torstai 15. joulukuuta 2011

Benoit, 5.12.2011, Pariisi

Yksi Michelin -tähti paikka nyt kuitenkin eksyi ravintolavalintoihimme, vaikka kuinka yritimme pitäytyä maanläheisinä ;-). Benoitilla on yksi tähtönen. Päätimme lounastaa täällä maanantaina. Olimme varanneet pöydän etukäteen, ehkä viikkoa aikaisemmin.Ravintola oli todella hieno, kuten kuvistakin näätte. Henkilökuntaa oli paljon. Englanninkielistä ruokalistaa ei ollut, mutta tarjoilija käänsi meille lounaslistan englanniksi. Lounas maksoi 34 € ja siihen sisältyi alkuroka, pääruoka ja jälkkäri. Koska olimme aikaisin liikkeellä, valitsimme ruokajuomaksi tällä kertaa vettä.


Aluksi pöytään saapui muutama ihana juustotuulihattu, nam. Oivallista.
Pauliina valitsi alkuruuaksi endiivejä ja Mirka pähkinäistä keittoa. Ruuat olivat taiten valmistettuja, mutta kumpikaan annoksista ei ihan täydellisesti osunut meidän makunystyröillemme.
Pääruuaksi Pauliina valitsi kalaa, joka oli maukasta ja tuoretta.


Mirkan pääruoka tuotiin pöytään padassa, josta tarjoilija asetteli sen lautaselle. Tämä oli itsessään oikein hieno tapa ja kohotti ruokailun tunnelmaa. Pääruoka oli jotakin lihaa, joka oli kypsennetty niin, että se aivan suli suuhun. Taivaallista!Jälkiruuaksi valitsimme kolmen kakun lajitelman, joista sitruunamarenkikakku nousi ehdottomaksi suosikiksemme.


Ruoka oli hyvää ja täyttävää. Benoit on hyvin arvokas ja hienostunut ravintola. Lopuksi pöytään saapui vielä pieni makea terrvehdys. Hintalaatusuhde oli ruuassa enemmän kuin kohdallaan ja 34 € tällaisesta lounaasta on oikein sopiva hinta. Benoit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti