keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Gastropub Rikhards!

Hans Välimäen rento gastropub Rikhards avasi ovensa muutama viikko sitten. Minä jouduin skippaamaan avajaiskekkerit karmean flunssan takia, mutta Mirka pääsi juhlimaan ja tutustumaan Rikhardsiin avajaispäivänä. 

Itse en malttanut kovin kauaa odottaa Rikhardsiin tutustumista, vaan varasin samoin tein pöydän Helsinki City Runin jälkijuoksuja varten. Puoli seiskan aikaan paikalle saavuttuamme, ravintolassa oli muutamassa pöydässä ruokailijoita, mutta tunnin päästä mesta oli jo aivan täysi. Suosittu tuntui Rikhards olevan. Eikä ihme. Rikhards on rento ja viihtyisä mesta. Sisustus on hauska ja persoonallinen. Menun annokset vaikuttivat ensisilmäyksellä mielenkiintoisilta ja annosten kuvauksia oli hauska lueskella. Tälläistä mestaa on Helsinkiin odotettukin.


Ihan alkuun olisin ottanut alkoholittoman oluen, jota paikasta ei kuitenkaan tähän hätään vielä löytynyt. Ruokalistaan tutustumisen hoidin siis veden voimalla. Menuun on otettu vaikutteita Ranskasta, Belgiasta, Iso-Britanniasta ja Yhdysvalloista. Menulta löytyi monta houkuttelevaa annosta. Minä päädyin Chilli dogiin (15 €) ja lisukkeeksi valitsin pekonipapuja (5 €). 

Chilli dog oli nimensä mukaisesti sopivasti tujua potkua sisältävä hodari. Täytteitä oli reilusti, mutta hodari oli kuitenkin helposti syötävä. Chorizo vaan on aina niin hyvää ja tässä hodarissa sitä oli ilahduttavan paljon! Minä diggasin tästä; raikasta ja maukasta, hyviä makuja. 

Hodaria ihan himppasen enemmän säväytti niin simppeli ja niin maukas lisukkeeni: pekonipavut. Yksinkertainen annos oli älyttömän maukas, vaikken suuri pekonin fani olekaan. Papuja ja pekonia, ei tähän muuta tarvittu. Taas muuten vinkkiä kotikeittiöihin aikas hauskasta lisukkeesta.


Ruokakamuni valitsi listalta suolassa paahdettua juuriselleriä, purjotuhkaa, paistettua parsakaalia ja hollandaise-kastiketta. Mielenkiintoinen ja erittäin maukas oli selleri näin tarjoiltuna. Hollandaise-kastike tässä annoksessa oli parhaita, mitä olen maistanut. Ja enpä ole tainnut parempaa selleriäkään maistaa. Suosittelen testaamaan.


Sellerin lisukkeeksi valikoitui leipä, joka tosiaan oli pelkkää leipää. Tähän olisimme kaivanneet jotain mukavaa tahnaa tai voita pelkän leivän sijaan. 

Jälkiruokakahvit, espresso ja tavallinen kahvi, tarjoiltiin kauniista kahviastioista. Kahvia tarjoiltiin pöytään iso pannullinen, josta riitti monta kupillista. Tykkäsin.   


Jälkiruokana oli laventelilla maustettu Cremé Brúleé, jossa Rikhard's onnistui aivan hyvin.  

Rikhards siis täyttyi nopeasti illan aikana. Ravintola oli ruokailumme loppupuolella jo aivan tukossa ja jengiä riitti baaritiskiä myöten. Väen määrästä ja ravintolan alkumetreistä huolimatta palvelu toimi pientä, hetkellistä notkahdusta lukuunottamatta. Palvelu oli mutkatonta ja rentoa, tämän paikan fiilikseen oikein sopivaa. Illan loppulasku lämmitti mieltä. Varsinkin, kun olin sekä omaan että ystäväni ruokaan oikein tyytyväinen. 


Ensivisiitti Rikhardsissa oli positiivinen kokemus - onneksi. Tykkäsin paikasta heti ensisilmäyksellä ja olipa kivaa, että ruokakin oli tosi hyvää. Tänne kyls uudestaan. Niin ja hei, tiskille pääsee aina syömään ilman varausta. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti