tiistai 20. marraskuuta 2012

Oysters & Grill, Kööpenhamina 4.11.2012

Neljän päivän aikana ei Kööpenhaminassa millään ehdi syödä niin paljon ja niin monessa paikassa kuin haluaisi. Kööpenhamina o n ruokakaupunki ja mielenkiintoisia ravintoloita ja kahviloita tuntuu tässä kaupungissa riittävän. Viimeisen illan ravintolaksi valikoitui Oysters & Grill tutun tutun suosituksesta. Kaikkien teki mieli jotain kevyttä ja hyvää :). Oysters & Grilliin soitimme etukäteen ja saimme pöydän puoli kuudeksi heti ravintolan auettua. Illan mittaan paikka oli tupaten täynnä, onneksi meidän aikatauluun sopi vähän aikaisempi illallinen. 

Ravintola oli tosi viihtyisä ja hauskasti sisutettu. Muoviset pöytäliinat ja hauskat juomalasit pisti meidän silmiimme positiivisesti. Itse tutustuin ensi kertaa ostereihin Maxillin äyriäisviikkojen maistiaisissa. Siksi oli enemmän kuin helppoa houkutella jo "kovin kokeneena konkarina" suku ja ystävät uusien makujen pariin. Tämä on elämys! Suosittelen kokeilemaan :)
Ostereiden jälkeen pöytään kannettiin lautasellinen meren eläviä. Kolme alkupala-annosta oli yhdistetty yhdelle isolle lautaselle, samoin tilaamamme lisäkkeet eli ranskanperunat. Illan aikana oli mukava yhdessä syömisen meininki. Tilasimme myös kampasimpukoita ja tiikerirapuja. Alkupalalautaselta löytyi mm. sini- ja sydänsimpukoita, tiikerirapuja ja mustekalaa. Alkupalalautaseen kuuluneet pehmeäkuoriset ravut tarjoiltiin erikseen jonkun ajan päästä.

Ruoka oli hyvää. Ainoa heikko esitys oli aivan liian suolaiset kampasimpukat, joiden maku peittyi rankan suolaisuuden alle. Myös ranskalaiset olivat hyviä, mutteivät kuitenkaan pärjänneet Maxillin perunoille, jotka vieläkin mielessäni välkkyvät. 

Söimme kevyttä ja hyvää ruokaa, mutta tulimme aivan täyteen. Jätimme siis listan varsinaiset pääruuat, lihat ja kalan, väliin. Herkulliset ruuat houkuttivat vielä tilaamaan yhden juustolautasen ja yhden jälkiruuan: lettu jäätelön ja suklaakastikkeen kera. Ei ollut moittimista näissä annoksissa. Jälkkäreiden kanssa nautimme raikasta jälkiruokaviiniä Moscato d'Astia. Kiva kiva oli paikka, ruoka ja palvelu. Viihdyimme älyttömän hyvin ja tänne tulisin mieluusti uudestaankin. 
Hintataso oli varsin maltillinen. Neljän hengen ruuat, viinipullo, ja jälkkäriviinit kustansivat yhteensä 179 €. Meitä palvelivat sujuvasti ja mukavasti iloiset tarjoilijat. Homma toimi palvelun osalta aivan kivasti. S u o s i t t e l e n! Oysters & Grill

Sjællandsgade 1B

2 kommenttia:

  1. Näyttääpäs hyvältä ja hinta tosiaan aika maltillinen kun ottaa huomioon mitä kaikkea sieltä lautaselta löytyi :)

    VastaaPoista
  2. Me tykättiin kovasti! Kaikin puolin oli onnistunut valinta :).

    VastaaPoista