perjantai 27. huhtikuuta 2012

Kämp Signe 25.4.2012

Kämp Signeen pääsimme tutustumaan aurinkoisena tiistai-iltapäivänä. Olipa muuten mahtava keli! Kuohuvat sopi paremmin kuin hyvin juhlistamaan aurinkoa. Kämp Signe sijaitsee Hotelli Kämpin toisessa kerroksessa. Ravintolatila yllätti meidät positiivisesti; arvokas, mutta kuitenkin kotoisa, paljon kivoja yksityiskohtia ja kaikkinensa oikein viihtyisä tila. Signen keittiöstä vastaa villiyrteistä tunnettu keittiömestari Sami Tallberg. Keittiö on skandinaavinen ja lähtökohtana on luomu- ja lähiruoka. Valkoista vehnää tai sokeria ei annoksissa käytetä. Signen leipä valmistetaan täysjyväviljasta ja jauhetaan omalla myllyllä. Leivän juuri on melkein 200 vuotta vanha ruisjuuri Hauholta. Tallberg kerää itse ravintolassa käytettävät yrtit ja kuulemma keruureissulla saattaa mopo karata käsistä... 


Mielenkiintoista ruokaa pääsimme maistamaan ja myös tutustumaan Tallbergin Villiyrtti -keittokirjaan. Ruoka-annosten maut olivat voimakkaita ja selkeitä. Villiyrtit kuulemma ovatkin usein kitkeriä ja voimakkaita ja niitä laittaessa tulee tietää, kuinka kitkeryys kesytetään ;). 
Iltapäivä oli täynnä kaikkea uutta raaka-ainetta ja mielenkiintoista syötävää. Alla Raitajuuri -salaattia, joka sisälsi mm. voikukkaa, auringonkukansiemeniä ja todella hyvää Syrjähyppy -nimistä vuohenjuustoa. 
Maa-artisokkakeitto oli valmistettu koivun mahlaan, kuten kaikki ravintolan keitot. Erittäin hyvää!


Paistettua ahventa, emmervehnää ja isomaksaruohoa ja vuohenputkea.


Salaperäistä erikoisjäätelöä ja suklaakakkua. Raaka-ainetta ei voi tässä paljastaa, koska hän, ken sen arvaa, saattaa saada ilmaisen jälkiruoan ravintolassa.


Ihana espresso. Kahvit Signeen tulee Kaffecentralenista


Suomalaisuudesta, luonnonmukaisuudesta ja lähiruuasta kiinnostuneille Kämp Signe on erityisesti sopiva ravintola. Täällä pääsee maistamaan aivan uudenlaisia, villejä makuja ;). 

Kämp Signe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti