Hankoon Helsinkiä pakoon soudan ... ei sentään menty soutamalla Hankoon, vaikka sää heinäkuisena viikonloppuna olikin mitä mainioin vaikka soutamiseenkin.
Tällä visiitillä otin Hangon vähän laajemmin haltuun pitkällä juoksulenkillä. Juokseminen ennestään tuntemattomissa maisemissa on älyttömän kivaa ja kun vauhti on riittävän maltillinen, ehtii ihailla upeita maisemia ja räpsiä kuviakin, esimerkiksi Varisniemen kallioilta
ja biitsiltä
ja biitsiltä
Hangossa olimme aika tarkkaan tasan 24h - näinkin lyhyessä ajassa ehtii yllättävän paljon, kuten poiketa aamukahvilla ja -kakulla Neljän Tuulen tuvassa
Jokaiseen paikkaan ei kamera ehtinyt matkaan, mutta onneksi ehti Hangon makaronitehtaalle, jossa nautimme myöhäisen lounaan. Hangon makaronitehdas on viihtyisä ravintola, jossa valtaosa menusta on varattu erilaisille pastoille.
Alkuun jaoimme antipasto-lajitelman(9€), joka sisälsi Talon pestokastikkeessa marinoitua mozzarellaa, salamia, luomuoliiveista valmistettua tapenade-tahnaa, maalaisleipää, rucola-valkosipuliluomu oliiveja, itse maahantuotua Basilippo -oliiviöljyä ja balsamicoa. Antipastot olivat hyviä. Erityisesti Tapenade-tahna sai hymyn huulille, niin raikasta ja maukasta oli. Samoin oliivit ja oliiviöljy herätti ihastusta. Salami jäi vaisulla maullaan voimakkaampien makujen varjoon. Kahdelle oli tässä annoksessa mukavasti syötävää.
Menun pastoista suurin osa oli todella houkuttelevan kuuloisia. Valintaa piti hieman työstää ja pohdinnan jälkeen päädyimme makkarapastaan. Makkarapastan makkara on itse tehtyä fenkolilla maustettua maalaismakkaraa, jossa fenkoli todella maistui. Makkaran lisäksi annos sisälsi tomaattia, chiliä, valkosipulia, persiljaa, basilikaa ja parmesania. Pasta-annos oli iso ja tästä riitti hyvin syötävää kahdelle. Tuorepasta oli älyttömän hyvää, samoin kastike. Tosi tyytyväisiä olimme. Hieman kaipasimme annokseen lisää chiliä, jota meidän makuun olisi voinut olla reilummin.
Listan jälkiruuista kaksi kuulostivat tosi houkuttelevilta: Kolmen suklaan moussekakku sekä Artesaanijäätelöannos. Parempi oli siis ottaa molempia ja kyls nämä maistuivatkin. Moussekakku ohuen keksipohjan kanssa oli hyvä, sopivan makea ja hyvän suklainen.
Artesaanijäätelöannoksen jäätelöt ovat Caminiton jäätelöitä: vaniljakermajäätelöä ja Dulce de Leche -kermajäätelöä. Toffeejätskiä olisin voinut lusikoida isommankin kipollisen.
Loppulasku Hangon makaronitehtaassa oli mukava:
Hangon Makaronitehtaaseen haluan ehdottomasti uudestaan. Pastat ovat houkuttelevia ja niitä teki mieli montaa maistaa ja kaikki syömämme safka oli oikein maukasta. Palvelu täällä oli erittäin ystävällistä ja luontevaa, tykkäsin tarjoilijoiden rennosta tyylistä. Palvelu sujui pientä lipsahdusta lukuunottamatta myös oikein jouhevasti. Suosittelen! Hangon Makaronitehdas
Hanko on hauska kesäkaupunki, jossa kävin yli vuosikymmenen tauon jälkeen kesällä. Makaronitehtaalla söin tuota samaa herkullista pastaa ja Casinolla kävimme jälkkärillä.
VastaaPoistaCasinon kesätyöntekijöiden sählääminen jääkahvin kanssa oli melkoista, ensin oli aika ylivoimaista miettiä miten kahvin saisi kylmäksi ja lopuksi kahviin lorahti jostain syystä annos kossua! Siippa sai vain tavallisen lämpimän kahvin, vaikka tilasimme kahdet jääkahvit. Ihan hyvä niin, sillä hän oli shaföörini... Jälkkärit Casinolla sen sijaan olivat ihan loistavat.
Annos kossua jääkahviin - wau! ;)
Poista