sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Luomo 24.9.2010

Luomon vierailua oli pitkään suunniteltu ja myös odotettu. Tämä käynti toteutui vihdoin syyskuun lopulla. Ravintola on pieni 30-paikkainen viihtyisä ravintola, sisustukseltaan selkeä ja pelkistetty. Menuvaihtoehdoista päädyimme molemmat ottamaan viiden ruokalajin menun, joka osoittautui oivaksi ratkaisuksi. Varsinaisten ruokalajien välissä tuli useita keittiön tervehdyksiä ja välisorbetteja, syötävää ja ihania annoksia siis riitti.

Luomon menu on lyhyt ja arvoituksellinen ja hauska. Tämän ruokailumme menulta löytyy mm. Mustaherukkaa ja cheddaria, Cheek&Beets ja Lentävä Lehmä.

Alkujuomaksi otimme tarjoilijan suosituksesta cavaa, hyvää oli. Ensimmäiseksi pöytäämme tuotiin maistiasannos, kolme pienen pientä tuulihattua, joissa oli sisällä brietä, tonnikalaa ja  chorizoa. Oikein maistuvia suupaloja.

Viiden ruokalajin menupakettiin kuului viinipaketti, jonka otimme puolikkaana versiona. Mahtavaa, että tälläinen onnistuu. Viinit kaikkinensa olivat hyviä ja sopivat ruokien makuihin tosi hyvin. Tarjoilija kertoi asiantuntevasti jokaisesta viinistä. Ylipäätään informaatio ruokailun aikana oli huimaa. Jokaisesta ruokalajista ja juomasta selostettiin tarkkaan ja mielenkiintoisesti, mutta ruokalajia syödessä usein mietimme, että mitäs kaikkea tässä nyt oikein syödään....

Toisena maistelualkupalana saimme lohipalan omenakastikkeessa. Omenaliemi oli älyttömän raikasta ja maukasta. Ihan tosi mahtava ja kepeä alkupala.

Ensimmäinen varsinainen alkuruokamme oli Mustaherukkaa ja Cheddaria ja toinen Hummeri& Ruusu. Kaksi ensimmäistä alkuruokaa olivat hyviä, mielenkiintoisia ja maistuvia annoksia. Ihastuimme varsinkin Mustaherukkaa ja cheddaria annokseen, joka sisälsi mm. perunaa. Viimeinen alkuruokamme oli Ankanmaksa Miso. Ankanmaksa ei noussut suosikkeihimme, vaan oli illan heikoin esitys. Annos sisälsi sakessa haudutettua ankanmaksaa, seesaminsiementä ja misolientä. Outoja makuyhdistelmiä, jotka eivät pudonneet meihin.

Pääruuista toinen ruokailijoista valitsi Cheek & Beets ja toinen Metsäpuuro -nimiset annokset. Metsäpuuro oli loistava sienirisotto. Annos oli kaunis ja runsas. Sieniä oli montaa eri lajia ja niiden runsas määrä ilahdutti. Risotto taasen ihanan pehmeää ja maistuvaa. Erittäin hyvä ja mieleenpainuva. Cheek & Beets oli vasikanposkea kera punajuuren ja smetanan. Annos oli ruokailijan mielestä kaikin puolin ookoo, muttei tässä kohtaa pärjännyt huikean hyvälle Metsäpuurolle. Ruokalajien välissä tarjotut sorbetit olivat kauniisti aseteltu ja varsin sympaattisia annoksia.

Jäkiruokina söimme Snickers ja Munakoisoa ja Currya. Snickers oli tarjoilijamme osuvan kuvauksen mukaan Snickers-suklaapatukka räjäytettynä lautaselle. Tätä annos oli. Erittäin makea ja suklainen - suorastaan tuhti. Munakoisoa ja Currya on varmasti yksi mieleenpainuvimmista jälkiruuista, mitä olemme koskaan syöneet. Annos todella oli makea ja raikas. Nerokas ja mainio systeemi. Tästä tykkäsimme kovasti.

Jokaisen ruokalajin kanssa tarjoiltiin myös erilaista leipää, kuten rosmariinifocacciaa ja cheddarsämpylää kera luomukirnuvoin. Suurelle leivän ystävälle tämä oli eri kiva lisäke. Kahvin ja teen seuraksi saimme vielä ihan viimeisen keittiön makean maistiaisen.

Ruokailu ravintola Luomossa on kokemus ja elämys. Palvelu oli suurimmaksi osaksi rentoa ja koko ajan hyvin asiantuntevaa ja informatiivista. Kaikki ruuat olivat makuja täynnä, ei mitään yhdentekevää, vaan selvät vahvat maut kaikessa. Välillä tosin jäi fiilis, että vähemmän olisi enemmän. Jos haluat ravintolassa syödessäsi keskittyä ja panostaa ruokaan ja juomiin, Luomo on oivallinen kohde tähän. Kokemisen arvoinen paikka. Luomo

Palvelu                 **** ½
Tunnelma             ****+
Ruoka                  ****+
Hinta-laatusuhde   ****+

Vironkatu 8
+358 (0)9 135 7287

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti