keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Ravintola Carelia 17.9.2011

EatHelsinki 2011 -kiertue jatkui viime viikonloppuna kahdella kirjan ravintolalla. Lauantaina oli vuorossa Carelia. Careliasta meillä ei juurikaan ollut mitään ennakkotietoa - menimme tänne EatHelsinki 2011 -kirjan innoittamana. Itse asiassa kävimme täällä viime syksynä EatHelsinki 2011 -kirjan julkistamistilaisuudessa.



Tunnelma
Ravintola oli aivan täynnä lauantai-iltana. Olimme varanneet pöydän ajoissa, mutta saimme iloksemme samana päivänä vielä muutettua pöytävarausta. Tunnelma ravintolassa oli vilkas ja hyväntuulinen. Porukka oli iloisella päällä ja henkilökunta vaikutti viettävän työntäyteistä iltaa. Tykkäsimme Carelian sisustuksesta. Paikka on muinoin toiminut apteekkina, joka näkyikin sisustuksessa. Tummaa puuta ja apteekin lasipurkkeja seinää reunustavilla hyllyillä.

Ruoka
Carelian menu on lihapainotteinen, vaikka alkuruuista löytyi myös kasvisruokia, jotka oli mahdollista tilata pääruokina. Hetki meni aikaa pähkäillessämme syötäviämme. Kolmen hengen porukkamme oli ihailtavan yksimielistä: valitsimme kaikki saman menun, eli Menu Brasserien. Mirka tosin vaihtoi menun jälkiruuan Créme Caramelliin. Ravintolan leipä oli hyvää maalaisleipää. Rapea kuori ja hyvän makuinen sisus maistui meille useamman palan verran. Leipä on tehty 100 -vuotta vanhaan juureen, joka tulee jostakin päin Suomea (ei enää muistu mieleen mistä...)



Menu Brasserien alkuruokana oli Maa-artisokkakeitto. Keitto oli yksinkertaisesti sanottuna hyvää. Oikein hyvää. Sopivan mausteista ja samettisen pehmeää. Joukossa oli muutamia artisokan paloja, näitä olisi voinut olla enemmänkin. 



Pääruuaksi saimme Mergues-makkaraa ja Puy-linssejä. Annos oli todella simppeli, tasapainoinen ja maukas. Mergues-makkaran tulisuutta tasoitti lempeästi maustetut linssit. Makkaran kanssa tarjottu sinappi oli sopivan tujua ja karamellisoidut sipulit hyvä ja makeahko lisuke. Muuten ehkä vähän väritykseltään tylsän näköistä annosta koristi vihreät yrtit - kummasti tämä pikkuinen juttu piristi annoksen ulkonäköä! Tykkäsimme kaikki pääruuasta kovasti.    



Jälkiruuaksi Mari valkkasi sorbeteista mansikan ja Pauliina mustaherukan. Sorbetit olivat vahvan makuisia ja koostumukseltaan ihanan pehmeitä. Raikas ja piristävä illan päätös. Mirkan Créme Caramel oli myös onnistunut jälkkäri. Créme Caramelin myötä innostuimme selvittelemään toden teolla Créme Brüleen, Crema Catalanin ja Créme Caramelin eroja .. ja selvisihän tuo ;). Kaikkiin kolmeen tulee vähän samoja ja vähän eri aineksia ;-) 



Palvelu
Saapuessamme ravintolaan meidät otettiin ystävällisesti vastaan. Alkuun jouduimme hieman odottelemaan. Istuimme pöydässä tovin, ennen kuin saimme ruokalistoja tai juomia. Onneksi alun hitauden jälkeen palvelu Careliassa sujui mukavasti. Oma-aloitteinen tarjoilija kameran huomattuaan tarjoutui ottamaan meistä kuvia - oikein huomaavaista! Palvelussa oli muutenkin sopivan rento meininki.



Hintalaatusuhde
Valitsemamme Menu Brasserie oli kohtuuhintainen, maksoi 36 €. EatHelsinki -kirjan alennuksen myötä vielä varsin edullinen. Alkuruokien hinnat vaihtelivat välillä 7-15 € ja  pääruokien 19 € - 31 €. Ruoka oli hyvää ja konstailematonta, ei kuitenkaan ihan halvimmasta päästä. Ilta Careliassa oli miellyttävä, me viihdyimme täällä ja mikä onkaan parempaa kuin päättää illallinen lasilliseen Shamppanjaa! Carelia

ps. Careliassa on TODELLA laaja ja monipuolinen viinilista!
Tunnelma 9
Ruoka 9+
Palvelu 8 ½
Hintalaatusuhde 8


Mannerheimintie 56

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti