lauantai 12. marraskuuta 2011

Sfäär, Tallinna 30.10.2011


Olimme varanneet pöydän Ravintola Sfääristä etukäteen, koska olimme lähdössä suoraan lounaan jälkeen takaisin laivalle. Pikavisiitti Tallinnassa toisaalta vaati myös tiukkaa etukäteisvalmistelua, jotta ehdimme mahdollisimman monta kivaa ruokapaikkaa testaamaan reilun vuorokauden aikana ;). Sfääristä löytyy juttuja monesta eri ruokablogista esim. http://portobello.posterous.com/58568689. Näiden kokemusten perusteella mekin innostuimme testaamaan tämän paikan.

Paikan sisustus oli mainio; kaupan ja kahvilan/ravintolan yhdistelmä, jossa oli oikein rento ja kiva ilmapiiri. Iloksemme huomasimme Sfäärissä huomattava paljon suomalaista designia, joka oli ilo silmälle :-).. Iittalan Taika-astiastoa, Artekin riippuvalaisimet jne. Olimme tosi innoissamme mestan meiningistä ja fiiliksestä!

Huomaa lamput
Huomaa tuolit
Ravintola oli melkein tyhjä, kun saavuimme paikalle. Pian saapumisemme jälkeen ravintolaan alkoi kuitenkin valumaan ihmisiä. Odotimme pitkään katsellen, kun ruokaa alkoi saapua muihin pöytiin. 45 minuutin jälkeen saapumisestamme kysyin tarjoilijalta, oliko annostemme kanssa jokin ongelma, kun ruokaa ei alkanut kuulua. Kuulemma ei ollut ongelmaa. Odottelimme vielä kotvan, mutta tunnin kohdalla kysyin uudelleen asiasta ja kerroin, että meidän pitäisi jatkaa pian matkaa ehtiäksemme laivaan. Pyysin tarjoilijaa tiedustelemaan tilannetta keittiöstä. Tarjoilija kertoi, että annoksissamme menee vielä 15 minuuttia ja päätimme odottaa, koska emme olisi enää ehtineet muuallekaan syömään.


Huomasimme, että muihin pöytiin tuli leipäkoreja ja pyysimme jospa saisimme leipää odotellessamme. Kun ruoka lopulta saapui tunnin ja vartin odottelun jälkeen, oli meillä aikaa syödä noin viitisen minuuttia. Tämä saattoi hiukan vaikuttaa makuelämykseen. Mutta sen ainakin ehdimme maistaa, että ruuassa ei juuri mausteita ollut. Ihan kaikkea emme ehtineet hotkia. Usein tuntuu, että syömisessä ei meillä kauaa mene, mutta nyt ainakin tietää, että viisi minuuttia ei ole riittävästi ;). Annokset olivat lupaavan näköisiä, kuten alla huomaatte..

Tarjoilija antoi meille 10% alennuksen viivästyksestä, joka tarkoitti noin 1 € alennusta per nuppi. Ja pahoittelikin tapahtunutta saatuaan käyntikorttimme maksun yhteydessä... Aika paljon harmitti tämä kokemus. Odotukset Sfääristä olivat korkealla ja tykästyimmekin paikan sisustukseen ja tunnelmaan. Tällä kertaa meillä oli tälläinen kokemus. Toivottavasti muilla parempi. 


ps. ehdimme laivaan, kun juoksujalkaa kiiruhdimme ;). 

4 kommenttia:

 1. Voi äsh! Varmasti harmitti! Mikäköhän oli syy ylipitkälle viivästykselle...
  Meillä taas jäi tosi positiivinen kuva paikasta. Ja oli muuten osasyynä oman ruokablogin perustamiseen :)

  VastaaPoista
 2. Ikävä kuulla! Kohtuuttoman pitkä odotusaika ja outoa käytöstä tarjoilijalta...

  Ja voi höh, että Ribekin tuotti pettymyksen! :( Molemmat olivat minusta hyviä.

  Seuraavaksi täytyy testata Chedi...

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! :) Tykättiin Sfääristä paikkana, oli kiva meininki ja tunnelma, mutta ruoka tosiaan kesti ja kesti ;). Ribessä on tullut aikaisemminkin käytyä ja silloin on ollut parempia kokemuksia, ja nytkin oli kiva ilta ja illallinen! Odotukset tuppaa vaan olemaan kovin korkealla ;).

  VastaaPoista
 4. Chedissä oon käynyt joskus lounastamassa. Tykkäsin! :)

  VastaaPoista