sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Kokkikoulu Espa 14.9.2011


Chymos hemmotteli meitä (marjaviinien lisäksi;) mahdollisuudella päästä kokkaamaan Kokkikoulu Espaan Alex Nurmen johdolla. Kokkikouluun oli kutsuttu ruokabloggaajia, jotka olivat aiemmin osallistuneet Chymoksen järjestämään reseptikilpailuun. Kokkikoulu Espasta paikalla olivat myös Aleksi ja Annika. Kokkikoulu Espa sijaitsee Pohjoisesplanadilla Ravintola Ainon vieressä. Tilat olivat viihtyisät ja tilavat. Meidän kymmenen hengen porukka mahtui tänne hyvin kokkailemaan. Kokkikoulu Espassa on  mahdollisuus kokkailla monenlaista ruokaa. Menuvaihtoehtoja ovat esimerkiksi Sushi-menu, Espanja, Ranska, Joulumenu tai Syksyinen riista -menu, joka oli meidän illan menu. Lisää infoa kokkikoulun sivuilta.  


Kun pääsimme paikalle niin muut olivatkin jo työn touhussa, alkamisajankohdasta oli tullut kahdenlaista informaatiota. Nopeasti kuitenkin pääsimme työn touhuun. Essut päälle ja riekon leikkuuseen ;-). Annika huolehti siitä, että viinilasit eivät päässeet tyhjentymään. Aleksi opetti meille kädestä pitäen riistan leikkuun salat. 


Riekkohässäkän jälkeen aloitimme valmistamaan tattirisottoa yhdelle kasvisruokailijalle. Tämä olikin oiva haaste Mirkalle, joka aina jotenkin onnistuu kämmäämään kaikki risotot, Pauliina sen sijaan on alan mestari (Mirkan kommentti). Alla porukalla kokkaamamme riistamenu kokonaisuudessaan.

Syksyistä riistaa

Metsäkauris Carpaccio ja lakkavinegrettiä

Mustatorvisieniraviolit ja moussea Peltolan blue -juustosta

Pahdettua riekonrintaa ja kotimaista ankanmaksaa

Ternimaitobrülee ja tyrnimarjasorbet


Metsäkauriscarpaccio

Mustatorvisieniraviolit

Tattirisotto

Riekkoa

Creme brülee

Ilta sujui letkeässä tunnelmassa muiden ruokabloggaajien ja kokkien seurassa. Ilta oli erinomaisesti järjestetty. Pääsimme tekemään yhdessä sellaisia ruokia, joita emme tavallisesti keskiviikkoiltana kotona ihan aina kokkaile ;-). Menu oli kokonaisuudessaan monipuolinen ja tarpeeksi vaativa, muttei kuitenkin liian vaikea. Erityisesti, koska kokit pitivät meistä hyvää huolta. Meidän suosikeiksemme menulta nousivat metsäkauriscarpaccio ja creme brülee, joka ei petä koskaan :-). Myös ruokalajien kastikkeet, kuten lakkavinegrette ja punaviinikastike olivat erinomaisia. Lisäksi Pauliina ihastui riekon kanssa tarjottuun palsternakkapyreeseen. Kokkikoulu Espan kokkausilta oli huikean hieno kokemus! Tätä voimme hyvillä mielin suositella kokkauksesta kiinnostuneille. Omalla rahalla kokkikoulu on toki aika tyyris, hintataso lähentelee paria sataa euroa per nuppi. 


Lisää kokemuksia kokkikoulusta löydät ainakin Leipoi, leipoi -blogista, jossa on tarkat ohjeet kokkikoulussa valmistamaamme creme brüleeseen :-).

3 kommenttia:

 1. Oi miten ihana bloggaus ihanasta illasta! :) Mukava että tykkäsitte carpacciosta, itsekin kyllä. Harmi että tuli juotua jo kaikki lakkaviinit, sitä vinegretteä ois voinut itsekin tehdä. Mut ehkäpä siihen hulautan sit tyrniä. Omaan blogiini juttua on luvassa toivottavasti loppuviikosta, kunhan palaan työmatkalta kotiin ja koneen ääreen, ellei tänään kerkeä bloggaamaan.

  VastaaPoista
 2. Ihana juttu tosiaankin :) Olette osanneet kirjoittaa tosi hyvin ja kuvaavasti :)

  Miullakin yrittää blogiin tulla vielä juttua muista ruuista.

  Oli tosiaankin kiva tutustua teihin.

  VastaaPoista
 3. Innolla odotamme muidenkin bloggauksia illasta! Todella hieno ilta, eikä vähiten hyvän seuran vuoksi :-) Kiitos makoisasta carpacciosta!

  VastaaPoista