sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Safkaa -kirjan arvonta käynnistyy!

Ihanat Alexander ja Hanna Gullichsen lahjoittavat meille Safkaa -kirjan arvottavaksi blogissamme. Hanna ja Alexander ovat omistuskirjoittaneet kirjan ;-) ja kyseessähän on toki kappale ensimmäisestä painoksesta.


Olemme molemmat kokkailleet useita eri reseptejä kirjasta. Kirjan Avokadopasta on noussut syksyn mittaan jo huikeaksi menestykseksi, mutta kirjasta löytyy paljon myös muita mainioita reseptejä. 



Safkaa -kirjan reseptit on helppoja ja yksinkertaisia ja ne onkin tarkoitettu piristämään arkikokkailuja. Tämän kirjan ohjeilla onnistut kokkaamaan nimensä mukaisesti parempaa arkiruokaa, mutta toki monet reseptit sopivat myös illanistujaisiin ja viikonloppunakin nautittavaksi!



Hyvän ruoan ei tarvitse olla monimutkaista ollakseen maistuvaa. Luulenpa, että juuri tämän vuoksi Safkaa -kirja onkin ollut menestys!




Oma suosikkimme kirjan pastaresepteistä on ehdottomasti Sitruuna-anjovispasta! Tänään taas valmistui sunnuntai-iltapäivän ratoksi annos kyseistä pastaa, ja Safkaa -kirja sai kertaheitolla monta uutta fania :). 






Jos haluat voittaa tämän mainion keittokirjan, voit osallistua arvontaa, vastaamalla tässä postauksessa kysymykseen:



Mikä on sinun suosikkipastareseptisi?

Arvonta päättyy 30.11.2012. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti, joten muista laittaa kommentiisi nimesi/yhteystietosi, jos et ole kirjautunut bloggeriin. 


53 kommenttia:

  1. Pasta aglio de olio, kunnon arrabiatta tai Safkaa-kirjan ihana inkiväärinen katkarapupasta ovat kyllä top 3:sessa :)

    VastaaPoista
  2. Suosikkipastani on ns.Meidän pasta. Pastaa, tuoretta tomaattia, runsaasti basilikaa, mozzarellaa, pestoa tai öljyä, savukinkkua, vähän sen mukaan itä kaapissa sattuu olemaan. Kokkasimme sitä keväällä lehdessäkin, tosin nimi oli muuttunut Parisuhdepastaksi.

    VastaaPoista
  3. Lohipasta ja pestopasta ovat suosikkejani. Avokadopastaa en ole vielä ehtinyt kokeilla. :)

    VastaaPoista
  4. Ihan perusjuttu toimii meillä eli pastaa, kermaa, sieniä...mmm mmm :)

    VastaaPoista
  5. Pastaa, kylmäsavulohta, kermaa....

    VastaaPoista
  6. Kaikki sienipastat on jees! En osaa sanoa ohjetta,kun sen tekee aina summanmutikassa!

    VastaaPoista
  7. Pasta Carbonara - parasta ikinä! Pitää aina tosin säätää, minkä kanssa syö. Toimii riisinuudelin kanssa hyvin.

    VastaaPoista
  8. Itsetehty siskonmakkarapasta on parasta pastaa!
    http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2012/06/14/siskonmakkarapasta-on-parasta-pastaa/

    Gastonessa saa parasta ravintolapastaa (tosin härkäpasta ei tällä hetkellä ole listoilla).
    http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2012/04/27/ensi-treffit/

    p.s. Avokadopastaa en tee koskaan. En myöskään jaksa enää lukea yhtään postausta siitä. ;)

    VastaaPoista
  9. Minäkin olen bongannut tuon sitruuna-anjovispastan ohjeen ja se on jumalaisen hyvää. Ihana yhdistelmä kirpeyttä, suolaisuutta ja raikkautta. Nam! Avokadopastaakin meillä kokeiltiin, mutta ei vetänyt vertoja tuolle sitruuna-anjovispastalle.

    VastaaPoista
  10. Heti, kun voitan tuon kirja, tiedän suosikki reseptin :) Eli mukana arvonnassa olen.

    VastaaPoista
  11. Oma lempparini ei ole varsinaisesti pasta koska siinä on nuudelia, mutta siihen tulee paistettua herkkusientä, paprikaa, porsaansuikaletta ja nuudeleita soijakastikkeessa. Yksinkertaista kuin mikä, mutta yllättävän hyvää! :) Tuo kirja tulisi kyllä tarpeeseen, alkaa kotikokin arkiruokaideat olla melko vähissä, eli arvonnassa mukana!

    VastaaPoista
  12. Pollo Limonello maistuu aina hyvälle! ;) Arvonnassa mukana.

    VastaaPoista
  13. Suosikkipasta tulee todennäköisesti vastaan parin kuukauden päästä, kun pääsen vihdoin ensimmäistä kertaa Italiaan!! Mutta sitä ennen.. hmm.. tähän masentavaan vuodenaikaan kyllä toimii sillointällöin kunnon mac&cheese!

    VastaaPoista
  14. Olin aikeissa äänestää pinaattista kanapastaa, mutta taidanpa sittenkin kompata edellistä kommentoijaa: mac&cheese on kyllä kerrassaan mainio syys- ja talvikauden sapuska, nam!

    VastaaPoista
  15. Lohipasta on suosikkini. Mausteiksi kelpaa tuorejuusto, sitruuna sekä valkoviini. Herkullista ja helppoa.

    VastaaPoista
  16. Perus aglio e olio, jossa maut ovat kohdallaan ja kermainen sienipasta, jossa on siis muuta kuin herkkusieniä. Sienissä pitää olla luonnetta!

    amalfinsitruunat@gmail.comm

    VastaaPoista
  17. Vaikea valita, mutta tomaatinen chevrepasta on kyllä herkullista. =)

    VastaaPoista
  18. Jamie Oliverin artisokkapasta on aikas hyvää. Se myös tulee nopsasti ja aineetkin on melkein aina kaapissa. Nämä ovat lapsiperheessä tärkeitä juttua, sillä etukäteen ei voi tietää, milloin äippä kyllästyy lihapulliin, jauhelihakeittoon ja kalapuikkoihin...

    Annele

    VastaaPoista
  19. Vaikea valita; yksinkertainen on valttia. Loraus oliiviöljyä, sitruunaa, kirsikkatomaatteja, kaprista ja parmesaania, mustapippuria...
    Safkaa-kirjani jäi Skotlantiin kokattavaksi, joten oma kirja olisi kiva saada :)

    VastaaPoista
  20. Kääk, miten pastaa rakastava voi valita suosikkinsa kaikista ihanista! Mutta hyvin tehty, pitkään haudutettu bolognese tuoretagliatellen kanssa... olisko se sitten se.

    VastaaPoista
  21. ei ole avokadopastaa voittanutta. Meidän kodissa, sitä täytyy saada edes kerran viikossa! :)

    jenni_9199@hotmail.com

    VastaaPoista
  22. Tomaattiyrttipasta med parmesan :)

    VastaaPoista
  23. Moi,

    avocadopasta on nyt se juttu:), mutta ensimmäisiä herkkupastojani on lapsuuden ystävältä n. 15 vuotta sitten Ruotsista saatu ohje, johon tulee tagliatellea, kaltattuja tomaatteja, kinkkua tai katkarapuja, creme fraicheä, kermaa, juustoa ja mustapippuria.

    Tuula L.

    VastaaPoista
  24. Vastasin aiemmin samaan kysymykseen kesäkurpitsapastan - vastaan saman uudestaan! :)

    VastaaPoista
  25. Mmm... tomaattinen kermapasta, tietysti vegaanisena versiona!

    VastaaPoista
  26. Pasta alla Norma

    Juhana R.

    VastaaPoista
  27. Pestopastaa joko kanalla tai fetalla tai molemmilla. Uppoaa takuuvarmasti joka kerta!

    VastaaPoista
  28. Lohiparsakaalipastaa tuli tehtyä eilen, ja nousi heti suosikkipastojen kärkikahinoihin! Nti Papu

    VastaaPoista
  29. Kylmäsavulohipasta kirsikkatomaateilla ja tuoreella pinaatilla :) nam nam :)

    VastaaPoista
  30. Punajuurilasagne on aina näin syksyisin lempparipasta.

    VastaaPoista
  31. Kamala jos pitäisi nyt nostaa vain yksi yli muiden... Sanoisin että valmistajasta riippuen, äyriäispasta tai Carbonara!

    VastaaPoista
  32. Pasta sinisimpukoilla nam!

    VastaaPoista
  33. Itse tehty siskonmakkarapasta. Ihanaa.

    VastaaPoista
  34. Pastaa lohi-katkarapu-tuorejuustokermakastikkeella (eli kaloreita piisaa =D) ja avokadopastan muunnos (ei avokadoa) eli chilliä, basilikaa, valkosipulia,mustapippuria,persiljaa, pecorinoa&parmesaania sekä oliiviöljyä.

    Italiassa valmistettu äyriäispasta kaikkineen merielävineen on myös namn!

    }}}} unelma 88 @ hotmail . com {{{

    VastaaPoista
  35. Kana-aurajuustopasta, nam nam =)!

    ninuska76@luukku.com

    VastaaPoista
  36. Suosikkini pastaksi on tällä hetkellä tuo huikeasti hypetetty avokadopasta, mutta kylmäsavulohikuutioilla täydennettynä.
    flight(at)luukku.com

    VastaaPoista
  37. Pasta Carbonara on suosikkini ja sitä tuleekin usein sekä tehtyä itse että tilattua ravintolassa.
    kaius(piste)ahlfors(at)elisanet(piste)fi

    VastaaPoista
  38. Ihan vanha kunnon horatsupasta, eli Spaghetti alla puttanesca. Siihen tulee toisinaan suunnaton himo.

    VastaaPoista
  39. Pestoravioleja, vuohenjuustoa, kanaa ja paljon paprikaa ja sipalii! Nom nom
    O.rusanen@gmail.com

    VastaaPoista
  40. Itse tehty broileri-paprika-aurajuustopasta on ihan parasta!! Siihen ei varmaan kyllästy koskaan!!

    VastaaPoista
  41. Sinisimpukka pasta - simpukoista näin untakin

    VastaaPoista
  42. Mm

    Suosiksi on noussut tuo avokadopasta. Mums!

    VastaaPoista
  43. oijoi- onpas noita pastoja ja kaikilla vielä omat nimet... pastat on hyviä, mausteet ja lisukkeet vain vaihtuu sen mukaan mitä kotona on, ja aina maistuu

    VastaaPoista
  44. Lohipasta, missä on kunnon lohipaloja jotka on marinoitu ennen paistamista. salakkala@hotmail.fi

    VastaaPoista
  45. Pinaattipastaa sienikastikkeella - nam:)Reilusti juustoa ja sopivasti valkosipulia makua syventämään, kermaa ja sipulia...

    VastaaPoista
  46. No kaikkihan lähtee siitä että pastan pitää olla Capellini n.1 - siihen voi sit heittää ihan mitä tahansa! Mutta jos pitäisi nimetä lisukkeetkin, niin Puttanesca on numero uno ja avokadopasta hyvä kakkonen :)

    VastaaPoista
  47. Siskonmakkarapasta. Nams!
    ahlfors(at)suomi24.fi

    VastaaPoista
  48. vuohenjuustopasta/ Heidi

    VastaaPoista
  49. LihapullaT ja spagetti/Matilda

    VastaaPoista
  50. pasta carponara/Antti M

    VastaaPoista
  51. Pastaa kanttarellikastikkeella nam. Sitruuna-anjovispasta kuulostaa mielenkiintoiselta täytyy joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  52. lohipasta
    minttu47
    minttu47@gmail.com

    VastaaPoista