keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Ravintola Tokyo55 14.6.2011

Tänne olin hinkunut kauan, vaikka olen kuullut hiukan ristiriitaisia mielipiteitä paikasta. Olin liikenteessä kahden ystäväni kanssa. Toinen heistä oli raskaana, joten japanilainen ravintola ei itse asiassa ollut paras valinta... Onneksi tarjolla oli muutakin kuin merilevää ja raakaa kalaa ;).

Tunnelma ja palvelu
Ihastuin heti ravintolan sisustukseen. Tummaa puuta ja maanläheisiä värejä. Tila oli eroteltu ohuilla verhoilla pienemmiksi tiloiksi, joka toi ravintolaan miellyttävää tunnelmaa ja pehmeän äänimaailman. Kokit työskentelivät avokeittiössä ja heidän työskentelyään oli oikein mukavaa ja mielenkiintoista seurata. Paikka on kahdessa kerroksessa, alakerta on varattavissa ryhmille. Saavuimme ravintolaan kuudelta ilman pöytävarausta ja saimmekin pöydän. Ravintola oli melko tyhjä siihen aikaan, mutta alkoi pikkuhiljaa täyttyä ja olikin aivan täynnä kahdeksalta, kun jatkoimme matkaa. Palvelu oli ystävällistä ja miellyttävää. Tänne siis kannattanee tehdä pöytävaraus!

Ruoka
Minä valitsin alkuun California Makit (9.10€), tapojeni orja kun olen ;-) Ne olivat kuitenkin lievästi pettymys. Makit olivat mauttomia, pieniä ja eivät oikein pysyneet kasassa. Raskaana oleva ystäväni tilasi alkuun Tamago Nigirejä (4€), jotka eivät myöskään saaneet suuria kehuja. Toinen ystäväni päätyi Kurkkurulliin (Kappa Maki 4.50€), California Makeihin ja Grillattu Ankerias -Nigireihin (5.50€). Grillattu ankerias sai kehuja! Pääruuaksi valitsin korianteri ja panko gratinoitua tofua chili-sitruskastikeella 14.50€ ja lisukkeeksi vihanneksia 2.90€. En ole mikään suuri tofun ystävä, mutta olin eilen lukenut blogista Booinlondon hehkutusta japanilaisen ravintolan tofusta, joten päädyin kokeilemaan tätä. No, en ole edelleenkään suuri tofun ystävä...Lisäksi olin lukenut ruuan väärin, gratinoitu oli mielessäni muuttunut marinoiduksi. Tofu oli mautonta, mutta muuten annos oli kaunis ja lisukkeet olivat hyviä. Annoksessa oli erittäin maukkaita vihanneksia ja sieniä, bataattipyrettä ja chili-sitruskastike oli todella hyvää. Myös lisukekasvikset olivat todella hyviä. Ystäväni tilasi Häränmarmoria teriyakikastikkeella. Kastike oli erittäin hyvää, samoin annoksessa ollut wasabimajoneesi. Lihassa oli kuitenkin epämiellyttäviä ylläreitä. Annos oli kuitenkin erittäin kaunis!

Erityistä: Sushi Academy: sushikoulu; sekä peruskursseja että erikoiskursseja. Sushi Academy

Tunnelma 9
Palvelu 8 ½
Ruoka 7 ½
Hintalaatusuhde 8

Runeberginkatu 55

2 kommenttia:

  1. Siellä on kuitenkin suussa sulava tonnikalapihvi, joka on ollut molemmilla kerroilla erinomainen, kun olen syönyt.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, paikka oli tosi kiva ja kovasti jäi sellainen olo, että haluaisin tästä ravintolasta pitää, ehkäpä valintamme eivät aivan osuneet nappiin...

    VastaaPoista