keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Joulupöytää amerikkalaiseen tyyliin!

American Christmas Grill polkaistaan Klaus K:n Ilmatar -ravintolassa käyntiin tänäkin vuonna. Jouluravintola on avoinna sekä lounaalla että illallisella 4.12.-21.12. 2012 välisenä aikana. Me pääsimme jo viime torstaina tutustumaan ja maistelemaan notkuvan pöydän antimia.

Menu oli jo paperilla hurjan houkutteleva. Jouluateria koostuu alku- ja jälkiruokabuffetteista ja erikseen tilattavasta, pöytiin tarjoiltavasta pääruuasta. Alkuruokabuffet oli täynnä raikkaita ja selkeitä makuja. Ruokien esillepano oli kaunista ja viimeisteltyä ja monet makuyhdistelmät toimivat erittäin hyvin. Alkuruuat olivat varsin lihapainotteisia ja varsinaisia kasvisruokia oli vain Endiivisalaatti omenalla. Meidän mielestä huippuja olivat: Kuha-Ceviche, Ankanmaksapatee (paras ikinä!) ja punasipulihillo, myös Kalkkunan kanssa tarjottu karpalohilloke jäi mieleen. 


Kuva Klaus K


                   

Pääruuista saimme onneksi sopivan pienet maisteluannokset. Alkupalapöydän antimia nautimme niin tehokkaasti, että normikokoinen pääruoka olisi tuntunut liioittelulta. Varsinkin kun tiedossa oli vielä jälkiruokia hurjasti. Pääruuista paras oli Antonion käsintehdyt punasikuritäytteiset raviolit kera kastanjavoikastikkeen.


Kuva Klaus K
Lohen kanssa tarjoiltiin raikasta tomaattisalsaa, jossa oli mukavasti makua. Lihapääruuat jäivät alku- ja jälkiruokabuffettien varjoon, kuten usein buffet -tyylisissä ruokailuissa saattaa käydä. Eivätkä ne maultaankaan tarjonneet oikein mitään uutta. Lisäkkeistä erottui selvästi valkosipulilla ja parmesanilla maustetty bataattipyre. Tämä oli älyttömän maukasta.
Ruoan kanssa maistelimme sekä valko- että punaviiniä. Illan aperitiiveiksi valitsimme tällä kertaa olutta ja siideriä. Lasillinen raikasta olutta, Stallhagen Delikatia, toimi hyvin ruokahalun herättäjänä. Hauska uusi tuttavuus oli Westons Old Rosie Cloudy Scrumpy -siideri. Old Rosie on kuivaa suodattamatonta omenasiideriä. Maistoimme siideriä sakan kanssa, jolloin siideri on sameaa ja ilman sakkaa (sakka kaadettiin shottilasiin), jolloin siideri on kirkasta. Omasta mielestäni siideri maistui paremmalta ilman sakkaa.
Jälkiruokapöytä oli silkkaa parhautta! Tästä on vaikea nostaa yksittäistä suosikkia, kun kaikki herkut maistuivat meille molemmille niin hyvin.  Pöydästä löytyi New Yorkin juustokakkua, Suklaakakkua, tryffeleitä, Porkkanakakkua Pecanpähkinäpiirakkaa, Karviaismoussekakkua ja mikään jälkiruokapöydän antimista ei ollut vaisu; kaikkea oli tietenkin maistettava. Kummasti sitä vatsaan mahtuu ruokaa. 


Kuva Klaus K
Juustolajitelman ehdoton kunkku oli italialainen pehmeä lehmän-, lampaan- ja vuohenmaidosta valmistettu La Tur. Jälkiruokaviininä nautimme kepeää Moscato d'Astia.Klaus K:n Joulupöytä on runsas ja monipuolinen, vaikkakin kasvisruokia oli niukasti tarjolla. Buffet-ruokailuun oma suhtautuminen on ristiriitaista; toisaalta se on oiva tilaisuus päästä maistelemaan monenlaisia ruokia kuin myös oiva tilaisuus syödä itsensä huippuähkyyn.

American Christmas Grilliin kannattaa suunnata ajan kanssa ja nauttia rauhassa pöydän antimista. Hintaa jouluaterialla on 62 € / hlö sisältäen alkupalabuffan, pääruuan lisukkeineen ja jälkkäribuffan. American Christmas Grill on mainio vaihtoehto perinteiselle joulupöydälle.   Klaus K

Bulevardi 2-4

psst. muiden ruokabloggaajien kokemuksia samaisesta illasta löytyy ainakin seuraavista blogeista: MimosalsaHannan soppa ja Kannat kattoon.

http://www.osuma.fi/

2 kommenttia:

  1. Luin tästä jo toisestakin blogista; aika mahtava joulupöytä!

    VastaaPoista
  2. Oli mahtava! Erityisesti jälkiruokapöytä oli huikea. Suosittelen!

    VastaaPoista