perjantai 12. heinäkuuta 2013

Mansikkaisia kesäherkkuja!

Viime viikonloppu meni grillaillessa ja ruuan ääressä touhutessa. Vähän taisi mennä kesäjuomaakin siinä sivussa, mutta ruoka oli kovin keskeinen juttu viikonlopun puuhailuissa. Sää suosi perjantaina ja sunnuntaina ulkoilmakokkailua - lauantaina katettu terassi oli aivan kiva asia. Muutamia uusia juttuja tuli kokeiltua, tässä vinkkejä kesäherkuista, jotka itse aion tehdä toistekin tämän kesän aikana. 

Sattumalta kauppareissulla pulloja palauttaessani bongasin kaupan seinältä herkullisen kuuloisen Kesäinen Prosciutto-Halloumisalaatin. Viikonlopun Hesarin kuukausiliitteen kokkiosuutta lukiessani huomasin Pepin Mansikkasalaatin, joka oli hyvin samantyyppinen. Tässä salaatissa yhdistyy täydellisesti eri maut; makea, suolainen ja hapan. Me noudatimme aika tarkasti allaolevaa ohjetta - halloumit tosin grillasimme. Suosittelen kokeilemaan!

300 g mansikoita
balsamietikkaa
1/2 sitruunan mehu
merisuolaa 
mustapippuria
oliiviöljyä
tuoretta basilikaa
250 g halloumia
tuoretta minttua
erilaisia salaatinlehtiä
8 viipaletta prosciuttoa

Poista mansikoista kannat ja viipaloi mansikat noin puolen sentin paksuisiksi. Laita mansikat kulhoon ja ripottele päälle balsamietikkaa, öljyä ja sitruunanmehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi halloumi kahdeksaan osaan ja paista halloumiviipaleet öljytyllä pannulla molemmin puolin, kunnes ovat hieman rapeita ja kullanruskeita. Laita jokaiselle lautaselle kaksi halloumiviipaletta. Lisää minttu ja basilikan lehdet kulhoon mansikoiden joukkoon ja sekoita kevyesti. Kasaa mansikkaseosta halloumien kaveriksi lautaselle ja lisää lopukis prosciuttoviipaleet annosten päälle. Annoksen voi viimeistellä salaatinlehdillä, balsamietikalla ja oliiviöljyllä. 

Jälkiruokia ei voi koskaan olla liikaa - eihän?! Meillä oli toisena grilli-iltana jälkkäreitä kolmea erilaista, joka minusta oli aivan sopiva setti. Jälkiruuista kaksi olivat minulle uusia tuttavuuksia. Tässä ohjeita. 

Viikonlopun Iltalehdessä oli Sikke Sumarin reseptejä. Mansikoita ja balsamicomascarbonea on niin helppo ja nopea tehdä. Sopii siis hyvin vähän vaatimattomimpiinkin keittiöolosuhteisiin. Itse laitoin balsamicoa mascarponen joukkoon vähän reilummin, tästä mausta kun tykkään.  

Jälkiruoka-astiallinen mansikoita syöjää kohden
1 prk mascarponea
1rkl balsamicoa
sitruunankuorta

Sekoita balsamico mascarponeen ja täydennä jokainen annos mansikka-annos seoksella. Pese sitruuna hyvin ja koristele jokainen annos ohuella sitruunankuoren kiharalla. 

Gino oli minulle täysin uusi tuttavuus, mutta meistä tuli heti hyvät kaverit :). Meidän viikonlopun Ginoomme tuli: persikkaa, mansikkaa ja banaania. Hedelmät ja mansikat viipaloitiin folioon. Folioon mukaan laitettiin valkosuklaata paloina ja sitten grilliin. Grillissä folionyytti viipyi muutaman hetken ja sitten vain syömään. Ihan superherkkua! Ginon kanssa vaniljajäätelö olisi muuten oiva lisä. Ginoon voi laittaa myös esim. kiiviä. Reseptiä vois siis varioida makumieltymyksiensä mukaan ja varmasti toimii. Meidän ginossa oli Pandan valkosuklaata, mutta varsinainen leivontaan tarkoitettu valkosuklaa voisi olla myös toimiva vaihtoehto. 

Kuvaaminen unohtui aika totaalisesti näissä kokkauspuuhissa. Nautimme auringosta ja hyvästä ruuasta. Tässä kuitenkin yksi otos jälkiruokalautasesta: Ginoa, Mansikkaa ja mascarponea ja raparperipiirakkaa, joka oli se kolmas jälkiruoka. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti