perjantai 27. joulukuuta 2013

Tres Bones!

Loma ja lounas - kaksi kaunista sanaa, eikös vaan :). Loman alkuun sopi paremmin kuin hyvin loistava seura ja ensikäynti Tres Bonesissa. Tres Bones on hiljattain aukaissut ovet Annankadulla mestaan, jossa tätä ennen toimi jonkin aikaa ravintola Suola. Suolassakin tuli piipahdettua muutaman kerran lyhyestä historiasta huolimatta.

Tres Bones houkutteli meitä edullisella ja mielenkiintoisella listalla. Lounasmenulla oli monta mielenkiintoista vaihtoehtoa. Aivan kiva, että on mistä valita. 

Tres Bonesissa oli rento, bistromainen tunnelma. Tykkäsimme paikan letkeästä sisustuksesta, kivoista lampuista ja lämpimästä fiiliksestä - ja tietty pöydistä ilman liinoja. Tres Bonesin sisustuksesta vastaa Salla Kantokorpi. Onnistunut lopputulos. 

Perjantaina lounaslistalta löytyi siis monipuolinen valikoima; kalaa, kasvista ja lihaa ja hinnat olivat varsin kohtuulliset. Annokset maksoivat 10 €-16 €. Tarjolla oli myös kolmen ruokalajin lounasmenu a' 30 €.


Suurta päätöstä pohtiessamme saimme pöytäämme leipää ja levitettä. Leipä oli hivenen taikinaista ja en ihan superisti syttynyt. Enemmän viehätti astia, jossa leipä ja levite tarjoiltiin pöytään.


Itse arvoin eniten kahden annoksen välillä. Grillilohen lisukkeet; marinoitu kaali ja yrttiohra, houkuttelivat hurjasti, mutta itse lohi ei. Siksi päädyin Uunimunakkaaseen kera tomaattisipulisalaatin ja bresaolan, eikä harmittanut. Uunimunakas oli vallan mainio lounasannos. Lautasen saapuessa pöytään vähän epäilytti annoksen koko, mutta kyllä tässä riitti syötävää ja oikeastaan yllättävän täysi olo ruuasta jäi. Uunissa valmistettu munakas oli maukas ja sopivan tuhti. Munakasta täydensi raikas ja hyvin maustettu, simppeli tomaattisipulisalaatti. Lisäksi annokseen kuului erikseen tarjoiltuna reilu setti ah niin ihanaa bresaolaa. 


Lounaskamujen valinnat osuivat possunkylkeen ja "Garam Masala"-kasviksiin. Kasvisannos oli loistoesitys ja tämän lounaan annoksista ehdottomasti paras. Aina on huippua saada hyvää ja maukasta kasvisruokaa. Possuannoksessa parasta oli lanttulisäke, muuten annoksesta jäi jotenkin vaisu fiilis. Ehkä fiilisti latisti myös annoksen selvästi kalliimpi hinta (16 €). 


Ruokajuomana tällä Loma alkaa! - lounaalla nautimme lounasviiniä ja jotain ihanaa täyteläistä italialaista punaviiniä, jonka nimi pääsi heti unohtumaan - elämys ei. Tres Bonesin viinilista on koottu naisten tekemistä viineistä. Ilmankos lounasviinini olikin niin hyvää ;).  

Kahvien kanssa teki mieli jotain makeaa. Helppo päätös siis tilata jaettavaksi yksi lounasjälkkäri: Passionposset 6 €. Tämä olikin loistoveto ja oiva päätös lounaalle. Makeaa ja raikasta, yksinkertaisesti törkeän hyvää. 
Lounas Tres Bonesissa oli oikein jees. Suosittelen. Palvelu toimi vallan hyvin ja hintataso miellytti meitä kaikkia. 
Hyvä kokemus lounaasta houkuttelee tänne testaamaan iltasafkaa. Toivottavasti tähän löytyy aikaa mahdollisimman pian. Lasit tyhjät ja laskut pöydillä, aika siis lähteä kotiin ja eiku seuraavaan kertaan ;). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti