keskiviikko 30. toukokuuta 2012

EatHelsinki 2012: Helkan Keittiö 25.5.2012

EatHelsinki2012 -kiertue sai jatkoa viime perjantaina, jolloin päädyimme ravintolaan nimeltä Helkan Keittiö. Alkuvuodesta tutkimme kirjan ravintolat tarkkaan läpi ja vähän listasimme, missä ravintoloissa haluamme käydä ekaksi. Helkan Keittiö oli tässä listassa aika korkealla. Olimme myös kuulleet ravintolasta etukäteen ihan hyviä kommentteja, joten olivat korkealla.


Riippuvalaisimet

Helkan Keittiön sisustus on todella tyylikäs ja meidän makuumme. Sisustuksen ovat suunnitelleet arkkitehdit yhteistyössä Artekin kanssa. Lopputuloksesta näkee, että ammattilaiset ovat olleet asialla. 
Huippukiva sisustus ja viehättävä miljöö jäivät kuitenkin keskinkertaisen ruuan varjoon. Alkuun pöytään kiikutettu tumma leipä oli kelpo kamaa ja tätä tulikin karmivaan nälkään syötyä muutama pala. 


Mirkan Kasvisohratto oli hieman mauton. Tähän auttoi Pauliinan hampurilaisesta hylkäämät pekonit ja muutama ripaus suolaa. Rakenne ohratossa oli oikein hyvä. Ohratossa oli runsaasti varsiselleriä, joka mielestämme olisi pitänyt mainita ruokalistassa. Joiltain ohratto olisi jäänyt syömättä sellerin takia. Onneksi varsiselleri on yksi Mirkan suosikeista! Annoksen tofu oli suoraan sanottua todella pahaa :-(.


Kasvisohratto
Pauliinan hampurilainen oli hyvän makuinen. Pihvi ja kastike olivat molemmat oikein makoisia. Hampurilaisen fiilistä latisti kuitenkin valmissämpylä. Lisukkeeksi tarjotut perunat olivat hauskasti isoja siivuja, mutta tosi jauhoisia ja pahanmakuisia. Ketsupilla asiaa yritettiin paikata. 


Helkan hampurilainenJälkiruuista Helkan oma Marianne-jäätelö ei maistunut. Valmistuksessa oli jotain mennyt pieleen, koska maku oli vähän pilaantunut. Tästä huomautettuamme saimme jäätelöstä reilun alennuksen. Annos oli kyllä kovin kaunis.  
Mirkan Tyrniuunijäätelö oli valintana parempi ja mielenkiintoinen. Pyynnöstä huolimatta emme tarjoilijoidenkaan avustuksella löytäneet jälkiruualle sopivaa jälkiruokaviiniä - jäi siis juomatta ;). 
Hinnoiltaan Helkan Keittiö oli edullinen. Lasku oli käsittämättömän halpa. Yhteensä tämä setti maksoi EatHelsinki -kirjan alennuksen kanssa ja lasillisilla Proseccoa 40 €. Eipä muistettu, koska olisimme viimeksi näin halvalla selvinneet ;). Palvelu Helkan Keittiössä oli ihan ystävällistä, muutamia hassuja lausahduksia lukuunottamatta, mutta tarjoilijoiden ammattitaito ei vakuuttanut. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti