perjantai 2. heinäkuuta 2010

Juuri 23.6.2010

Päädyimme Eat Helsinki kirjasta huolimatta ottamaan pääruuan sijasta sapaksia, suomalaisia tapaksia, koska nimenomaan sapakset ovat ravintola Juuren erikoisuus. Ravintola Juuressa on ravintolan pääosan lisäksi pieni takahuone, jossa meidän pöytämme sijaitsi. Suosittelemme kuitenkin pyytämään pöytää ravintolan etuosasta, paitsi isommalle ryhmälle takahuone on oiva intiimi tila! Alkuun tarjoiltiin leipää ja porkkanavoivaahtoa. Molemmat olivat oikein maukkaita! Ravintolalle erityismaininta runsaasta alkoholittomien juomien valikoimasta. Tarjolla oli alkoholitonta siideriä, vehnäolutta ja viinimarjanlehtikuohuvaa, jota kokeilimmekin. Juoma oli oivallinen! Voimme suositella. 

                              Porkkanavoivaahtoa ja leipää


Sapaksista a' 4.30€ valitsimme 8 annosta (muutamia kaksi samaa):
Sienikeittoa ja ruis- pellavatanko
Jokirapu-maalaisjuustotäytteinen kaalikääryle, tillivoisulaa
Punajuuri- pähkinämureketta ja pikkusieniä
Paahdettua lanttua ja kukkakaalipyreetä
Grillattua mustajuurta ja ruusunmarjahilloketta
Olkien päällä kypsennettyä mäkimeirami-munajuustoa


                                           Sapaksia

                                                      ja lisää sapaksia

                                           ja vielä....


Kaikki raaka-aineet, joita sapaksissa oli käytetty, olivat ensiluokkaisia. Maut olivat myös kohdallaan. Sienikeitto oli pienehkö pettymys. Keitto oli sinänsä ok, mutta korvasienistä voisi loihtia täyteläisemmän ja runsaamman keiton. Mutta myös suosikkeja löytyi. Kaalikääryle oli aivan loistava, kuten myös punajuuri ja lanttu! Pientä miinusta tuli siitä, että annosten koot olivat hyvin vaihtelevia. Keitto vastasi normaalia alkuruokaa, kun taas mustajuuriannos oli kahden suupalan kokoinen, kuitenkin hinta oli sama!
Jälkiruuaksi valitsimme kutunrahkalla maustettua uunijäätelöä ja mustikkamarenkia (7,4 €), todella ihana makunautinto.

Palvelu ravintolassa oli asiallista, mutta persoonatonta. Palvelu kuitenkin toimi moitteettomasti. Tunnelma ravintolassa oli kuitenkin miellyttävä eikä ollenkaan jäykkää.

Yllätyimme iloisesti laadukkaasta, taitavasti valmistetusta ja hyvin maustetusta ruoasta. Voimme lämpimästi suositella ravintola Juurta. Hinta-laatusuhde ei ollut meidän mielestäämme ihan kohdillaan, erityisesti joidenkin annosten kohdalla (esim. mustajuuri) oli ylihinnoittelun makua. Annokset olivat pieniä, eikä kahdeksan annosta kahdelle ole vielä pääruuan verran. Sapas ei ole tapas. http://www.juuri.fi/

Palvelu ****-
Tunnelma *** 1/2
Ruoka ****
Hinta-laatusuhde ****-
Korkeavuorenkatu 27

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti