maanantai 29. kesäkuuta 2015

Malagaan!

Malaga oli minulle uusi tuttavuus - eniten Malaga on itse asiassa ollut mielessä kuluneen kevään aikaan Jari Sillanpään Malagaan-biisin muodossa: Nyt tai ei koskaan lennän aurinkoon - meen Malagaan.... 

...mutta mutta, Malaga oli varsin viehättävä kaupunki, jossa on vaikka mitä.  Malagaan pääsee helposti lentämällä joko Finnairin tai Norwegianin lennoilla ja lentokentältä kaupunkiin on helppo liikkua junalla. Pitkäksi viikonlopuksi esimerkiksi Malaga on oiva kohde. Malagasta löytyy biitsiä, vanhakaupunki, kulttuuria, aurinkoa, lämpöä, ravintoloita, kahviloita ja shoppailtavaa. Mitäs sitä muuta tarviikaan? 

Me aloitimme Malagaan tutustumisen uudistetulta satama-alueelta, jonka rantabulevardia pitkin on mukava kuljeskella. Satamasta löytyy kaupoja, kahviloita ja upeita veneitä. Tästä lähtee myös erilaisia risteilyjä.

Satamasta kävelimme kohti katedraalia Parque de Malagan läpi, joka oli aivan upea puisto. Malaga tunnetaan myös Pablo Picasson kotikaupunkina, taitelija syntyi kaupungissa vuonna 1881. Picasson lapsuudenkoti Casa de Natal, joka sijaitsee Plaza de Mercedillä, on kunnostettu museoksi. Kiva paikka vierailla! Kaupungista löytyy myös Picasson museo ja mielenkiintoinen, vuonna 2011 avattu Museo Carmen ThyssenMalagan vanha kaupunki on viehättävä. Sen kaduilla ja kujilla on mukava kävellä ilman sen kummempaa määränpäätä tai suunnitelmaa. 
Churro on espanjalainen uppopaistettu pitkulainen leivonnainen, joka nautitaan suklaan kanssa. Malagassa, jos missä, on churrot testattava. Me poikkesimme churroilla Cafe Madridissa, joka oli viehättävä kahvila. Churroja voi nauttia aamulla, päivällä tai illalla. Nämä on hyviä! Ja hei, nopeet syö hitaat! Kotona voi leipoa churroja, ohje löytyy vaikka tästä: Liemessä-blogin churrot
Ostoskatu Calle Marqués de Larios on kävelykatu. Täältä löytyy kauppoja moneen makuun. Lauantaina aamupäivästä oli kadulla mukavan vilkasta ja mm. monia polttariseurueita tuli bongattua.  Plaza de la Constitucion Kurkkasin ja otin pari kuvaa Bodega Antigua Casa de Guardiasta. Juomat jäi tällä kertaa juomatta, mutta yhdestä herkkukaupasta ostin kotiin viemisiksi Malagan makeaa viiniä. Täällä viinibaarissa oli mahtava tunnelma!


Me bongasimme tosi hyvät Malaga-vinkit Olé-lehdestä, joka kannattaa ehdottomasti hankkia käsiinsä, jos viettää aikaa Aurinkorannikolla. Lisää hyviä juttuja Malagasta löytyy mm. täältä: Reseptitaivas-blogin juttuja Malagasta. Malaga yllätti positiivisesti ja heti aloin miettimään, koska menisin seuraavan kerran. Ehkä ei tämän vuoden puolella ehdi....? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti