maanantai 15. elokuuta 2011

Ravintola Kuurna 11.8.2011

Tämä pieni ravintola Kruunuhaassa on Antto Melasnimen ja Heikki Purhosen omistama tunnelmallinen ranskalaishenkinen bistro. Samat tyypit omistaa myös Atelje Finnen, josta löydätkin muutaman arvioinnin sivuiltamme.

Tämä ravintola on ollut pitkään suosikkimme ja olemme vierailleet täällä useasti vuosien varrella, vaikka arvostelua emme olekaan aikaisemmin kirjoittaneet. Pöytä kannattaa varata etukäteen, koska ravintola on suosittu. Kattauksia on kaksi klo 18.00 ja 20 ja klo 20 jälkeen.

Lista vaihtuu viikoittain, joten kyllästymään täällä ei pääse, vaikka vierailisi useamminkin. Listalta löytyy kolme alkuruokaa, kolme pääruokaa ja kolme jälkiruokaa. Usein listan ulkopuolelta löytyy myös muutama lisävaihtoehto. Kaksi ruokalajia kustantaa 31€ ja kolme ruokalajia 37€ eli kohtuuhintaista, sanon minä. Kuurnassa on laaja viinilista ja vaihtoehdoista löytyy varmasti jotakin.

Tunnelma ja palvelu

Pöydät ovat lähekkäin ja melutaso saattaa olla aika kovakin, joten välillä oli hiukan vaikea kuulla kaverin juttuja. Tunnelmaltaan ravintola sopii hyvin romanttiseen iltaan, mutta kaikkein intiimeimpiä asioita ei täällä kannata kertoa, koska naapuripöydän ruokailijatkin sen varmasti kuulevat ;-)

Palvelu on rentoa ja Kuurna on yksi ainoista, jollei ainoa bistro Helsingissä, joka ihan oikeasti on rento ja mutkaton paikka. Tänne voit tulla juuri sellaisena kuin olet, asiakaskunta koostuu nuorista ja vanhoista, paremmin pukeutuneista ja naapurista paikalle hipsineistä ihmisistä....

Kuurnan itsetehdyt sämpylät ja se ihana näkkäri!
Alkuruuaksi valitsin lammaspyörykät ja tomaatti-sipulisalaattia. Annos oli pieni, mutta maistuva. Tosin jotain pientä persoonallisuutta olisin annokseen kaivannut, vaikka ravintola kikkailua välttääkin. Ystäväni valitsi alkuruuaksi kylmän kukkakaalikeiton savumuikulla. Edellinen kommentti pätee tähänkin annokseen, keitto olisi kaivannut jotain mausteita.
Lammaspyörykät, tomaatti-sipulisalaatti
Pääruuaksi ystäväni valitsi listan ulkopuolelta pippuripihvin. Annoksen kasvikset saivat kehuja, samoin kastike, mutta pihvi oli liian suolainen. Siis toooodella suolainen. Pyysimme tarjoilijalta  kokkia maistamaan annosta, johon tarjoilija vastasi: "Se on makuasia." No, kokki kuitenkin maistoi pihviä ja oli kanssamme samaa mieltä, joten uusi annos valmistettiin ja asia hoidettiin erittäin tyylikkäästi loppuun asti, alun pienen hapuilun jälkeen :-). Pihvi oli valtava ja toinen yritys onnistui täydellisesti!
Pippuripihvi, uuniperuna (tosi pieni, pihvin alla) ja kasviksia
Minä valitsin pääruuaksi täytetyn letun kanttarelleilla. Annos oli sopivan kokoinen ja oikein hyvän makuinen. Täyte oli kermaista ja lisukkeet raikkaita. Erityisesti herneet toivat kivan pirteyden annokseen! Tykkäsin!
Täytetty lettu, kanttarelleja

Jälkiruuaksi valitsin nougatjäädykkeen. Annos oli todella hyvä aterian lopetus. Erityisesti marjat maistuivat ihanilta ja jopa jättivät jäädykkeen varjoonsa.Tämänkertainen vierailumme Kuurnassa ei ollut paras mahdollinen. Olen syönyt täällä parempaakin ruokaa. Vaikka kaikki annoksemme eivät olleet aivan onnistuneita, suosittelen kuitenkin Kuurnaa vilpittömästi edellisten kokemusteni perusteella, Pauliina varmasti komppaa! Alla oleva arvio ei nyt ole pelkästään tästä kerrasta, koska se ei mielestäni edustanut ravintolan normaalia tasoa. Kuurna

Ruoka 9
Palvelu 8 ½
Tunnelma 9
Hintalaatusuhde 9 ½

ps. Paikan vessa on nähtävyys itsessään!


Meritullinkatu 6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti