lauantai 14. huhtikuuta 2012

Shanghai Cowboy 13.4.2012

Helsinkiin on odotettu aitoja meksikolaisia ravintoloita viimeiset kymmenen vuotta ja nyt niitä on alkanut ilmestyä eri puolille Helsinkiä. Shanghai Cowboy on nuorekas, rento ja paikka, johon on helppo tulla. Ravintolan sisustus on persoonallinen. Shanghai Cowboy on sellainen ravintola, jollaisia näkee esimerkiksi New Yorkin Lower East Side alueella tai Köpenhaminan Norrebrossa ja Tukholman Södermalmilla.

Olimme varanneet pöydän ajoissa, vaikka olimme liikkeellä heti töiden jälkeen perjantaina. Varaus kannatti, kaikki pöydät olivat varattuja saapuessamme ravintolaan. Samoin tapahtui esimerkiksi toisen meksikolaisen ravintolan Cafe de Nopalin kohdalla, johon oli lähes mahdoton saada pöytää suosion kiirittyä helsinkiläisten keskuudessa.

Tilasimme aluksi drinkit. Drinkkilista oli sopivan kompakti ja hyvin mielenkiintoinen. Ihania, oivaltavia ja nykyaikaisia drinkkejä. Maistoimme kahta erilaista nimeltään Ginger Wayne ja Jackie Chan, jotka molemmat olivat loistavia. Hinnat pyörivät 8-9 € tienoilla, joten varsin kohtuullista!

Aloitimme ruokailun nachoilla, jotka tarjoiltiin guacamolen ja salsan kanssa (5 €). Mielestäni on uskomatonta, että Suomessa vieläkin useissa paikoissa saa valmisnachoja... Maut olivat kohdallaan ja kaikki oli tuoretta ja itse tehtyä!
Seuraavaksi tilasimme: Habanero beef taco with cucumber salad ja Market fish taco garnished with fennel and horseradish mayo (9 €) sekä Crispy pork belly chalupa glazed with chocolate sauce and banana chili (11 €).

Valitettavasti Habanero beef tacossa ei maistunut chili lainkaan ja annoksen jauheliha oli pettymys. Lisäksi tacot tarjoiltiin kovissa tacokuorissa. Perinteiseen maksikolaiseen tacoon kuuluu pehmeä maissijauhoista tehty tortilla, tex-mex versio on kovaksi kuivattu tortilla. Siis kuitenkin saatiin tex-mexiä. Kalataco oli kanssaruokailijani mielestä maukas.Pork Chalupa oli puolestaan täydellinen! Ihania makuja! Rapeaksi paistettu porsaankylki (pork belly) oli taivaallista. Pieneen nälkään riittää hyvin yksi annos listalta.
Varaus on kahdeksi tunniksi. Ravintolan nettisivuilla lukee, että dinner menu on voimassa 15.30-23.00, mutta ravintola aukeaa ko 17.00. Nettivarauksissa tämä onkin ensimmäinen aika, jonka voi varata. Tarjolla on myös lounasta, netin mukaan lounasta tarjoillaan klo 11.00-15.00.

Shanghai Cowboy on käymisen arvoinen paikka. Ruoka oli maittavaa, drinkit loistavia ja tunnelma hyvä! Huomaa, ettei ravintolan ulkopuolella oli kylttiä tai ravintolan nimeä!

http://shanghaicowboy.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti