perjantai 14. helmikuuta 2014

Drinkkivinkki!


Näin lomatunnelmissa tuli mieleen heittää blogiin drinkkivinkki ja linkki syksyllä Hesarissa olleesta Granaattiomenamojitosta. Mojito on yksi suosikkidrinksuistamme ja toimii erinomaisesti myös granaattiomenaisena versiona. Granaattiomenamojitossa on simppelit raaka-aineet ja se on helppo juoma valmistaa. 

                 ½ limetti
                 2 tl sokeria
                 ½ dl tuoreita mintunlehtiä
                 jäämurskaa
                 4 cl vaaleaa rommia, meillä Bacardia
                 1 dl granaattiomenamehua
                 1 dl kivennäisvettä
                 maun mukaan granaattiomenan siemeniä
                 koristelimme mintun lehdillä
Ainoa hieman työtä ja mahdollisesti sotkua aiheuttava vaihe on granaattiomenan kuoriminen ;). Mutta maksaa vaivan ja tämän voi tehdä etukäteen. Seurasimme aika tarkasti Hesarin ohjetta ja valmistimme juoman näin:

Leikkaa puolikas limetti kolmeen osaan.Laita limetinpalat drinkkilasin pohjalle mintunlehtien ja jäämurskan kanssa. Hiero seosta jollain sopivalle välineellä, esimerkiksi morttelin varrella. Laita lasiin reilusti jäämurskaa ja tämän jälkeen mittaa rommi. Kaada lasiin granaattiomenamehu ja kivennäisvesi niin, että lasi täyttyy. Sekoittele juomaa pitkällä lusikalla. Lopuksi lisää juomaan granaattiomenan siemenet ja koristele mintunlehdillä.Granaattiomenamojitosta tuli kertaheitolla yksi suosikkidrinkeistä, kaunis ja maukas juoma. Suosittelen kokeilemaan! Hesarin juttuun
2 kommenttia:

  1. Aika monta suosikkiainestani yhdessä lasissa; limeä, minttua, granaattiomenaa ja tietysti rommia! Menee kokeiluun!

    VastaaPoista
  2. Niin hyvät ainekset tässä drinksussa :). Kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista