sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Vinkkejä Brysseliin matkaajille

Valitsemme Irlannissa asuvan ystäväni kanssa joka vuosi jonkin Euroopan kohteen ja tapaamme siellä. Tänä vuonna valinta osui Brysseliin, aikaisemmin olemme olleet esimerkiksi Amsterdamissa ja Oslossa. Täällä vietimme erittäin hauskan toukokuun ensimmäisen viikonlopun.

Hotelliksi valikoitui Queen Anne, joka sijaitsi kävelymatkan päässä keskustasta ja rautatieasemasta. Joten julkisia emme käyttäneet koko reissun aikana. Hotellin valitsimme lähinnä hinnan ja sijainnin perusteella. Hotelli oli ihan ok, mutta mitään spesiaalia ei tässä paikassa ollut. Huone oli pieni, mutta tilaa oli kuitenkin riittävästi. Jos et kaipaa mitään erityisestä tämä hotelli on oikein oiva valinta. Huoneissa ei ollut ilmaista wifiä eikä vedenkeitintä tai jääkaappia, joten hyvin riisuttu malli tämä oli. Kysyimme hotellista lounassuositusta ja he suosittelivat meille ravintolaa nimeltä Chez Willy. Tämä olikin aivan huippu reissun aloitus! Rakastuimme paikkaan todella ja ruoka oli eri hyvää. Ravintolaa pitävät veljekset, joista toinen puhuu englantia. Kaikki hoitui kuitenkin tosi hyvin ja istuskelimme tässä pienessä ranskalaisbelgialaisessa bistrossa tovin.  Taustalla soi ihana ransakalainen hissimusiikki ja ravintola täyttyi pikkuhiljaa kanta-asikkaista. Ihan koko reissun paras paikka! Ruokalista oli vain ranskaksi, mutta tilaaminen hoitui hyvin toisen veljeksen avustuksella, vaikka ihan kaikki ei selvinnytkään. 


Oli niin kamala nälkä matkustamisen jälkeen, etä unohtui ottaa kuvat alku -ja pääruuista, mutta söimme oivallista parsaa kera superhyvän munakokkelin ja maailman parasta ankkaa. En ole ankan ystävä yleensä, mutta tämä annos kyllä muutti käsitykseni lopullisesti. Jälkiruoaksi valitsimme juustoja. Loppulasku oli 67 €, sisältäen kirsikkaoluet, lasit viiniä ja kolme ruokalajia. Mielestämme todella kohtuullinen lasku tällaisesta maailman parhaasta lounaasta!Matkalla maistelimme uutterasti erilaisia belgialaisia oluita, joista voiton veivät perinteinen kirsikkaolut ja tämä loistava kesäinen sitruunaolut. 


Perjantain suuntasimme Brüggeen. Voi apua, mikä ihana satukaupunki. Brügge sijaitsee noin tunnin junamatkan päässä Brysselistä ja on todellakin käymisen arvoinen paikka. Tosin tämän olivat huomanneet myös 100 000 muuta turistia ;) Junalippu kustansi 15.20 € (edestakainen matka), koska edellinen päivä oli vappupäivä lipusta sai 50% alennuksen. 


Brügge on Belgian suklaapääkaupunki ja täällä onkin pieniä suklaapuoteja vieri vieressä katu toisensa jälkeen. Jotenkin uppouduimme shoppailuun ja suklaanmaisteluun niin kokonaisvaltaisesti, että missasimme lounasajan ja melkein kaikki ravintolat olivat menneet jo kiinni. No saimme kuitenkin ruokaa, mutta kannattaa siis olla tarkkana. 

Perjantai-iltana suuntasimme Brusselin keskustaan syömään simpukoita tähän erittäin suosittuun ja kuuluisaan ravintolaan. Jono oli pitkä, mutta ravintola on mielettömän iso, joten jono vetää nopeasti. Simpukat olivat todella hyviä, joten tänne kyllä kannattaa mennä. Paikassa oli kova hulina ja tämä on enemmänkin amerikkalaishenkinen diner kuin romanttinen illanistujaispaikka. Brusselin keskusaukio on illalla todella kaunis!Lauantaina suuntasimme Antwerpeniin, joka olikin yllätykseksemme suurkaupunki (suomalaisten mittakaavassa). Matka kesti junalla noin 45 minuuttia. Viikonloppuisin junalipuista saa 50% alennuksen, edestakainen matka Antwerpeniin maksoi 8.20 €.


Antwerpenin rautatieasema on hulppea. 

Kuten saatatte huomata, emme olleet hirveästi reissuamme etukäteen suunnitelleet. Antwerpen on kuuluisa muodista ja on shoppailijan paratiisi. No, me olimme shoppailleet jo Brüggessä, joten hetken kierreltyämme päätimme mennä hierontaa. Joka olikin ihan paras päätös! Antwerpenissä tapasimme ystäväni ystäviä ja keskityimme hieronnan jälkeen lähinnä oluen juontiin ja ruokailuun. Nautimme erittäin hyvän italialaisen illallisen ystäviemme kanssa täällä.


Sunnuntaina kävimme lounaalla etiopialaisessa ravintolassa, jossa olimme itseasiassa käyneet joka päivä istumassa iltaa. Ihanaa, kun löytää kantiksen heti uudesta kaupungista! Ravintola sijaitsi vain muutaman sadan metrin päässä hotelliltamme. Aivan loistava paikka, jossa kaikki oli kohdallaan!Sunnuntaina matkaisimme takaisin kotiin. Junamatka lentokentälle kestää 10 minuuttia ja maksaa huimat 8.50 € suunta. Brussel ja sen lähiympäristö  on loistava viikonloppukohde Suomesta. Hintataso on Suomen tasolla. Ihmiset olivat ystävällisiä ja Belgiassa riittää nähtävää. Täällä kannattaa herkutella simpukoilla, maistella mitä kummallisimpia oluita tai vaan hengailla ja ihmetellä. Brusselissä olisi ollut myös paljon kulttuuria esimerkiksi museoita, joissa saa varmasti viikonlopun kulumaan. Suosittelen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti