maanantai 28. toukokuuta 2012

Yume 24.5.2012

No more sushi guys!Saimme kutsun ravintola Yumeen maistelemaan Pop Up Ravintola Jack Yoss Experience at Yume ruokia. Tämä kutsu oli erityisen mieleinen, koska Yume on ollut pitkään meidän "käyntilistalla". Yumehan sijaitsee Kluuvikadulla, joten tästä on kävelty ohi aika monta kertaa. Viime torstaina pääsimme sisälle asti!

Yumen sisustus on tyylikäs ja viimeistelty. 
Jack Yoss Experience Pop Up Ravintola tarjoaa mm. aasialaisia sormi- ja katuruokia ja japanilaisen Hot Stonen, jolla voi kypsentää lohta, härkää, tofua ja lammasta. Me pääsimme maistelemaan listan menun aika lailla tarkkaan läpi ja vietimme huikean illan aasialaisen ruuan parissa. Yumen avokeittiö, jonka läheisyydessä pöytämme sijaitsi, mahdollisti myös ruuan valmistuksen seuraamisen. 


Meidän molempien ehdottomaksi suosikiksi nousi tämä Japanilainen kuuma kivi. Jokainen saimme oman kiven, jolla paistelimme tofua, lohta ja lammasta. Kunkin ruokalajin kanssa tarjoiltiin hyvän makuista kastiketta. Tofusta saimme täällä uuden elämyksen: oli ihan käsittämättömän hyvää ja maistuvaa ja rakenne oli sopivan kiinteä. Korianteri thai- chili salsa verde oli tofun kanssa ihan täydellinen yhdistelmä. Tykkäsimme myös paljon lohesta ja lampaasta. Tätä kuuma kiva -systeemiä suosittelemme erityisesti kokeilemaan Yumessa. Mikäs olisi tämän hauskempaa, kuin porukalla istua terassilla kera hyvän juoman ja samalla valmistaa safkaa?


Lohta matkalla kuumalle kivelle
Lammasta

Alkuruuista Siika sashimi oli ehdotonta huippua. Samoin lohisashimi, joka tarjoiltiin kauniisti rapukeksiltä, oli hyvää. Thai-chilillä marinoitua Hamachi tartar sopi myös meidän makumaailmaan. Possun ribseissä pidimme eniten tosi hyvästä marinadista ja pähkinöistä.Pääruuista mieleenpainuvin oli kokonainen kala, joka tarjoiltiin erittäin tulisen kastikkeen kanssa. Muut maistelemamme pääruuat eivät meitä hirveästi sytyttäneet. Mielenkiintoisin oli Hauki-kampasimpukkadumplingsit. 
Jälkiruuista - yllätys yllätys - tykkäsimme kaikista. Mirkan suosikki oli raikas pannacotta kera marjojen, Pauliinan taas pistaasipähkinäkakku lakritsijäätelöllä. Molemmat tykkäsimme myös tuhdista suklaakakusta.


Ilta Yumessa oli ruuantäyteinen ja vallan mukava. Me aiomme mennä tänne toistekin ja nimenomaan syömään Hot Stone -ruokia. YumeKluuvikatu 2

http://www.osuma.fi/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti