tiistai 3. huhtikuuta 2012

Man Friday, Kinsale, Irlanti 23.3.2012

Vietimme mukavan päivän Corkissa, mutta itseasiassa määränpäämme oli Kinsale. Kinsalea  tituleerataan Irlannin kulinaristiseksi pääkaupungiksi, joten pakkohan tänne oli suunnata! Jatkoimme Corkista matkaa bussilla Kinsaleen, joka sijaitsee noin 20km päässä Corkista. Bussilla matkaan meni 45 minuuttia.Olimme varanneet hotellin Kinsalesta noin kuukautta aikaisemmin, mutta hotelli, johon alunperin halusimme oli jo tässä vaiheessa täynnä. Saimme kuitenkin huoneen perjantai-lauantai yöksi saman hotellin toisesta kohteesta. Hotelli sijaitsi aivan Kinsalen keskustassa. Lauantai-sunnuntai yöksi jouduime vaihtamaan hotellia, mutta siitä myöhemmin lisää. Väsyneitä matkalaisia piristi huoneessa ihana irlantilainen siideri.
Hotellimme oli aivan ylisympaattinen. Henkilökunta oli todella ystävällistä. Huoneemme oli pieni, mutta ylisöpö. Ja mikä parasta, kylppärissä oli amme!Ihanan rentouttavan kylvyn ja muutaman virkistävän juoman jälkeen lähdimme kävelemään ravintolalle, johon olimme varanneet pöydän hyvissä ajoin. Ravintola sijaitsi noin 20 minuutin kävelyn päässä Kinsalesta, pienessä Scillyn kylässä.
Ravintolan ulkoseinä oli päällystetty erilaisilla palkinnoilla, joita ravintola on voittanut vuosien varrella. Vaikuttavaa.
Päätiime nauttia Proseccoa koko aterian läpi. Olimme liikenteessä hyvissä ajoin, joten hyödynsimme ravintolan Early Bird -tarjouksen, joka sisälsi kolme ruokalajia 25 €, oikein hyvä diili!Ravintola oli kotoisa. Sisustuksessa oli muutamia romanttisia yksityiskohtia, kuten ihania kukkia.
Myös vessa oli symppis.
Mutta sitten itse ruokaan. Alkuruoaksi valitsin simpukoita, korppujauho/valkosipuli kuorrutuksella. Näihin muuten ihastuin viime kesän Italian reissulla. Ystäväni valitsi friteerattua brie -juustoa. Molemmat annokset olivat maistuvia. Niin, ja talon leipä oli aivan loistavaa!


Pääruuaksi valitisin kanaa ja ystäväni ulkofilepihvin. Molemmat annokset jäivät alkuruokien varjoon. Maut olivat kohdallaan, mutta kana oli kuivaa ja liha olisi voinut olla mureampaa. Lisukkeita tuli aimo annos; ranskalaisia, kermaperunoita ja vihanneksia. Huh.


Jälkiruoaksi valitsimme talon jäätelöä, jota tuli kolmea erilaista. Aivan mahtavia! Jälkiruoka todella kruunasi aterian.
Man Friday oli rento ja edullinen ravintola (ainakin jos valitsee Early Bird menun). Palvelu oli nopeaa, mutta hiukan persoonatonta. Esimerkiksi ruoista ei kerrottu mitään. Kun erikseen kysyimme esimerkiksi mitä jäätelölaatuja saimme, meille kyllä tämä ystävällisesti kerrottiin. Siltikin voin suositella tätä ravintolaa, jos Kinsaleen matka käy. Manfridaykinsale/earlyBird

Aukioloajat:
joka päivä koko vuoden 5.30pm-10.00pm (viimeinen tilaus)


Niin ja muuten hotellimme aamiainen oli todella loistava! Buffet pöydän lisäksi, ala carte aamiaislistalta sai valita mieleisensä annoksen. Minä valitsin mustikkapannukakkuja, jotka olivat herkullisia. Annos oli valtava, jaksoin syödä siitä vain puolet. Huone kannattaa varata hyvissä ajoin (useita kuukausia etukäteen), hotellissa on vain 16 huonetta.  Oldbankhouse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti