torstai 19. tammikuuta 2012

Ravintola Papa Albert 4.1.2012

Pizzaa alkoi tekemään kovasti mieli eräänä keskiviikkoiltapäivänä. Sisko ja siskon mies innostuivat myös pizza-ajatuksesta ja sitten alkoikin kuuma pohdinta, että mistä sitä hyvää pizzaa Helsingistä löytäisi? Ennen joulua oli masentava kokemus eräässä pizzamestassa ja muutama hetki piti viettää netissä seikkaillen ravintoloiden pizzamenuita lueskellen.  

Tällä kertaa Papa Albertin pizzalista houkutti eniten ja päätimme mennä tutustumaan tähän Sokos hotellin ravintolaan. Tilasimme alkuun listalta kolmeen pekkaan yhden alkupalalajitelman. Tämä oli kiva setti ja riitti kolmelle aivan hyvin. Lautaselta löytyi: 
Luomu mozzarella di bufalaa, paahdettuja oliiveja, kuivattua tomaattia, spienata picante -salamia, parmankinkkua, rucolaa, etikkapunasipulia, luomumaalaisleipää ja vitello tonnatoa. Hintaa tällä antipastolajitelmalla oli 15 €


Varsinaiseksi ruuaksi tilasimme kolme erilaista pizzaa jaettavaksi kolmen kesken. Valintamme osuivat seuraaviin pizzoihin: Pizza alla Diavola; tomaattia, spienata picante -salamia, mozzarella di bufalaa ja paahdettua paprikaa, Pizza Bianca con Prosciutto e Mozzarella: Luomu mozzarella di bufalaa, sitruunakermaa, parmankinkkua ja salviaa, Pizza con Pesto e Formaggio di Capra: Basilikapestoa, kuivattua tomaattia, oliiveja, vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä. Papa Albertin pizzat valmistetaan ravintolan kiviuunissa talon omasta pizzataikinasta. 


Kaikki pizzat olivat hyviä. Mielenkiintoisin täyte oli sitruunakerma, joka oli yllättävän hyvää. Pizzat olivat aavistuksen jostain kohtaa kärtsääntyneitä, mutta tämä ei pahemmin vaikuttanut makuun. Tyytyväisiä olimme ja kaikki pizzat tuli viimeisintäkin murua myöten syötyä.

Jälkkäriksi syötiin yksi Hasselpähkinäkakku ja kakun kera maisteltiin jälkkäriviiniä. Moscato D'asti oli edelleen yhtä hyvää kuin ennekin. Suosittelen lämpimästi maistamaan!Palvelu Papa Albertissa oli hyvää. Tarjoilijat olivat ystävällisiä ja mukavia. Ruuat tulivat hyvällä aikataululla ja kaikki toimi kaikin puolin hyvin. Halpaa pizzaa täältä ravintolasta ei löydy (pizzat maksoivat noin 14 €), mutta hyvää kylläkin. Toistekin voisin tänne tulla. Hyvä kiva mieli jäi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti