maanantai 30. elokuuta 2010

Mange Sud 21.8.2010

Lauantai-iltana suuntasimme Tehtaankadulle Mange Sud –nimiseen ravintolaan. Meille molemmille paikka oli entuudestaan täysin tuntematon, joten suuria etukäteisodotuksia ei ollut. Varasimme pöydän etukäteen ja paluusähköpostissa saimmekin lahjakortin. Lahjakortilla sai valintansa mukaan joko toisen pääruuan ilmaiseksi tai kaksi menu-kokonaisuutta yhden hinnalla. Mahtava juttu.

Mange Sud oli sisustukseltaan moderni. Katosta roikkuivat hauskat lamput ja seinillä oli meidän mieleistä taidetta, hyvä hyvä. Ravintolan ruokalista oli välimerellinen. Annoksissa oli hiukan Italiaa, Kreikkaa ja Lähi-Idän vaikutteita. Ruokalistaa hetken aikaa tutkailtuamme päädyimme ottamaan valmiit Menut.

Menu Teatteri 34 €
Caesar salaatti Original
*
Viljakananrintaa ja marsalakastiketta
*
Jäätelö tai sorbet
 
Menu Paysan 42 €
Salaatti Caprese
*
Karitsaa vartaassa
*
Jugurtti panna cotta
 
Ravintola oli kyseisenä iltana kovin täysi ja tunnelma erittäin lämmin. Useamman kerran oli pakko käydä ulkona vilvoittelemassa. Palvelu ravintolassa oli mielestämme hyvää ja tunnelma kivan rento. Ravintola oli siisti ja hieno, muttei lainkaan jäykkä. Aluksi pöytäämme tuotiin kivassa pienessä peltiämpärissä leipää ja leivän päällisenä toimi tällä kertaa munakoisotahna.
Alkuruokamme olivat hyviä ja onnistuneita. Raaka-aineet olivat tuoreita ja raikkaita. Caesar salaatin kastike oli oikein onnistunut, samoin Caprese salaatin mozzarella  oli erittäin hyvää.
Pääruuat tulivat sopivalla viiveellä, ruokailussamme säilyi koko illan ajan mukavan rauhaisa ja letkeä fiilis. Kananrinta oli loistavaa. Ihanan mureaa ja marsalakastike sopivan terävää. Onneksi olin unohtanut päätökseni olla tilaamatta kanaa ravintolassa ;). Kanan lisäkkeenä oli kesäkurpitsalla täytettyjä canneloneja. Mieleenpainuva persoonallinen lisäke, josta päällimmäisenä jäi mieleen voimakas rosmariinin maku. Hyvä maistuva annos kaikkiaan. Karitsa toimi myös erittäin hyvin! Liha oli paistettu juuri sopivaan kypsyyteen ja oli ihanan mureaa! Annos oli selkeä ja maut erottuivat hyvin.
Pääruokiimme olimme oikein tyytyväisiä, joten oli ilo odottaa jälkiruokia. Mustikkasorbetti oli älyttömän hyvää ja annos sopivan reilu herkkujen ystävälle. Jogurtti-pannacotta oli ihanan raikas ja loistava päätös aterialle. Kokonaisuudessaan menut olivat rakennettu erittäin hyvin. Tänne tulemme varmasti uudelleen ja voimme suositella lämpimästi! http://mangesud.fi/
                                     
Palvelu       ****
Tunnelma    ****
Ruoka         ****
Hintalaatusuhde ****
Tehtaankatu 34 D, 00150 Helsinki, puh. 0207 11 8350

1 kommentti:

  1. Moi Pauliina ja Mirka!

    EatHelsinki 2011 ilmestyy pian! Tervetuloa kirjan julkaisujuhlaan. Lähettääkää sähköpostia osoitteeseen eathelsinki(at)gmail.com, niin lähetän teille kutsun!

    terv.

    Jolin

    VastaaPoista