lauantai 17. joulukuuta 2011

La Ferrandaise 5.12.2011, Pariisi

Viimeiselle reissuillalle olimme varanneet ravintolan nimeltä La Ferrandaise. Tämä modernin oloinen bistro sijaitsee Saint-Germain-de-Présin ytimessä. La Ferrandaise putkahti esiin jonain nettisurffailuiltana ja valintaa vahvisti myös ravintolan löytyminen kirjasta Pariisin parhaat bistrot ja klassiset reseptit. Kirjassa La Ferrandaisea kehuttiin kovin ja paikka vaikutti mielenkiintoiselta. Illallistimme tällä kertaa pariisilaisten tuttujen kanssa, ja kuten valokuvista saattaa huomata, joukossamme oli kameraa kätevästi käyttävä tyyppi. Katsokaa ja ihailkaa hänen ottamia kuvia. Lisää otoksia löytyy osoitteista: http://eole.me ja http://flickr.com/eole.

Kolmen päivän sinnikkään kaupunkikävelyn ja metroilun väsyttäminä teimme ison päätöksen ja menimme taksilla ravintolaan! Suuren juhlan tuntua heti illan alkuun ;). Juhlallisuudet jatkuivat shamppanjan kilistelyllä, jota nautimme illallisen alkajaisiksi. Kilistelimme hilpeinä pian 94-vuotiaalle Suomelle!

Ihan alkuun pöytäämme kiikutettiin pikku kupilliset kuumaa kasviskeittoa. Mukava ele. La Ferrandaisessa kolme ruokalajia maksaa 34 €. Menu oli kohtuullisen laaja, mutta siitä huolimatta valintojen tekeminen oli hieman vaikeaa. Alkuun otimme kuitenkin Kurpitsakeittoa ja Mirka hieman harvinaisemman annoksen, jonka raaka-aineesta emme loppupeleissä olleet täysin varmoja. Illalliskaverimme valitsivat perinteistä ranskalaista terriiniä ja pateeta. Kurpitsakeitto oli aivan mainio, vaikkei pärjännyt Cafe Constantin versiolle. Mirkan annoksen liha oli aika pahan makuista, guacamole sen sijaan raikasta ja täyteläistä. 

Pääruuista valikoimme kalaa keraa couscousin ja kanipataa. Molemmat pääruuat olivat hyviä. Kala-annoksen kala oli taiten valmistettua, juuri sopivan rapeaksi paistettu ja maku oli mehevä. Kastike oli erityisen hyvä. Lisäksi annos oli risuasetelmineen kovin sympaattinen. Mirkan kanipata tarjoiltiin pöytään kunnon padassa, kuten alla näette. Liha oli pehmeää ja aivan suli suuhun. Mautkin olivat kohdallaan. Erinomaista.


Kolmannen ruokalajin kanssa aloimme kikkailemaan. Vatsa oli täynnä, mutta mieli teki sekä juustoja että jälkkäriä. Päädyimme näppärinä tyttöinä jakamaan annokset puokkiin, jottemme mitään makuelämystä missaisi. La Ferrandaisessa mieleenpainuvinta olivatkin juustot. Pöytäämme kannettiin kunnon juustotarjotin veisten kerran, eikä mitään kepeää kolmen siivun juustolautasta. Tässä on hei tyyliä! ja ah mitä juustoja - veivät kielen mennessään. 


Jälkkäriksi valkkasimme suklaakakkua ja annoksessa olikin sopivasti kaksi siivua. Kakku oli ihanan makea, suklainen ja suli suussa. Kiva päätös tälle ruokamaratonille. Alla myös kuva tiramisusta. Ruuan kanssa nautimme vettä ja punaviiniä. Illallinen kustansi noin 55 € per lärvi, sisältäen ruuat ja juomat. Palvelu oli ystävällistä, sujuvaa ja toimivaa. Tunnelma La Ferrandaisessa oli rento ja paikka oli viihtyisä. Ruuat eivät aivan kaikkien annosten kohdalle olleet meidän mieleisiämme, mutta kaikkinensa ruoka oli valmistettu hyvistä raaka-aineista ja maistui tuoreelle ja raikkaalle. Aivan kelpo paikka siis. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti