sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Ravintola Hiisi, 30.12.2011

Ennen illan teatteria oli suunnitelmissa ruokailu Ravintola Hiidessä. Hiisi sijaitsee Fenniakorttelissa ja meillä olikin hieman vaikeuksia löytää koko paikkaa. Olin lukenut etukäteen, että ravintolassa on isot annokset, joten päätimme syödä vain pääruuat. Saapuessamme ravintolaan klo 17, olimme varmaan paikan ainokaiset asiakkaat. Hiljalleen paikkaan alkoi kuitenkin valua väkeä ja noin puoli seitsemän aikaan ravintolasta lähtiessämme ruokailijoita oli jo enemmän. Hiiden sisustukseen en juurikaan kiinnittänyt huomiota, vaikutti rock-henkiseltä, eikä lainkaan fiiniltä mestalta. Väreistä jäi mieleen punainen ja musta. Jotenkin paikka vaikutti sokkeloiselta ja kokonaiskuva Hiidestä jäi vähän hämärän peittoon.

Hiisi kertoo nettisivuillaan tarjoavansa suomalaista ruokaa ja raaka-aineissa pyrkivät tukemaan lähituotantoa, luomua unohtamatta. Kotimaisuus ja tuoreus ovat tärkeitä asioita. 
Me söimme listalta Kaalikasviskääryleitä ohrakkaan ja uunijuuresten kera ja Hiiden klubileivän jättilohkoperunoilla. Ihan alkuun saimme pöytään paahdettua ruisleipää ja vaaleaa leipää. Tosi hyviä ja rapeita. 

Molemmat annokset olivat reilut. Kaalikasviskääryle-annoksessa parasta oli kääryleet. Enpä hetkeen muista kaalikääryleitä syöneeni, mutta nyt aloin miettimään jo kääryleiden kokkaamista kotona. Kääryleissä oli runsaasti täytettä ja makua. Oikein hyviä! Lisäkejuurekset olisivat saaneet kypsyä aavistuksen kauemmin, muuten toimivat hyvin. Ohrakas oli hauska ja kiva lisäke, tosin turhan mauton. 

Klubileipä sisälsi naudan jauhelihapihvin, savujuustoa, tomaattia ja punasipulia. Lisäkkeenä tarjotut jättilohkoperunat olivat todella jätti. Annos oli aivan hyvää, tosin niin iso, että osa jäi lautaselle. 
Palvelu Hiidessä oli ystävällistä. Paikan hintataso on edullinen; kaalikääryleet maksoivat 15 € ja klubileipä samoin tuo 15 €. Täällä voisin nälän yllättäessä hyvin käydä uudestaankin syömässä. Hiiden ruoka oli perushyvää ja vatsansa sai todella täyteen ja edulliseen hintaan. 


ps. illan teatteri oli Soita minulle Billy. Vaikuttava esitys!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti