiset pullot!






Italialainen joulubuffa maistui meille. Tykkäsimme aikaisempien vuosien teeman vaihtamisesta vaihteeksi toiseen ja italialainen teema sopii meille paremmin kuin hyvin. Yleisesti ruoka oli laadukasta ja maukasta. Klaus Koon keittiömestari Filip Forsberg on laatinut onnistuneen menun. Taas. 


Emme olleet oikein mihinkään ruokalajiin tyytymättömiä, vaikka muutama toki nousikin muita ylemmäs. Valikoima on monipuolinen niin alkupaloissa, pääruuissa ja jälkiruuissa. Italialainen joulupöytä on onnistunut veto Klaus Koolta! Joulubuffet kustantaa 58 € / henkilö. Hintaan sisältyy alkuruokabuffet, pääruokavaihtoehdot tarjoilupisteestä ja jälkiruokabuffet. 

Klaus K:n buffa on mitä parhain tapa siirtyä joulumuudiin. Hyvää ruokaa, asiantuntevaa palvelua ja hyvä pössis. Ei lisättävää. 

2 kommenttia:

  1. Mahtava buffan esittely. Taidan jo pelkästään vitello tonnaton ja lohipastramin vuoksi (slurps...) buukata pöydän tänne : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Klaus Koon joulubuffa on ihana. Tykkäsimme kovasti italialaisesta teemasta! Kannattaa varata aikaa joululounaan nauttimiseen :).

      Poista