maanantai 15. helmikuuta 2021

Kolmosen lounas jäi historiaan

Korona-aikaan on kaikenlainen kahvittelu ja ravintoloissa käyminen jäänyt vähemmälle. Blogiinkin juttuja on tullut vähän, johtuen osittain koronasta ja osittain kiireistä, jonka vuoksi blogi on jäänyt vähemmälle. Blogimme instasivuilla eletään kuitenkin suht aktiivista elämää - sinne vaan meitä seuraamaan! 

Täysin kotiruuan varassa ei korona-aikaankaan ole oltu. Viikko sitten tuli pistäydyttyä poikkeuksellisesti lounaalla vähän kauempana kotoa - Tutussa ja aina hyvässä lounaspaikassa eli ravintola Kolmosessa Kalliossa. 

Kolmosen lounasta fiilistellessä ei mennyt montaakaan päivää, kun luin heidän somesta, että kaikki loppuu aikanaan. Hesarissakin tiedotettiin asiasta: "On aika luovuttaa" Olin ennen uutista jo ehtinyt luonnostella blogijuttua ja tässä tämä julkaistuna. Jutun lopussa kerron tarkemmin perusteluja, miksi päätin jutun postata.Kolmosen lounaalla on tarjolla vihreää salaattia muutamilla lisukkeilla. Tänään raikkaan salaatin kera oli siemeniä, pikkelöityjä punasipulia ja marinoituja oliiveja. Lisäksi oli leipää ja voita. Todella hyvä setti. 


Lounaan lautasannokset tarjoillaan pöytään. Oma valinta oli tomaattipohjainen lammasragu rosmariinimuussilla. Ragu oli todella herkullisen makuinen. Itse lammasta ei ragussa ollut ylenmäärin, vaan lihan seurana oli juureksia - ainakin porkkanan maistoin. Tomaattikastike oli hautunut ja maku oli hyvä. Perunamuussissa maistui kivasti rosmariini. Annos oli sopivan kokoinen ja oikein maukas. 

Lounasseuralaisen annos taasen oli haukimureketta, perunaa ja paahdettuja kasviksia. Oli kuulemma hyvää. Ja näyttikin hyvälle. 

Kolmosen lounas nautittiin useaan kertaan ja sitä kyllä lämpimästi aina suosittelin, kun lounasvinkkejä kyseltiin. Lounaan hinta oli varsin kohtuullinen; 10,90 € tästä laadukkaasta lounaasta on edukas. Kolmos3n vikaksi jäänellä lounaalla olimme paikan päällä vasta puoli kolmen jälkeen ja ehkäpä myöhäisen ajan vuoksi lounaalla oli hyvin väljää ja turvavälit toisiin lounastajiin toteutui helposti. 

Mutta siis, Kolmos3n lounas on historiaa, kuten monet jo varmasti tietävätkin. Toivoisinpa, että vaikka tähän juttuun saisi hyviä vinkkejä Helsingin lounaspaikoista. Kaikki otetaan ilolla vastaan! Kommentoi ja vinkkaa oma lounassuosikkisi!

Miksi siis lounasjuttu julkaistiin, vaikka ravintola ehti jo lopettaa toimintansa? Siksi, että halusin tässä kuvata, miksi Kolmos3n lounaasta ollaan niin tykätty! Kolmos3sessa lounasaika oli pitkä: tarjoilu alkoi klo 11.00 ja lounasta sai ravintolassa klo 15 asti. Antoi joustoa suuntaan ja toiseen. Viikon lounaslista oli tiedossa sunnuntaina ja viikkolista sisälsi koko viikon lounasannokset. Lounasannoksia oli viikolla kolme erilaista + viikon burgeri. Joka päivälle oli vielä näiden annosten lisäksi päivän annos. Lounaalla tuli harvemmin nautittua viiniä, mutta sitäkin oli saatavilla edulliseen lounashintaan (5 €). Lounasannokset maksoivat 10.90 €, burgerit muutaman euron enemmän. Rakenteet olivat siis hyvät omaan makuun, mutta parasta oli tietysti ruoka. Lounaalla oli tarjolla vihreää salaattia, maukasta leipää kera voin ja salaattiin pieniä lisukkeita. Lounasannokset olivat lautasannoksia, jotka tarjoiltiin pöytään. Annokset olivat hyvän kokoisia ja ruoka oli tosi laadukasta. Lounaan päälle kahvi/tee kustansi 2 €. Täydellinen lounassetti, jollaisia soisi olevan enemmänkin. Kolmos3n lounas muistutti vanhaa ikisuosikkia Bistro Helsinki 15, jonka lounaalla tuli rampattua blogin alkuvuosina useamminkin. Kiitos kaunis Kolmos3lle hyvistä lounaista, näistä on todella nautittu! 


2 kommenttia:

  1. Juttutupa Hakaniemi tai Way bakery, myös flät14 on ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkkauksesta! Juttutuvassa en ookkaan todella pitkään aikaan käynyt, vaikka sijainti on aivan mainio. Way on todella kiva, niin lounaalla kuin mihin aikaan vaan. Flät14 on vielä käymättä. On houkutteleva somekuvien perusteella!

      Poista