maanantai 2. maaliskuuta 2015

Valloittava Favela

Värikäs, raikas ja suloisen sekava Favela hurmasi meidät väriloistollaan, rentoudellaan ja kotoisuudellaan. Olin etukäteen miettinyt, että lauantaina olisi alkuillasta aikaa piipahtaa jossain kivassa mestassa syömässä jotain hyvää safkaa. Mielessä käväisseistä vaihtoehdoista valitsimme Favelan - emme pettyneet. Ennen Favelaa paikassa sijaitsi huikean hyvä Meche


Ruokalista löytyi seinältä.  Ruuat tilattiin tiskiltä ja maksettiin samoin tein.Autoilijalle alkoholittomia oluita oli tarjolla kolmea eri kappaletta, minä valitsin Krombacherin vehnäoluen. Tämä olut pärjäsi hyvin Hesarin testissä, ja olikin aivan jees munkin mielestäni, mutta kuitenkin oma suosikkini alkoholittomista oluista on tämänkin kokemuksen jälkeen Mikkellerin ihana Drink'in the Snow.


Meidän kolmen hengen jengi tuli Favelaan juomaan vähän bisseä ja syömään iltapalaa. Ruokalistalta valikoitui aivan mukavasti safkaa - hyvään hintaan. Papupata tarjottiin kauniista punaisesta astiasta kera leivän ja tahnan. Oli maukas annos ja kooltaan just sellainen iltapalasafka.


Omalta iltapalalautaseltani löytyi härkäleipä, perunat ja lisukesalaatti. Mukavan kokoinen ja näköinen setti, vai mitä? 

 
Härkäleipä oli yksinkertaisesti hyvä. Maku oli kohdillaan; sopivasti pehmeyttä ja tulisuutta ja runsaasti lihaa. Parasta kuitenkin oli itse leipä. Ihan parhaimpia leipiä, johon olen tälläisissä annoksissa törmännyt.
 

Leivän seuraksi tilasin perunat. Enpä olisi parempia maalaisperunoita voinut odottaa, maku ja kypsyys olivat mun makuun just oikeat. Perunoiden lisukkeena oli kaksi maukasta soosia. 

 
Lisukesalaatin tilasin ihan sen vuoksi, että lautaselta löytyisi jotain vihreää ja vihanneksia. Kahden euron hinta oli oikein sopiva tästä maukkaasta salaatista, jossa sinänsä ei ollut mitään yllättäviä raaka-aineita, vaan maku oli se, joka yllätti positiivisesti.
Maukkaat rahkaletut kirsikoilla tilattiin vielä jälkkäriksi. Ihana annos!Favela oli toimiva setti. Tykästyimme rentoon ja kotoisaan ilmapiiriin sekä maukkaaseen safkaan. Annokset olivat sopivan kokoisia ja maut olivat hyviä. 
Hinta vastasi hyvin laatua. Oma settini sisältäen alkoholittoman oluen kustansi 19 €. Palvelu oli sujuvaa ja mutkatonta ja tyypit ystävällisiä ja iloisia.

Favelaan on helppo poiketa syömään tai juomaan tai sekä syömään ja juomaan. Favelaan ei oteta pöytävarauksia, spontaanit liikkeet on sallittuja. Heti ensikokemalta jäi fiilis, että tänne mennään uudestaan. Ja mennäänkin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti