maanantai 4. marraskuuta 2013

Kalliossa ja kulmilla kierroksella!Kallio-kierroksen käynnistimme heti poikkeamalla Kallion ulkopuolelle eli Sörnäisissä sijaitsevaan vallan viehättävään viinibaariin Komboon. Kombo on ihastuttava paikka! Kombossa olemme vierailleet aiemminkin, jutun voit lukea tästä.


Kombo tarjoilee laadukkaita viinejä, joista moni on luomua. Omistajilta saa juomiin hyvät suositukset. Pikaisella piskahduksella ehdimme maistaa muutamaa erilaista valkoviiniä. Meidän makuun loistava valkoviini oli tämä alla oleva Sancerre, jota tuo maahan Bioviini. Sancerrea valmistaa Sebastien Riffault, joka viljelee ja käyttää viininsä perinteisillä menetelmillä. Viinit tehdään niin luonnollisesti kuin mahdollista ja täysin käsityönä. Viljelyssä noudatetaan biodynaamista menetelmää, kyntötöissä käytetään hevosta ja viinirypäleet poimitaan käsin ja rikkiä lisätään pullotuksessa minimaalisesti tai ei ollenkaan. Viini oli hedelmäinen ja raikas.   


Viinin kanssa meille tarjoiltiin cheddarjuustoa tuoreiden taatelien kera. Loistava makupari. Testatkaa!


Kombon tapaslautanen oli täynnä herkkuja. Päivän tarjonnassa oli mm. makkaraa, landelta poimittuja sieniä ja espanjalaista tortillaa. 


Kombosta siirryimme kierroksen seuraavaan pisteeseen, Harjutorilla sijaitsevaan Kotiharjun saunaan, joka on ainoa Helsingissä sijaitseva perinteinen puilla lämmitettävä korttelisauna. Meidän noin 15 hengen saunaporukalle olimme varanneet yksityissaunan käyttöön kahdeksi tunniksi. Sauna kustansi 16 € / hlö, pyyhevuokra on 3 €. Yksityissaunan puolelta pääsi löylyttelemään myös puusaunan puolelle, ja täällä lempeissä löylyissä kannattaa ehdottomasti piipahtaa.  Yksityissaunan puolella on pari pientä huonetta, joihin mahtuu jonkin verran porukkaa istumaan. Saunalle saa viedä omat eväät (ruuat ja juomat). Me nautimme Hartwallin tarjoamia saunajuomia: Radleria, luomuomenasiideri Happy Joeta, luomuJaffaa ja Jouluomenasiideriä. Monelle saunojalle sekä Radler että Happy Joe olivat uusia tuttavuuksia, joihin tykästyttiin. Juomien maut olivat monen mieleen. Itse innostuimme eniten Radlerista, sopivan raikas ja mieto saunajuoma ;).


Harjutorin saunassa vietimme mukavat parisen tuntia. Hieman tuli kiire ehtiä kahden tunnin sauna-ajassa viimeistelemään itsensä, mutta yksityissaunan puolelta oli helppo siirtyä yleisen saunan pukkariin, jossa pystyi jatkaamaan föönailua ja puunaamista. Harjutorin sauna on hyvä vaihtoehto isompiin ja pienempiin illanistujaisiin.

Illallispaikaksemme olimme varanneet suositun Sandron. Sandroa on hirveästi kehuttu, joten tämä oli hyvä hetki testata ravintola isommalla porukalla. Varasimme pöydän ajoissa ja olimme ilmoittaneet ravintolaan etukäteen kaikkien ruokailijoiden ruuat. Hieman etukäteisvalmisteluja vaati tämä noin 25 hengen syöminen. Mukavaa oli, ettei koko porukan tarvinnut varata samaa ruokaa tai menuta, vaan kaikki saivat valkata mieleisensä safkan.  

Saunasta suuntasimme siis suoraan ruuan ääreen. Ihan alkuun pöytiimme kiikutettiin chilillä maustettuja maukkaita oliiveja. Kiva alkusnacks, jota oli ilahduttavan iso kulhollinen. 


Monet ruokailijoista olivat päätyneet valitsemaan Sandron listalta Marrakech Madness - annoksen, joko liha- tai kasvisversiona. Annos oli jaettava ja sitä sai tilata 2-70 hengelle. Ruokailussa meille aiheutti pulmia istumapaikat eri pöydissä. Etukäteen meille oli luvattu yksi iso pitkä pöytä, mutta tämä ei toteutunutkaan. Istuimme kolmessa eri pöydässä ja oli aikamoista säätämistä sijoitella ihmisiä hmm... ruokalajin mukaan ;). Tämä homma Sandrossa ei toiminut. Vaikka Marrakech tyypit, jaoteltuna lihaisiin ja kasviksiin, istuivat suurin piirtein samoilla nurkilla, ruokia heivailtiin pöydästä toiseen ja oli hieman epäselvää, kuinka monelle syöjälle yksi iso annoslautanen oli tarkoitettu. Lisäksi oli vähän ankeaa, että muutamat saivat puoliksi syödyn annoslautasen pöytään.

Me molemmat valitsimme pääruuaksi simpukat. Annos oli hurjan iso ja liemi maukas. Simpukoista ainakin kolmasosa oli kiinni, tälläistä ei aikaisemmin ole sattunutkaan. Asiasta huomautettaessa eteen kannettiin uusi jättimäinen kulho simpukoita... Tämä oli vähän tarpeetonta, koska nälkä annoksessa olleilla "aukinaisilla" simpukoilla oli jo lähtenyt.   Simpukoiden kanssa tarjoiltiin salaattia, muutamaa eri tahnaa, oliiveja ja iso pala maukasta leipää. Setti oli varsin iso ja täyttävä.

Jälkiruoka, Tarte Tatin, oli illan paras esitys ruuan saralla. Annos oli kaunis ja oi niin herkullinen. Pohja oli ihanan ohut ja omenat ihan sulivat suuhun. Tätä kannattaa kokeilla!Sandro on viihtyisä ja hauska paikka. Illallinen isolle porukalle ei kuitenkaan sujunut mutkattomasti. Tuntui, että koko ajan oli vähän jotain säätöä meneillään. Ruuan tai palvelun tai laskujen maksun kanssa. Joku kahvin tilaus meni ohi jne. Mesta oli täynnä jengiä ja henkilökunnalla riitti kiirettä koko illan. Sandron ruoka sai onneksemme kehuja. Annokset ovat isoja ja hinnat varsin kohtuullisia. Itse tykkään kivasta jakamisen meiningistä, kunhan se vain toimii.
Sandrosta jatkoimme mahat aivan täysinä Oivaan. Oivalla riittää historiaa ja siitä voi lukea vaikka tästä.  Oivassa oli mutkaton fiilis. Porukkaa oli monenlaista ja myös karaokemahdollisuus löytyi - tämän mahiksen tosin missasimme. Isolle porukalle löytyi hyvin tilaa. Viikolla Oivassa tarjoillaan lounasta ja sunnuntaisin brunssia. Brunssi on  kohtuuhintainen (17,50 €) ja ruokalajien perusteella runsas.

Oivasta siirryimme vielä Mustaan kissaan, joka on sympaattinen pieni baari. Mustassa Kissassa oli tupa täynnä porukkaa ja leppoisa tunnelma. Illan viimeiseksi paikaksi aivan hauska. Suosittelemme piipahtamaan!

Kiitos kaikille päivässä mukana olleille! :) Seuraavaan kertaan - silloin voisimme kierrellä vaikka...?!

2 kommenttia:

  1. Sandro on edelleen testaamatta, jos vaikka edes kehutulle brunssille tulisi mentyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sandron brunssi on kyllä kovasti saanut kehuja :).

      Poista