keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Ravintola Pinella @Turku

Ravintolan sijainti ei kai voisi olla tämän upeampi?


Turussa tuntuu houkuttelevia ravintoloita olevan vaikka kuinka paljon. Pinella päädyin suositusten perusteella. Hyvä vierailu oli. Ravintolan sijainti on huippu, kirkon ja joen välissä. Vaikka pakkanen meinasi syväjäädyttää meidät, niin näkymät olivat kovin kauniit. 


Pinellassa nautimme maukkaan illallisen. Alkuruuat skippasimme ja olimme harvinaisen yksimielisiä valintojemme suhteen. Pääruokalistalta oli helppo poimia Punajuurivuohenjuustorisotto, johon olimme oikein tyytyväisiä. Annos oli kaunis ja viimeistelty. Risoton koostumus oli juuri sopiva ja makua ei puuttunut. Vuohenjuusto oli pehmeää ja riittävän lempeää minun makuuni. Annoksessa olleita nauriinpaloja hieman pohdin, olivatko tarpeellisia kuitenkaan. 


Ennen jälkiruokaa jaoimme juustolautasen. Lautasella oli kolmea eri juustoa, viikunahilloa ja jotain pistaasihässäkkää. Lisäksi tarjolla oli tummaa pähkinäleipää. Leipä oli hyvää, mutta tumman sijaan olisimme mieluummin juustojen kanssa syöneet vaaleaa leipää. 
Suklaafondant tarjoiltuna mustaherukka- ja mascarbonesorbetin kanssa ei jättänyt moitittavaa. Suklaafondant hyvin valmistettuna on yksi lempijälkiruuistani. Tässä Pinellan versiossa tuli hyvin esille eri maut, jotka yhdessä muodostivat toimivan setin. Nam! Kyllä oli hyvää. 
Arki-iltana Pinellassa oli muutamia pöytäkuntia syömässä ja paikassa oli aivan iloinen, kiva fiilis. Palvelu oli erittäin hyvää. Viinivalintoihin saimme mukavasti apua ja henkilökunta oli kaikkinensa oikein ystävällistä. 
Hintalaatusuhde Pinellassa oli hyvä. Loppulasku ruokineen ja ruokajuomineen oli aivan kohtuullinen, tosin pääruokamme oli selvästi listan halvin. Mielelläni vierailisin täällä toistekin ja mieluusti tätä muillekin hyvän ruuan ja juoman ystäville suosittelen. Oikein kiva kokemus!

10 kommenttia:

 1. Turku on tosiaan hyvä ruokamatkailun kohde! Olen kuullut hyvää tuosta Pinellasta ennenkin, täytyy mahduttaa seuraavalle Turkulomalle myös tuo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistokohde! Oisko suosituksia? Turun reissua tiedossa pariinkiin otteeseen tämän kevään aikana.

   Poista
 2. Turussa on todella paljon kivoja ravintoloita. Käväisin tällä viikolla pikatyövisiitillä Turussa, mutta aikataulu ei antanut myöten ruokailulle. Harmitti.

  Kesäksi olen miehelle jo ilmoittanut päiväretkikohteeksi Turun, haluan sinne syömään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missäs Turun ravintoloissa oot käynyt ja mitä ravintoloita suosittelisit? Pari reissua Turkuun tulossa :).

   Poista
  2. Mamissa kannattaa ehdottomasti käydä! Konstailematonta, yksinkertaista ruokaa, reilut annokset, palvelu ollut aina hyvää omalla kohdalla.. Suosittelen!

   Poista
  3. Kiitos vinkistä! Kuulostaa just hyvältä :).

   Poista
 3. Uusiakin tuulia tulossa tässä keväällä Turkuun; Linnankadulla (Denniksen vieressä) on jo avattu Ludu ja myöhemmin avautuu kaksi uutta ravintolaa Vähätorille (Mamin viereen). Lisäksi Kaskenkadulle (mäen päälle kun jaksaa kivuta) avataan bistro -tyylistä ruokaa tarjoava paikka. Kahvilamaailmakin virkistyy kun Humalistonkadulle (melko lähellä rautatieasemaa) avataan Gaggui -kahvila!! Turkuun siis todellakin kannattaa tehdä ruokamatka, itselläni on onni asua kaiken tämän keskellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Kuulostaa mahtavalle :). Pitääpä tsekata vinkkaamasi paikat - ei taida tosin pari reissua Turkuun riittää ;).

   Poista
  2. No juu, tässä itselläkin alkaa tulla runsaudenpula kun miettii mihin mennä =)
   Sen verran voin vielä vinkata, että Turun Sanomien TSRuoka pitää hyvin ajan tasalla näissä ravintolamaailman muutoksissa =)

   Poista
  3. Kiitos vinkistä - taas! TSRuoka, pitääpä alkaa lueskelemaan :).

   Poista