keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Atelje Finne 8.3.2011

"Nautintoja kaikille aisteille"

Olimme pitkään miettineet uutta visiittiä Ateje Finneen, koska edellinen käyntimme ei ollut aivan onnistunut. Olimme kuitenkin kuulleet ravintolasta paljon hyvää, joten halusimme ottaa uusinnan. Varasimme pöydän hyvissä ajoin sähköpostitse ja vastaus tuli nopeasti. Saavuimme ravintolaan juuri sen avattua klo 17 ja ravintola olikin miltei tyhjä, mutta alkoi pikkuhiljaa täyttyä.


Tarjoilija kertoi meille pyydettäessä ravintolan ideasta. Ravintola on toiminut suomalaisen kuvataiteilija Finnen (Gunnar Finne) ateljena ja hänen kuoltuaan 50-luvulla, atelje siirtyi perikunnan omistukseen ja on edelleen heidän omistuksessaan. Ravintola vuokraa tilaa perikunnalta ja ateljessa on toiminut ravintola 60-luvulta asti. Taide, jota ravintolassa on esillä, on samoin perikunnan omistuksessa. Huonekalut ovat suurimmaksi osaksi muotoilija Harri Koskisen käsialaa. Samoin astiastossa on hänen tuotoksensa laajasti esillä. Myös muuta suomalaista designia löytyy, kuten Artekia. Ravintola on siis Antto Melasniemen ja Heikki Purhosen taidonnäyte. Samat tyypit on myös toisen suosikkiravintolamme Kuurnan takana.


Tunnelma
Ravintolan tunnelma ihastutti meitä viime kerrallakin ja edelleen olimme sitä mieltä, että tämä ravintola vastaa meidän ajatustamme viihtyisästä ja miellyttävästä ravintolaympäristöstä. Ravintolassa on lämmin ja kodikas tunnelma ja samalla kuitenkin arvokas ja tyylikäs. Miljöö on suunniteltu todella hyvällä maualla ja selkeällä ajatuksella.

Palvelu
Palvelu oli asiallista. Kaikki hoitui nopeasti. Kysymyksiimme vastattiin asiallisesti.

Ruoka
Atelje Finnessä tarjolla on kahden tai kolmen ruokaljien menuita. Kaksi ruokalajia maksaa 33 €, kolme 39€. Vaihtoehtoja listalla oli jokaisesta ruokalajista viisi. Lisäksi oli tarjolla ankan rintaa maa-artisokkapyreellä 12 € lisämaksusta. Ruuassa näkyy suomalaisuus. Sitä ei ole piilotettu mihinkään, vaan annokset huokuvat Suomalaista perinnettä. Raaka-aineissa painotetaan kotimaisuutta ja lähellä tuotettua ruokaa. Annokset olivat poikkeuksellisen kauniita ja värikkäitä. Maut olivat selkeitä ja puhtaita.


Valitsimme alkuun Speltti-siitakekeittoa ja Nieriää inkiväärimarinoiduilla vihanneksilla. Keitto oli kirkas ja speltti toi taivaallisen lisän keittoon. Vihannekset keitossa olivat suomalaisia juureksia ja sienet maukkaita. Oivallinen annos ja niin yksinkertainen. Tässä annoksessa loistivat hyvät ja puhtaat raaka-aineet. Nieriä oli loistavasti valmistettu ja vihannekset juuri sopivasti marinoituja. Inkiväärin maku tuli hienosti esille.
Mirka valitsi päivän kala-annoksen, joka oli kuhaa. Kuha tarjoiltiin tuorepastan, tuoreen kurkun, pinaatin ja valkoviinikermakastikkeen kera. Kuhan pinta oli rapea ja annos kaikkinensa kevyt ja raikas. Pauliina valitsi annoksen nimeltä karamellisoitua fenkolia, tomaattia ja oliiveja. Oliivit olivat annoksessa perunapaistoksessa, joka oli taiten valmistettua. Fenkoli oli makeaa ja maukasta. Ihana annos!
Olimme liikenteessä autolla, joten juomaksi valittiin alkoholitonta olutta ja 12cl tarjoilijan suosittelemaa punaviiniä Castelline Groppello -09, Costaripa. Ja ah, mikä viini! Tätä ei kuitenkaan kuulemma alkosta saa :(. Täytyy siis suunnata Atelje Finneen maistiaisille. Viini valmistetaan samoista rypäleistä kuin Valpolicella, mutta viini on nuorempaa.

Jälkiruuan kohdalla päädyimme jakamaan Lakritsipaahtovanukkaan. Ja oli hyvää. Lakritsi maistui juuri sopivasti.


Hintalaatusuhde
Hinnat olivat kohtuullisia. EatHelsinki 2011-kirjan kanssa loppulasku kahdelta jaetulla jälkkärillä ja kahdella juomalla oli 60€.

Olimme tyytyväisiä, että tulimme takaisin. Ja yllättyneitä, että kokemus oli näin paljon parempi kuin edellisellä kerralla. Tulemme varmasti uudelleen ja voimme suositella vilpittömästi! Mielestämme ravintola sopii kaikkiin tilanteisiin ja pidämme edelleen kiinni viime vuoden arviosta, että erityisen hyvin ravintola sopii romanttiseen iltaan!

Erityistä: Tänne veisimme ulkomaalaiset vieraat nauttimaan suomalaisista raaka-aineista ja kekseliäistä moderneista suomalaisista annoksista. "Finnish food with a twist"

Tunnelma            10-
Palvelu                9
Ruoka                  9 1/2
Hintalaatusuhde   9

Arkadiankatu 14 Kartta

3 kommenttia:

  1. Ravintolan idea on tarjota hyvää ruokaa ja tunnelmaa. Tarinat sikseen. Nykyään taitaa olla muotia udella kaiken "alkuperää".
    En ymmärrä miksi pääruokien päällä on salaattia miksi paahtovanukkaan ja juustojen kanssa ei tarjota mitään raikasta kuten sorbettia ja hilloja.
    Muuten täydellistä.

    VastaaPoista
  2. Ensimmäinen ruokablogi pitkästä aikaa, josta näyttää löytyvän huumorintajua. Jatkan seuraamista. t: sama anonyymi

    VastaaPoista