perjantai 25. huhtikuuta 2014

Chef & Sommelier!

Me onnekkaat olimme varanneet pöydän Chef & Sommelieriin jo aikaisin keväällä ennen Michelin-tähden rapsahtamista. Aikainen pöytävaraus aiheutti aika monta säätöä lopullisen illallisajan suhteen, on jotenkin hankalaa suunnitella elämää monta kuukautta eteenpäin ;). Jostain kumman syystä tässä kohtaa säädin erityisen paljon ;). Ravintolan puolelta asiaa hoidettiin ystävällisesti ja joustavasti ja perjantai-iltana oli mukava huomata olevansa oikeassa paikassa oikeaan aikaan. 


Chef & Sommelierissa illastimme neljän aikuisen ja kahden lapsen voimin. Pöytäseurueemme sai valita listalta kukin mieleisensä setin ja ruokalajien määrät vaihtelivat neljän ja yhdeksän välillä. Onpa mukavaa, että seurueen ei tarvinnut valita yhteistä menuta, vaan kukin sai toimia just niin kuin halusi. 


Kuohuvaa alkuun. 


Ilta alkoi keittiön tervehdyksellä.


Rosmariiniruisleipää ja suussa sulavaa, suoraan uunista pöytään kannettua maukasta vaaleaa leipää. Söimme hulluna suolatun voin kera. Voiko tästä leipä enää parantua? En usko. Leipää oli korissa tosi runsaasti ja lisää kannettiin edellisten loppuessa.  
Pinaattia ja kananmunaa. Tässä annoksessa erityistä ihastusta herätti maukas kananmuna. 
Siikaa ja sen mätiä. 
Kukkakaalia ja kuusta. 
Viinivalinnoissa luotimme täysin Johanin valintoihin. Huippuja viinejä toinen toisensa perään.  Juureksia ja juustoa. Huippuannos. Huippuperuna. Kyssäkaalia ja mustajuurta.
Karitsaa ja sipulia. Älyttömän maukas liemi vei kielen mennessään. 
Juustot. Ihanan kirpsakkaa hilloa.Välisorbettia. 

Kuplivaa jälkiruuan kanssa. 


Porkkanaa ja tyrniä. Aivan huippu porkkanakakku.


Katajaa ja herukkaa. Illan paras hetki. Tulihan se jätskin aika vihdoin. Maistui.
Upea illallinen kaikkinensa. Hintalaatusuhde Chef & Sommelierissa on erinomainen. Ruoka oli hyvää ja annokset olivat loppuun asti viimeisteltyjä ja kovin kauniita. Tällä kertaa ruoka-annosten raaka-aineet eivät meitä hulluna sytyttäneet, kesemmällä tai syksyllä saattaisi ajatus olla toisenlainen. Varsin mukavaan hintaan saimme myös maistella pieniä annoksia erilaisia viinejä, joista kaikista tosin ei tainnut tulla otettua kuvaa. Johanin viinivalintoihin olimme oikein tyytyväisiä. Ihan paras oli itävaltalainen Loimerin riesling, josta kaikki diggasimme. 

Kaikista paras fiilis illasta Chef & Sommelierissa jäi kuitenkin hyvästä ja joustavasta palvelusta ja lämpimästä tunnelmasta, joka ravintolassa koko illan vallitsi. On kovin kivaa kuulla tarinaa  ruuasta ja juomasta. Erityiskiitos koko henkilökunnalle ystävällisestä suhtautumisesta pikkupirpanoihin, jotka olivat aloittelemassa fine dining -uraansa jo aika varhaisessa vaiheessa. Tämän paremmin ei ravintolan henkilökunta varmasti voi lapsiasiakkaisiin suhtautua kuin Chef & Sommelierin jengi! Edelleen suosittelemme :). Ei kommentteja:

Lähetä kommentti