sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Saarenmaan Kuressaaren ravintolatarjontaa

Viime vuotiseen tapaan olimme juoksuklubin kanssa juoksemassa Saarenmaalla, Kuressaaressa. Viiden päivän aikana juoksimme aamulla, päivällä ja illalla. Välillä juoksimme hiljaa, välillä vähän kovempaa ja mahtuipa joukkoon myös testit, jolloin vedettiin niin paljon kuin irti lähti ;). Majoituimme Meri -hotellissa, josta itse tykkäsin kovasti. Hotelli sijaitsee aivan uimarannan läheisyydessä, lyhyen kävelymatkan päässä Kuressaaren pienestä keskustasta. Huoneet olivat siistit ja hotellissa oli sauna ja kiva pieni uima-allas, jota ahkerasti käytimme. Hotellin aamiainen oli myös aivan passeli. Ruokaa oli monipuolisesti ja riittävästi. 

Juoksureissun aikana ehdimme juoksemisen ja muun treenaamisen ohella syödä Kuressaaren erittäin edullisissa ravintoloissa. Pitkälti mentiin samaan kaavan mukaan kuin viimekin vuonna, hyväksi todettuja on turha vaihtaa ;). 

La Perla

La Perla on italiainen ravintola Kuressaaren pääkadun varrella. Menu on laaja, ja täältä löytyy ruokaa monenlaisen syöjän makuun. Hinnat ovat varsin edulliset niin ruokien kuin juomienkin osalta. 


Minä valitsin alkuun sinisimpukat, jotka olivat onnistuneet. Liemi oli maukas, sopivan valkosipulinen ja chilinen minun makuuni ja sinisimpukoita oli riittävästi. 



 Viinin tasaaminen on tarkkaa puuhaa.....





Pääruuaksi otin Munakoisopaistoksen parmesaanilla. Ah, tämä ruoka on niin herkkuani ja oli La Perlan valmistamana myös oikein maukasta. Annos oli aikas jättimäinen. Tästä riitti muillekin maisteltavaa. 



Jälkiruokaan en enää tämän setin jälkeen pystynyt, vaikka jäätelöannokset olivatkin kovin houkuttelevia. Kuudentoista hengen ruokailu onnistui La Perlassa aivan mukavasti. Istuimme kolmessa eri pöydässä, joka vähän jakoi porukkaa. Palvelu ja laskujen maksu erikseen sujui jouhevasti ja lasku oli erittäin kohtuullinen. 




Kiva illallinen kaikkinensa! La Perla

Lavendel

Lavendel on viime joulukuussa avattu ravintola, myöskin Kuressaaren pääkadun varrella. Paikka on ulkoapäin varsin huomaamaton. Sattumalta onnistuimme tämän ohi kävellessämme bongaamaan. Lavendel on viihtyisä pieni ravintola. Asiakaspaikkoja täällä on varmaan noin 25. Meille oli katettu kiva iso yhtenäinen pöytä. 


Lavendelin menu on edellisen illan ravintolaan verrattuna varsin suppea. Lavendel onkin astetta tyylikkäämåpi ja hienostuneempi ravintola. Alku- ja pääruokia oli molempia kolme vaihtoehtoa. Keittiö kertoi tarvittaessa huomioivansa myös kasvissyöjät erikseen. Illan ruokailua sujuvoittaaksemme olimme valinneet alku- ja pääruuat etukäteen. Ravintolassa piti siis vain päättää ruokajuomat ja jälkkärit. 

Minä otin alkuun blinejä. Annos oli tosi kaunis ja houkuttelevan näköinen. Blinit olivat kuitenkin hieman odotelleet, ja olivat harmikseni hieman jäähtyneet. Tämä veti fiilistä annoksen osalta vähän matalalle. Blinien lisukkeet olivat hyvät.  



Pääruokani oli vallan mainio. Lammasmakkarat olivat herkulliset, annos oli täyttävä ja lisukeperunat voin kanssa sopivat makkaroiden kera oikein hyvin. 


Jälkiruuaksi luulin ensin saavani suklaakakkua, mutta kakku korjaantuikin matkan varrella suklaakirsikka -kakuksi. Tämä jälkkäri oli aivan jees, muttei herättänyt mitään suuria makuelämyksiä. 



Annoskateus iski naapurin raparperimoussen saapuessa pöytään. Tämä oli herkullinen, raikas ja suussasulava jälkkäri. Erittäin onnistunut aterian päätös. 



Palvelu Lavendelissa toimi hyvin. Laskujen maksu onnistui taas erikseen ja sujui varsin jouhevasti. Tästä olimme jälleen oikein iloisia. Ruuasta jäi minulle jonkin verran ristiriitaiset fiilikset, taso tuntui vaihtelevan ja kaikessa ei onnistuttu aivan nappiin. Tänne menisin kyllä uudemman kerran, jotta osaisin vankemman mielipiteen paikasta muodostaa. Lavendel on astetta fiinimpi, fine dining -suuntaan kallellaan oleva ravintola, joka ei isoa nälkää täytä. Tämä tuli tässä urheiluporukassa huomattua ;). Annosten esillepano oli kaunista ja viimeisteltyä.. Hintataso tässäkin ravintolassa oli erittäin halpa. Kolme ruokalajia maksoi alle 20 € / henkilö. Lavendel

Veski



Tuulimyllyssä sijaitsevasta ravintola Veskistä jäi viime vuodesta mieleen älyttömän isot annokset, villisika, tajuton ähky ja hulppea paikka ruokailla korkealla tuulimyllyä kiertävällä terassilla ;). Tällä kertaa sää oli sen verran viileä ja tuulinen, ettei terassilla ruokailu ollut järkevä vaihtoehto, vaikka sitä hieman tuumailtiin. 


Tunnelma oli korkea huolimatta sisätilassa ruokailusta. Viime vuodesta oppineena en ihan heti tilannut jättisatsia safkaa, vaan aloitin alkupaloista. Veskin startterit ovat houkuttelevia, joten sovimme neljään pekkaan jakavamme neljä erilaista annosta. Mieletöntä nerokkuutta, jota suosittelen kokeilemaan ;). Annokset olivat ehkä jonkin verran pienentyneet viime vuodesta, mutta ovat edelleen alkuruuiksi erittäin reiluja. Ovat siis jaettaviksi hyvin sopivia. 




Kaikki alku"palat" olivat maukkaita, yksinkertaisia annoksia. Veskissä ei pahemmin ruualla kikkailla, vaan annokset sisältävät muutamia raaka-aineita, ovat kivan simppeleitä ja maukkaita. Lämmin kantarelli-perunasalaatti oli edelleen hyvä annos. Sieniä oli ilahduttavan runsaasti ja neljä ruokailijaa sai tästä setistä kivan oman annoksen. 


Valkosipulileivät (3 €) olivat hyvin maustettuja ja sopivan rasvaisia. Leivät tarjoiltiin kastikkeen kanssa. 


Paistetut dumplingsit (4 €) eivät pettäneet. Hyviä, riittävän mausteisia ja näitä oli annoksessa vaikka kuinka paljon. 




Saarenmaalaiset juustot hillon  ja keksien kera (5 €) oli huippuhyvä setti, suosittelen kokeilemaan. 



Itse olin riittävän kylläinen alkupalasetin jälkeen ja päätin jättää pääruuan välistä ja satsata jälkiruokaan. Pääruokia hieman maistelin naapureiden lautasilta ;). Grillatut vartaat olivat hyvä, simppeli annos samoin kuin rapea kana. Villisika ei sen sijaan saanut niin varauksettomia kehuja kuin viime vuonna. 


Jälkiruuaksi valitsin ravintolan kakkua, joka ei pettänyt. Ihanan raikas ja marjaisa annos. Kakun kanssa nautin tosi makeaa jälkiruokaviiniä, joka ei niin sytyttänyt. Tuli Moscatoa ikävä ;). Muutkin jälkiruuat, kuten Isoäidin letut ja jäätelöannos, olivat hyviä ja reilun kokoisia. 



Palvelu Veskissä sujui varsin mukavasti. Ison porukan tilaukset ja laskutus onnistui ilman suurempia säätöjä. MIelestäni syömäni ruoka oli varsin maukasta, ja tätä ravintolaa voin suositella kaikenlaisille ruokailijoille. Ympäristö on aivan mahtava ja kauniilla säällä terassilla viihtyy pidemmänkin aikaa. Veski

Vinoteek Prelude

Viinikellari Prelude on tunnelmallinen ravintola samaisen Kuressaaren pääkadun varrella - niin kuin moni muukin mesta. Prelude on perustettu vuonna 2006 ja ravintola on tunnettu laajasta viinivalikoimastaan. 




Minä valitsin alkuun Merileväsalaatin. Annos oli kaunis ja raikas, tosin erittäin kevyt. 



Salaatin sijaan olisin voinut valita viisaammin ja ottaa vaikka herkullisen juustolautasen.




Pääruuaksi söin maukasta, pitkään haudutettua lammaspataa. Annoksesta ei löydy kuvaa, koska ravintola oli valaistukseltaan hyvin hämyinen. Jälkiruuaksi söin Vana Tallinn-liköörillä maustettua jäätelöä. Tämä jälkkäri oli muuten huippuhyvä. Ihanan makea ja suklainen. Melkein meinasin tilata toisen samanlaisen heti perään ;). Myös raparperi-mansikkakakku sai kehuja ja oli muuten kovin kaunis. 



Ravintolan viinilista on huikea. Tänne kannattaa ehdottomasti tulla maistelemaan laadukkaita viinejä - ruuan kera tai ilman. Sommelier on asiantunteva ja erittäin ystävällinen. Oman ateriani päätteeksi oli ihan pakko nauttia puolikas annos (6 cl) Eisweinia. On ihan mun suosikki jälkiruokaviini. 

Vinoteek Prelude oli ehkä aavistuksen kalliimpi kuin reissumme muut ravintolat. Oma laskuni illalta (kolme ruokalajia ja kaksi lasia viiniä) oli 29,50 €. Laskun loppusummaa nosti vähän hinnakkaammat viinivalinnat. Viineissä oli hintalaatusuhde erittäin hyvä. Täälläkin ison porukan tilaukset ja laskut sekä palvelu kaikkinensa sujui hienosti. Vinoteek Prelude




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti