tiistai 14. kesäkuuta 2011

Ravintola Soul Kitchen 13.6.2011

City Dealissa oli jokin aika sitten hyvä tarjous Soul Kitcheniin: Kaksi pihviä yhden hinnalla. Välillä tämä tarjous jo unohtui, mutta onneksi ei sentään kokonaan. Helteinen viikko oli hyvä päättää sunnuntai-iltaan Soul Kitchenin terassille, ruuasta ja juomasta nauttien. Oli muuten sairaan kuuma! Soul Kitchenissä taisimme edellisen kerran käydä viime elokuussa ennen erään huippubändin keikkaa stadikalla.

Tämä ravintola on Mirkalle hyvinkin tuttu. Täällä on tullut vuosien varrella käytyä aika usein, joskin viime vuosina käynnit ovat harventuneet. Kun Soul Kitchen avasi ovensa Kalliossa vuonna 2005, oli ravintola jotakin aivan uutta Kallion skenessä. Laadukasta ruokaa siistissä ympäristössä, mutta Kallion hinnoilla. Niin, kaikki oli paremmin ennen ;). Kun pihvi vielä muutama vuosi sitten maksoi 19.50 €, maksaa se nyt 28 €. Eli ollaan jo ihan Helsingin keskustan hinnoissa tai ylikin.


No, mutta itse asiaan. Olimme varanneet pöydän etukäteen. Pöytää ei voi varata terassille, mutta varausta tehdessä kerrottiin, että voimme kuitenkin mennä terassille ilman varausta, jos siellä on tilaa. Tilaa ei ollut, mutta päätimme jäädä odottamaan pöytää, koska ilma oli niin huikea! Pöytä vapautuikin 15 minuutin odottelun jälkeen.

Palvelu ja Tunnelma
Palvelu oli tavallaan ihan ok, mutta jotenkin tuli sellainen olo, että tarjoilijoiden kanssa sai olla hiukan varpaillaan. Esimerkiksi, kun pyysimme lisää leipää alkuruuan kanssa, tarjoilija sanoi, että: "Pitää kysyä keittiöstä". Jotenkin jäi sellainen fiilis, että leipää ei olisi saanut pyytää lisää...

Ruoka
Tilasimme alkuun annoksen Chili prawns (9.50/6kpl). Katkaravut tarjoiltiin hauskasti etanapannusta. Katkaravut olivat chiliöljyssä ja päällä oli ihana juustokuorrutus. Mukana tuli kaksi viipaletta paahdettua leipää. Nam!


Pääruuaksi valitsimme molemmat Bourbon pepper steak:n, joka on Mirkan lemppari listalta! Annos sisältää härän sisäfiletta kermaisessa Bourbon-pippurikastikkeessa kasvisten ja valkosipuliperunoiden kera. Pauliina vaihtoi perunat salaattiin. File oli mureaa, mutta päällystetty turhan tuhdilla pippurikuorrutuksella. Lihan maku hukkui vahvan pippurin alle. Kermakastike oli jumalaisen hyvää! Samoin valkosipuliperunat olivat todella hyviä. Pauliina ei ollut oikein vaikuttunut annoksen kasviksista. Mirkan mielestä ne toivat sopivan raikkauden muuten tuhtiin annokseen.

Aika täysi olo oli jo tässä vaiheessa, mutta maailman parasta jälkkäriä ei voinut ohittaa. Ja se on Brownie & Ice cream. Lämmin Brownie, jossa on pähkinää ja päällä ihanaa jäätelöä, mintunlehdillä kruunattuna. Päällä on myös runsaasti kinuski- ja suklaakastiketta. Oi, taivaallista!
Hintalaatusuhde
Soul Kitchenin listalta löytyy monenlaista ja monen hintaista safkaa. Syömämme pihvit taisivat olla listan kalleimmat annokset. CityDealin tarjous oli edullinen, nyt annokselle tuli hintaa vain 14 €. Normaalisti pihvillä on hintaa. Juomista maistoimme olutta, tuopillinen Karhua maksoi 4,80 €. 


Tunnelma 8
Palvelu 8
Ruoka 8
Hintalaatusuhde 7

Fleminginkatu 26-28
09-773 2233

Soulkitchen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti