maanantai 7. marraskuuta 2011

Ravintola Ribe 29.10.2011, Tallinna

Ribe on tyylikäs ravintola Tallinnan vanhassa kaupungissa, Vene-kadulla. Varasimme tänne pöydän noin viikkoa aikaisemmin. Ravintolassa oli porukkaa sinne saapuessamme, muttei tainnut kuitenkaan olla ihan täpötäysi lauantai-iltana seiskan maissa. Meidän kahden hengen pöytämme sijaitsi vähän ankeassa paikassa; nurkassa, portaiden ja naulakon vieressä ja taisi siinä vessakin olla ;). Vessan hana oli hieno, kuten alapuolella näette. 
Ribe on useana vuonna noussut korkealle Tallinnan paras ravintola -äänestyksissä. Riben sisustus on huoliteltu ja fiini. Selvästi Fine dining -tyyliä. Ravintolan tilat ovat kahdessa kerroksessa ja kesällä on ollut mahdollista ruokailla myös terassilla. 

Tällä kertaa aloimme vähän kikkailemaan ruokatilaustemme kanssa. Tuhdin lounaan jälkeen olimme hieman epävarmoja ruuan määrästä, siksi päädyimme tilaamaan alkuruuat jaettavina annoksina ja yksi kerrallaan. Alkujuomiksi valkkasimme Gin tonicin ja Martinin. Pääruokajuomaksi tilasimme pullon Proseccoa (24 €), tämä oli hyvää!Riben leipä oli kerrassaan hyvää! Erityisesti taas ruisleipä, jossa oli mm. pähkinöitä. Tätä olisimme mielellämme vieneet tuliaisina Suomeen.

Ensimmäinen ruokamme, Kampasimpukka -annos, oli maultaan hyvä ja näytti kovin kauniilta. Annos tosin oli kohtuullisen pieni, mutta muuten illan parhaita esityksiä. 
Seuraaavaksi jaettavaksi alkuruuaksi tai ensimmäiseksi pääruuaksi valkkasimme Kantarellirisoton (10,50 €). Risoton maussa ei ollut mitään vikaa, mutta rakenne oli liian irtonainen, eikä täyttänyt meidän risottoasiantuntijoiden vaatimuksia ;). 
Alkuruuat syötyämme totesimme, että meihin vielä mahtuu ruokaa, joten tilasimme varsinaiseksi pääruuaksi Tonnikalaa (19 €). Tonnikala oli hyvää ja paistettu juuri ohjeidemme mukaan. 

Jälkiruoiksi valikoitui Creme Brülee trio (Pauliinalle) ja Mirkalle Suklaakeksi kolmella eri täytteellä. Creme Brüleen triosta perusversio oli paras. Marjaisammat eivät tässä kohtaa oikein toimineet ja lounaan täydellisen Creme Brüleen jälkeen maistuuko mikään muu enää miltään...? ;). Mirkan suklaakeksit olivat pettymys. 
Palvelu ravintolassa sujui ihan mukavasti koko illan ajan. Kaikki ravintolan tyypit olivat ystävällisiä ja tiesivät hommansa. Tälläisessä vähän isommassa mestassa palvelu on usein kuitenkin vähän persoonantonta. Mutta siis, hyvin toimi tämäkin puoli. Odotukset Ribeen olivat korkealla aikaisempien hyvin kokemusten myötä ja myös siksi, että Ribestä olemme kuulleet paljon hyvää. Tällä kertaa odotukset eivät täyttyneet, mutta kuten arviosta näkyy, olimme kohtuullisen tyytyväisiä :).

Kokonaisarvio 8+


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti