lauantai 8. helmikuuta 2014

Pizzaa - tällä kertaa ilman bissee


Aika monta vuotta ehti vierähtää sitten edellisen vierailun Turussa. Turkuun on päästävä -missioni on oikeastaan lähtenyt jutuista, joita olen kuullut loistavasta Pizzarium-ravintolasta. Kerran meinasin jo Turusta pyytää tuliaisina palan pizzaa, mutta luotin kärsivälliseen luonteeseeni ja siihen, että kyllä tästä pian Turkuun pinkaistaan.... Viime syksyn Napolin reissun jälkeen Pizzarium-intoni vain kasvoi. Napolin pizzat, joita maisteltiin näissä pizzerioissa, olivat heittämällä parhaita pizzoja ikinä. 

Pizzarium on kovasti kehuttu pizzapaikka aivan Turun keskustassa Hansakorttelissa. Pizzariumissa myydään palapizzoja, pizza al taglio, joka on tyypillinen roomalainen pannupizza. Palapizzojen ihanuus on se, että niitä voi ostaa useamman kerralla ja näin pääsee näppärästi maistelemaan eri makuyhdistelmiä. Mutta saa Pizzariumista myös muutakin, kuten perinteisiä pyöreitä pizzoja (kasvissyöjille ja vegaaneille on oma lista), 
....aracinoja eli rapeita risottopalleroita, leipää, salaatteja ja italialaista kahvia. Pizzariumin pizzataikina leivotaan hapantaikinajuureen ja sen annetaan kohota vähintään 48 tuntia. Itse taikina sisältää italialaisia pizzajauhoja, neitsytoliiviöljyä, vettä ja suolaa. Pizzojen täytteissä käytetään laadukkaita raaka-aineita ja täytteet esivalmistellaan paikan päällä. Aitoa makua. 

Runsas hotelliaamiainen, lounassushit ja illallinen Pinellassa olisivat varmasti riittäneet päivän aterioiksi. Onneksi ruuan ollessa kyseessä löytyy joustoa ja saimme mahdutettua pikaisen vierailun Pizzariumiin. Kauppakeskusmiljöö ei innostanut meitä illallistamaan täällä, mutta välipalamestana toimi hyvin. 

Valinnanvaikeus  oli tiskillä suuri, vaihtoehtoja ja mielenkiintoisia makuyhdistelmiä löytyy vaikka kuinka ja ihan varmasti jokaisen makuun sopivaa. 


Napolissa ihastuin Margheritaan (tomaattikastiketta, basilikaa ja mozzarellaa) ja siksi päädyin maistamaan Pizzariumin versiota klassikkopizzasta. Ja olihan tää hei ihan älyttömän hyvää! Pohja oli sopivan sitkoinen, rapea ja maukas. Täytteet, tomaattikastike ja mozzarella, eri hyviä. Ihan mun lempparisafkaa! Nautiskelin pizzapalasen ilolla. Enemmänkin olisi mennyt ja helposti, mutta pakko oli himmailla.  Pizzapalani maksoi 3,90 € ja tämä oli hyvän kokoinen siivu pikkunälkään. Odotukset Pizzariumin pizzasta olivat korkeat ja onneksi ne täyttyivät. Voisko tälläisen mestan saada tänne Helsinkiin :). Onneksi pian taas päästään Turkuun - seuraavaa Turun reissua odotellessa ja Pizzariumin Margherita-pizzasta haaveillen. Suosittelen! Ihan kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti