maanantai 29. joulukuuta 2014

Joulutunnelmaa Tallinnassa

Tallinna on tänä vuonna tullut tutuksi. Vuoden viimeinen ulkomaanreissu suuntautui sekin jouluiseen Tallinnaan - viides kerta vuoden 2014 aikana, kuudetta kertaa ei taida enää ehtiä. Juttuja Tallinnan reissuista ja ravintoloista vuosien varrelta löytyy tästätästätästätästätästätästätästä ja tästä

Hotelliksi valikoitui tällä kertaa Palace, joka sijaitsee hieman eri puolella Tallinnan ydinkeskustaa, missä yleensä olen majoittunut. Hotelli Palace on vastikään remontoitu ja huone olikin erittäin siisti. Samoin kuin oli hotellin pieni ja viihtyisä spa, jossa oli sauna, höyrysauna, poreallas ja pieni uima-allas. Pienestä kuntosalista löytyi juoksumatto, jolla pystyi hyvin heittämään aamulenkin.  

Muutaman minuutin kävelymatka vanhaankaupunkiin ja näkymät Vapaudenaukiolle sopi meille hyvin. 
Raatihuoneen torin joulumarkkinoilla riitti porukkaa jouluaaton iltana. Torilla oli mukavan iloinen ja leppoisa tunnelma. Ihmisten parissa oli mukava kuljeksia ja juoda kuumaa glögiä.  

Jouluillallisen paikaksi valikoitui ravintola nimeltä Spot. Kriteereinä ravintolan valinnassa toimi sijainti ja ajankohdan huomioonottaen myös ravintolan aukiolo. Lisäksi valintaan vaikutti mielenkiintoisen kuuloinen menu ja kehutut arviot. 

Spot sijaitsee Tallinnan vanhassakaupungissa Vene-kadulla, josta löytyy muutama muukin ravintola. Spotissa nautimme maukkaan jouluaaton illallisen. 


Alkuruuat vuohenjuustosalaatti punajuuricarpacciolla (6 €) ja naudanlihacarpaccio (7 €) olivat molemmat maukkaita, kooltaan varsin reiluja, mutteivat kuitenkaan liian tuhteja. Annokset olivat myös kauniisti viimeisteltyjä.  Naudanlihacarpaccio tarjoiltiin liian kylmänä, tästä miinusta.


 

Pääruuan lohi (13 €) ylitti odotukset. Lohi oli mehevä ja maukas ja lohta oli runsaasti. Raikas tuoresalaatti sopi hyvin lohen lisukkeeksi. Poroannos (15€) oli maukas ja grillatut vihannekset maukkaan kastikkeen kera erittäin hyviä. Tykkäsimme kovasti. Molemmat pääruuat osuivat meidän makuun. Annokset olivat hyvän makuisia, kooltaan reiluja, mutta kuitenkin kevyitä. Ruuasta ei tullut liian täyteen, vaan fiilis oli miellyttävä. 

Jälkiruuan juustokakku (4 €) oli maultaan ja kooltaan peruskamaa. Ei aiheuttanut suuria värinöitä ja jäi fiilis, että itse tehty on välistä ollut maukkaampaa. 


Espresso macchiato oli erinomainen. 


Erinomainen oli myös loppulasku. Hintaa muutamalla juomalla ja edellä mainituilla ruuilla ei tullut kovin paljoa. 


Spot oli paikkana viihtyisä ja jouluaaton illalliseen sopiva tunnelmallinen ravintola. Meidän viihtyisyyttä lisäsi sympaattinen tarjoilija, joka palveli meitä erinomaisesti koko illallisen ajan. 

Talvinen Tallinna oli joulupäivänä kovin kaunis, mutta kylmä. Joulupäivän kaupunkikävelylle tunti oli just passeli aika. Lyhyestä vierailusta huolimatta ehdimme myös pikaisesti piipahtaa huikeassa piparitaide- ja designnäyttelyssä. Täältä löytyi ihanimmat maatuskat ikinä!


psst. Vielä ehtii tammikuun puolella vierailemaan niin joulumarkkinoilla kuin piparitaidenäyttelyssä - suosittelen molempia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti