maanantai 5. elokuuta 2019

Wayssa lounaalla: hapanjuurileipää, kukkakaalia ja pala kakkua!

Way Bakery and Wine Barin lounaasta on tullut yksi suosikkini! Wayssa ollaan käyty myös illastamassa ja tykättiin kovasti. Lounaalla on aina tarjolla kaupungin parasta hapanjuurileipää, yksi lounasannos, lounasviiniä sopuhintaan ja makeaa herkkua jälkiruuaksi. 

Alkupaloina lounaalla toimii aivan loistavasti pari palaa hapanjuurileipää kirnuvoin kanssa. Wayn hapanjuurileipä on koostumukseltaan ihanan kepeä ja täynnä reikiä, kuori on rapea ja maku on juuri sopivan hapan. Lounasviiniä en tällä kertaa ottanut, mutta natuviinien ystävän kannattaa Wayhin suunnata, täältä niitä löytyy! Me tutustuimme Turku Wine & Food -festivaaleilla Wayssakin tarjottaviin viineihin. Keskiviikon lounasannosta en edes katsonut etukäteen, vaan luotin siihen, että on joka tapauksessa hyvää. Päivän lounas oli paahdettu kukkakaali, joka tarjoiltiin pähkinöiden ja ihanan beurre blanc -kastikkeen kanssa. Paras kukkakaali, jota olen ikinä syönyt! Kukkakaalin päällä ollut pähkinäcrumble oli todella hyvää. Beurre blanc -kastikkeesta nautin viimeisetkin pisarat hapanjuurileivän kanssa. Tiskillä esillä olleet Brita-kakun palat houkuttelivat kovasti. Reilu pala kakkua maksoi 4,50 €. Lounaan jälkeen olin kuitenkin niin täynnä, ettei kakkupalan syömiseen ollut mitään mahdollisuutta. Onneksi nerokas tarjoilija ehdotti lounaasta jutellessamme, että ota kakku mukaan! Ja niin otinkin! Oli muuten tämän kesän paras iltapala, pala kakkua! 


Wayn lounas toimii todella hyvin. Joka kerta lounaalla on ollut tilaa ja vapaita pöytiä. Valinnanvaikeutta ei synny, kun tarjolla on tasan yksi vaihtoehto. Lounas tilataan kassalta ja maksetaan saman tien. Leipää voin kanssa on tarjolla sivupöydällä, samoin kuin vettä. Palvelu toimii Wayssa hyvin, eikä työpäivänäkään lounas venähdä liian pitkäksi. Lounas maksaa 11 € ja hintalaatusuhde on hyvä. Tälläkin kertaa mukaan lähti kakkupalan lisäksi kokonainen Wayn leipä (7 €), jota sitten ilolla kotona syötiin. Wayn lounas on testattu moneen kertaan ja edelleen vahva suositus! 

Way Bakery and Wine Bar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti