tiistai 8. marraskuuta 2011

Suppilovahveroraviolit


Tämä on ollut ihana syksy! Ja mikä parasta vielä marraskuussakin voi nauttia ihanista syksyn antimista. Tässä esimerkki.




Suppilovahveroraviolitäyte (n. 16kpl): 

1 salottisipuli
250 g suppilovahveroita
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
½ dl raastettua parmesan-juustoa
Suolaa
Mustapippuria

Hienonna sienet ja sipulit ihan pieneksi. Kuullota ne voissa ja lisää tuorejuusto ja raastettu parmesan-juusto. Mausta ja anna jäähtyä.


Tuorepastataikina:

165 g n. 2 ½ dl durumvehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 kananmunaa

Kaada jauhot ja suola alustalle ja tee keskelle kolo, johon rikot munat

Riko munien rakenne haarukalla ja ala siirrellä jauhoja vähän kerrallaan munien joukkoon. Sekoita munia koko ajan samalla lisäämällä joukkoon vähän jauhoja. Kun seos alkaa tiivistyä lisää loput jauhot keskustaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kun taikina ei enää ime jauhoja, puhdista alusta ja ripottele hiukan jauhoja puhtaalle alustalle. Jos taikina tuntuu tahmealle ripottele lisää jauhoja, mutta varo, ettei taikina kuivu liikaa. Vaivaa taikinaa tasaisin liikkein kunnes se on kimmoisaa (n. 8 min). Kääri taikina kelmuun ja anna seistä huoneenlämmössä ½ tuntia. Tee kaksi pastalevyä pastakoneella.



Jaa täyte toiselle pastalevylle ja sen jälkeen aseta toinen levy täytteen päälle. Tiivistä reunat vedellä. Leikkaa haluttuun muotoon. Painele ilma pois sisältä.



Keitä runsaassa vedessä n. 4-5 minuuttia.



Tarjoile esim. lampaan sisäfileen kanssa pääruokana tai alkuruokana esim. Kokkikoulu Espassa oppimamme moussen kanssa. Resepti alla. Tuo on aika iso satsi, joten pienennä reilusti, jos on esim. 2 syöjää (n. 1/4 riittää).


MOUSSE PELTOLAN BLUE –JUUSTOSTA


250g                    Peltolan blue juustoa

1 dl                      Kermaa

2 dl                      Smetanaa

2 kpl                    liivatetta

                             Suolaa

                             Pippuria



Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kerma ja sulata juusto kerman joukkoon. Lisää kuuman seoksen sekaan liotetut liivatteet. Jäähdytä. Vatkaa smetana vaahdoksi ja nostele jäähtyneen juusto-kerma seoksen joukkoon. Mausta musta pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa. Laita massa pursotinpussiin ja upota pussi jääveteen hyytymään.  Jos valmistat moussea kotona, niin kannattaa tehdä edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti