Ihanat Alexander ja Hanna Gullichsen lahjoittavat meille Safkaa -kirjan arvottavaksi blogissamme. Hanna ja Alexander ovat omistuskirjoittaneet kirjan ;-) ja kyseessähän on toki kappale ensimmäisestä painoksesta.
Olemme molemmat kokkailleet useita eri reseptejä kirjasta. Kirjan Avokadopasta on noussut syksyn mittaan jo huikeaksi menestykseksi, mutta kirjasta löytyy paljon myös muita mainioita reseptejä.
Safkaa -kirjan reseptit on helppoja ja yksinkertaisia ja ne onkin tarkoitettu piristämään arkikokkailuja. Tämän kirjan ohjeilla onnistut kokkaamaan nimensä mukaisesti parempaa arkiruokaa, mutta toki monet reseptit sopivat myös illanistujaisiin ja viikonloppunakin nautittavaksi!
Hyvän ruoan ei tarvitse olla monimutkaista ollakseen maistuvaa. Luulenpa, että juuri tämän vuoksi Safkaa -kirja onkin ollut menestys!
Oma suosikkimme kirjan pastaresepteistä on ehdottomasti Sitruuna-anjovispasta! Tänään taas valmistui sunnuntai-iltapäivän ratoksi annos kyseistä pastaa, ja Safkaa -kirja sai kertaheitolla monta uutta fania :).
Jos haluat voittaa tämän mainion keittokirjan, voit osallistua arvontaa, vastaamalla tässä postauksessa kysymykseen:
Mikä on sinun suosikkipastareseptisi?
Arvonta päättyy 30.11.2012. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti, joten muista laittaa kommentiisi nimesi/yhteystietosi, jos et ole kirjautunut bloggeriin.
Pasta aglio de olio, kunnon arrabiatta tai Safkaa-kirjan ihana inkiväärinen katkarapupasta ovat kyllä top 3:sessa :)
VastaaPoistaSuosikkipastani on ns.Meidän pasta. Pastaa, tuoretta tomaattia, runsaasti basilikaa, mozzarellaa, pestoa tai öljyä, savukinkkua, vähän sen mukaan itä kaapissa sattuu olemaan. Kokkasimme sitä keväällä lehdessäkin, tosin nimi oli muuttunut Parisuhdepastaksi.
VastaaPoistaLohipasta ja pestopasta ovat suosikkejani. Avokadopastaa en ole vielä ehtinyt kokeilla. :)
VastaaPoistaIhan perusjuttu toimii meillä eli pastaa, kermaa, sieniä...mmm mmm :)
VastaaPoistaPastaa, kylmäsavulohta, kermaa....
VastaaPoistaKaikki sienipastat on jees! En osaa sanoa ohjetta,kun sen tekee aina summanmutikassa!
VastaaPoistaPasta Carbonara - parasta ikinä! Pitää aina tosin säätää, minkä kanssa syö. Toimii riisinuudelin kanssa hyvin.
VastaaPoistaItsetehty siskonmakkarapasta on parasta pastaa!
VastaaPoistahttp://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2012/06/14/siskonmakkarapasta-on-parasta-pastaa/
Gastonessa saa parasta ravintolapastaa (tosin härkäpasta ei tällä hetkellä ole listoilla).
http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2012/04/27/ensi-treffit/
p.s. Avokadopastaa en tee koskaan. En myöskään jaksa enää lukea yhtään postausta siitä. ;)
Minäkin olen bongannut tuon sitruuna-anjovispastan ohjeen ja se on jumalaisen hyvää. Ihana yhdistelmä kirpeyttä, suolaisuutta ja raikkautta. Nam! Avokadopastaakin meillä kokeiltiin, mutta ei vetänyt vertoja tuolle sitruuna-anjovispastalle.
VastaaPoistaHeti, kun voitan tuon kirja, tiedän suosikki reseptin :) Eli mukana arvonnassa olen.
VastaaPoistaOma lempparini ei ole varsinaisesti pasta koska siinä on nuudelia, mutta siihen tulee paistettua herkkusientä, paprikaa, porsaansuikaletta ja nuudeleita soijakastikkeessa. Yksinkertaista kuin mikä, mutta yllättävän hyvää! :) Tuo kirja tulisi kyllä tarpeeseen, alkaa kotikokin arkiruokaideat olla melko vähissä, eli arvonnassa mukana!
VastaaPoistaPollo Limonello maistuu aina hyvälle! ;) Arvonnassa mukana.
VastaaPoistaSuosikkipasta tulee todennäköisesti vastaan parin kuukauden päästä, kun pääsen vihdoin ensimmäistä kertaa Italiaan!! Mutta sitä ennen.. hmm.. tähän masentavaan vuodenaikaan kyllä toimii sillointällöin kunnon mac&cheese!
VastaaPoistaOlin aikeissa äänestää pinaattista kanapastaa, mutta taidanpa sittenkin kompata edellistä kommentoijaa: mac&cheese on kyllä kerrassaan mainio syys- ja talvikauden sapuska, nam!
VastaaPoistaLohipasta on suosikkini. Mausteiksi kelpaa tuorejuusto, sitruuna sekä valkoviini. Herkullista ja helppoa.
VastaaPoistaPerus aglio e olio, jossa maut ovat kohdallaan ja kermainen sienipasta, jossa on siis muuta kuin herkkusieniä. Sienissä pitää olla luonnetta!
VastaaPoistaamalfinsitruunat@gmail.comm
Vaikea valita, mutta tomaatinen chevrepasta on kyllä herkullista. =)
VastaaPoistaJamie Oliverin artisokkapasta on aikas hyvää. Se myös tulee nopsasti ja aineetkin on melkein aina kaapissa. Nämä ovat lapsiperheessä tärkeitä juttua, sillä etukäteen ei voi tietää, milloin äippä kyllästyy lihapulliin, jauhelihakeittoon ja kalapuikkoihin...
VastaaPoistaAnnele
Vaikea valita; yksinkertainen on valttia. Loraus oliiviöljyä, sitruunaa, kirsikkatomaatteja, kaprista ja parmesaania, mustapippuria...
VastaaPoistaSafkaa-kirjani jäi Skotlantiin kokattavaksi, joten oma kirja olisi kiva saada :)
Kääk, miten pastaa rakastava voi valita suosikkinsa kaikista ihanista! Mutta hyvin tehty, pitkään haudutettu bolognese tuoretagliatellen kanssa... olisko se sitten se.
VastaaPoistaei ole avokadopastaa voittanutta. Meidän kodissa, sitä täytyy saada edes kerran viikossa! :)
VastaaPoistajenni_9199@hotmail.com
Tomaattiyrttipasta med parmesan :)
VastaaPoistaMoi,
VastaaPoistaavocadopasta on nyt se juttu:), mutta ensimmäisiä herkkupastojani on lapsuuden ystävältä n. 15 vuotta sitten Ruotsista saatu ohje, johon tulee tagliatellea, kaltattuja tomaatteja, kinkkua tai katkarapuja, creme fraicheä, kermaa, juustoa ja mustapippuria.
Tuula L.
Vastasin aiemmin samaan kysymykseen kesäkurpitsapastan - vastaan saman uudestaan! :)
VastaaPoistaMmm... tomaattinen kermapasta, tietysti vegaanisena versiona!
VastaaPoistaPasta alla Norma
VastaaPoistaJuhana R.
Pestopastaa joko kanalla tai fetalla tai molemmilla. Uppoaa takuuvarmasti joka kerta!
VastaaPoistaLohiparsakaalipastaa tuli tehtyä eilen, ja nousi heti suosikkipastojen kärkikahinoihin! Nti Papu
VastaaPoistaKylmäsavulohipasta kirsikkatomaateilla ja tuoreella pinaatilla :) nam nam :)
VastaaPoistaPunajuurilasagne on aina näin syksyisin lempparipasta.
VastaaPoistaKamala jos pitäisi nyt nostaa vain yksi yli muiden... Sanoisin että valmistajasta riippuen, äyriäispasta tai Carbonara!
VastaaPoistaPasta sinisimpukoilla nam!
VastaaPoistaAnne V. Raisio
PoistaItse tehty siskonmakkarapasta. Ihanaa.
VastaaPoistaPastaa lohi-katkarapu-tuorejuustokermakastikkeella (eli kaloreita piisaa =D) ja avokadopastan muunnos (ei avokadoa) eli chilliä, basilikaa, valkosipulia,mustapippuria,persiljaa, pecorinoa&parmesaania sekä oliiviöljyä.
VastaaPoistaItaliassa valmistettu äyriäispasta kaikkineen merielävineen on myös namn!
}}}} unelma 88 @ hotmail . com {{{
Kana-aurajuustopasta, nam nam =)!
VastaaPoistaninuska76@luukku.com
Suosikkini pastaksi on tällä hetkellä tuo huikeasti hypetetty avokadopasta, mutta kylmäsavulohikuutioilla täydennettynä.
VastaaPoistaflight(at)luukku.com
Pasta Carbonara on suosikkini ja sitä tuleekin usein sekä tehtyä itse että tilattua ravintolassa.
VastaaPoistakaius(piste)ahlfors(at)elisanet(piste)fi
Ihan vanha kunnon horatsupasta, eli Spaghetti alla puttanesca. Siihen tulee toisinaan suunnaton himo.
VastaaPoistaPestoravioleja, vuohenjuustoa, kanaa ja paljon paprikaa ja sipalii! Nom nom
VastaaPoistaO.rusanen@gmail.com
Itse tehty broileri-paprika-aurajuustopasta on ihan parasta!! Siihen ei varmaan kyllästy koskaan!!
VastaaPoistaSinisimpukka pasta - simpukoista näin untakin
VastaaPoistaMm
VastaaPoistaSuosiksi on noussut tuo avokadopasta. Mums!
oijoi- onpas noita pastoja ja kaikilla vielä omat nimet... pastat on hyviä, mausteet ja lisukkeet vain vaihtuu sen mukaan mitä kotona on, ja aina maistuu
VastaaPoistaLohipasta, missä on kunnon lohipaloja jotka on marinoitu ennen paistamista. salakkala@hotmail.fi
VastaaPoistaPinaattipastaa sienikastikkeella - nam:)Reilusti juustoa ja sopivasti valkosipulia makua syventämään, kermaa ja sipulia...
VastaaPoistaNo kaikkihan lähtee siitä että pastan pitää olla Capellini n.1 - siihen voi sit heittää ihan mitä tahansa! Mutta jos pitäisi nimetä lisukkeetkin, niin Puttanesca on numero uno ja avokadopasta hyvä kakkonen :)
VastaaPoistaSiskonmakkarapasta. Nams!
VastaaPoistaahlfors(at)suomi24.fi
vuohenjuustopasta/ Heidi
VastaaPoistaLihapullaT ja spagetti/Matilda
VastaaPoistapasta carponara/Antti M
VastaaPoistaPastaa kanttarellikastikkeella nam. Sitruuna-anjovispasta kuulostaa mielenkiintoiselta täytyy joskus kokeilla.
VastaaPoistalohipasta
VastaaPoistaminttu47
minttu47@gmail.com