Murussa kävin edellisen kerran syksyllä 2010, jolloin ravintola oli vielä varsin tuore tapaus. Arvio Murusta silloiselta käynniltä löytyy täältä.
Muru on erittäin suosittu ravintola, ja tänne saatttaa olla haastavaa päästä syömään ilman pöytävarausta. Ensikäyntiimme olimme huipputyytyväisiä ja uusintakäynti onkin ollut pitkään mielessä....
Tein varauksen Muruun hyvissä ajoin keväällä. Tällä kertaa olimme liikkeellä neljän hengen naisporukalla. Ilta alkoi lasillisilla shampanjaa ja hmmm... oluella ;).
Alkujuomien aikana pohdimme ruokavalintoja. Osa meistä päätyi valitsemaan päivän menu ja osa kokosi listalta oman setin.
Päivän menun alkuun söimme täydellisen hyvää Vitello Tonnatoa kera rucolan. En välttämättä ole ollut tämän Italian Piemontesta peräisin olevan ruokalajin suuri fani, mutta Murun Vitello Tonnato oli erinomaista. Vitello Tonnato on yhtä kuin vasikkaa tarjoiltuna ohuina viipaleina tonnikalakastikkeen kera.
Listalta valittu alkuruoka tryffelirisotto oli perfecto. Rakenne oli sopivan irtonainen ja maku täydellinen.
Pääruuaksi oli meribassia ja karitsaa. Meribassi muistuttaa vähän kuhaa ja ahventa ja sitä pidetään yhtenä kaikkein maukkaimmista kaloista. Ja sitä se olikin, kala oli paistetttu täydellisen hyvin. Lautasella kalaa oli reilun kokoinen pala.
Meribassin kanssa tarjoiltu rapuvaahto oli maukasta. Samoin kasvislisäkkeet olivat todella hyviä. Erityisesti pidin munakoisosta.
Karitsa-annos oli runsas ja täyttävä. Liha oli pehmeää ja mureaa.
Päivän menuseen kuului juustolautanen. Juustoja oli kolmea erilaista ja olivat peräisin Sveitsistä, Ranskasta ja Englannista.
Upean illallisen kruunasivat loistavat jälkiruuat. Murun ritarit eli voibriossi kera herkkujen oli ah, niin hyvää! Erityisesti jäi mieleen annoksessa olleet raparperit! Suklaafondant sai myös ansaitsemansa kehut.
Suklaafondant |
Murun Ritarit |
Fredrikinkatu 41
psst. Murusta suuntasimme Virgin Oiliin Jipun keikalle. Kyllä oli h y v ä !
http://www.osuma.fi/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti