perjantai 18. heinäkuuta 2014

Ragussa on hyvä pössis!

Saimme kutsun maistamaan Ragun ruokia ja juomia, mikäs sen mukavampaa. Ragu avattiin   huhtikuussa Ludviginkadulle ja kerran aiemmin olimme poikenneet Ragun viehättävässä baarissa kuohujuomilla. Tästä piipahduksesta jäi tosi hyvä fiilis - odotimme innolla ja varsin positiivisin mielin iltaa Ragussa. 


Arki-iltana Ragu oli aivan täynnä. Oli ilo nähdä ravintola täynnä ruokailijoita lasitettua terassia myöten. Me aloitimme illan tutustumalla huolellisesti Ragun listaan ja nauttimalla     lämpimään kesäpäivään kovin hyvin sopivaa juomaa; limoncelloa, aperitivoa ja veriappelsiinimehua - näistä aineksista valmistettiin tämä raikas drinkki! 

Ravintolan ruokalista oli todella mielenkiintoinen ja täältä löytää jokainen ruokailija varmasti jotakin. Lista on italialaishenkinen ja sieltä löytää sekä valmiita menuita että yksittäisiä ruokalajeja. Asiakas voi valita annokset joko isompina että pienempinä, joten vaihtoehtoja löytyy ja annokset voi siis ottaa joko pääruoaksi tai alkuruoaksi. We like!







Ragun astiat olivat meistä kauniita. Erityisesti värilliset juomalasit. 



Ragun leipä- ja levitevalikoima oli ilahduttavan monipuolinen.Hienosta tarjoiluastiasta löytyi juureen leivottua ohrafocacciaa, korianterinäkkäriä, mallasleipää ja parmesaanimuffinssia. Leivän päällä maistuivat kaikki neljä tahnaa: tomaattioliivi, vuohenjuusto, ruskistettu voi ja raparperi.





Mirkan ensimmäinen ruoka; Rapeaksi paistettu  kuha ei vakuuttanut. Annos tarvitsi makua ja rakennetta.  Myös annoksen ulkonäkö oli valju. Hollandaise-kastike oli kuitenkin maukas.




Kuhan kanssa juomaksi tarjottiin Toscanalaista Sauvignon blancia.Viini oli kevyt, raikas ja kivan kirpeä. Raikas kesäjuoma ja oiva valinta vaalealle kalalle.




Kukkakaalivaahto oli kuohkea ja pehmeä. Kuivattua tryffeliä oli runsaasti.Suolaheinät toivat annokseen sekä näköä että makua. Oikein hyvä. Ja niin oli viinikin ruuan kanssa.  





Kukkakaalivaahdon kanssa maistui persoonallisen makuinen Fiorfiore Umbriasta.





Seuraava viini oli Veneton alueelta, Soave classico, joka on valmistettu garganeca-rypäleestä. Viini tulee La Rocca -tarhalta.




Toinen  ruokamme oli Kantarelli -ravioli ja parapähkinää. Annos oli loistava! Maut täydensivät hyvin toisiaan ja parantamisen varaa ei tästä keksinyt. Pähkinöistä tuli annokseen mukavasti rakennetta ja raparperista raikasta makua. Suosittelemme maistamaan!



Varsinaiseksi pääruuaksi oli luvassa Karitsaa. Karitsan kanssa nautimme Barbarescoa, joka sopi erittäin hyvin karitsan kanssa. Selkeä ruokaviini, joka pääsee siis oikeuksiaansa vain ruoan kanssa. 




Karitsa-annokset otimme eri kokoisina. Annokseen kuului Karitsankylkeä, sienirisottoa, itse tehtyä karitsamakkaraa ja rapeaa sipulia. Me diggasimme molemmat tästä annoksesta. Kylki oli mureaa ja maukasta. Itse tehty karitsamakkara oli ensiluokkainen ja makkaran kanssa nautittu avernasinappi taivaallisen hyvää. Ja jotta kehut eivät loppuisi liian lyhyeen, oli sienirisotto myös just hyvä. Risotto oli meidän makuun juuri sopivan kypsyistä, täyteläistä ja maukasta, eikä yhtään liian jytkyä kamaa. 







Ennen jälkiruokaa jaoimme juustolautasen. Juustoja oli neljää eri sorttia: Valkohomejuusto Klippan, pecorinoa, Juustoportin Kitti-juustoa ja Peltolan blueta. Juustojen kanssa oli kuminanäkkäriä ja aivan älyttömän hyvää makeaa tomaattihilloa. Juustoviiniä oli huikean hyvä kuivatuista rypäleistä tehty makea punaviini Recioto. Juustoihin olimme muuten tyytyväisiä, mutta Peltokan blue on jo hiukan kulunut, toivoisimme uusia vaihtoehtoja!







Molemmat jälkiruokamme kuulostivat jo listalta luettuna erittäin herkullisilta ja sitä ne olivatkin. Odotukset täyttyivät. 

Suklaajälkkäri koostui ihanista suklaaganacheista ja vadelmista. Niin herkullinen ja raikas!





Mansikkaisessa jälkiruuassa oli  mansikkaa, valkosuklaata, vaahterasiirappikakkua ja jogurttia. 



Molempien jälkkärien kanssa toimi makea kuohuva Brachetto d'Acqui oikein hyvin. Tämä jälkkäriviini on kyllä noussut suosikkiemme joukkoon!

Illan vihoviimeiset herkut oli huippuhyvän illallisen päätteeksi lakritsipallerot loistavan kahvin kera. 




Ragu oli kaikkinensa erittäin ilahduttava kokemus. Paikan palvelu oli hyvällä tavalla rentoa ja toimi tosi hyvin. Paikan sisustus oli mukavan kodikas. Melkein tuntui, että olisi illallistanut jonkun olohuoneessa. Kodikasta tunnelmaa loivat lipastot, kirjahyllyt ja erilaiset pöytälamput. Ravintolan tunnelmassa oli jotakin hyvin keskieurooppalaista. 

Ravintola on noussut hurjaan suosioon lyhyessä ajassa, joten pöytävaraus on ehdoton, viikollakin! Ragu on auki koko kesän, joten tässä yksi vaihtoehto, kun etsit auki olevaa ravintolaa heinäkuussa Helsingistä!

Suosittelemme lämpimästi!

ps. Pahoittelut kuvien laadusta, kamera teki tenät kesken ruokailun :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti