sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Rapeita blinejä Fisken på Diskenissä!

Vuoden 2019 EatFinland Helsinki -kirjassa on 12 kiinnostavaa ravintolaa, joissa jokaisessa olisi ihana käydä tämän vuoden aikana! Valitsimme kirjan ravintoloista ensimmäiseksi vierailukohteeksi Kampin Korttelissa sijaitsevan kalaravintola Fisken på Diskenin. Kampin Kortteli on luottopaikkojamme, koska Korttelissa on monta kivaa, erilaista ravintolaa ja täältä löytyy varmasti pöytä ja ruokaa spontaaneillekin visiiteille. Fisken på Disken on sisustukseltaan skandinaavinen ja viihtyisä ravintola, jonne voi aivan hyvin tulla nauttimaan myös illallista. Tunnelma ja fiilis ravintolassa oli mukavan rauhallinen ja rento. Ravintola on kuuluisa lohikeitostaan ja täällä tarjotaan myös lounasta.

Fisken på Diskenissä on parhaillaan meneillään bliniviikot ja mikä olisikaan parempaa lumimyrskyn jälkeen, kuin istahtaa viihtyisään ravintolaan ja nauttia blinejä? Meistä tämä oli loistosuunnitelma! 

Fisken på Diskenissä blinejä tarjoillaan eri täytteiden kanssa: siianmädillä (19€), graavilohella (15 €), kirjolohenmädillä (17 €), metsäsienisalaatilla (14 €) ja katkarapuskagenilla (16 €). Kaikkiin annoksiin sisältyy yksi blini, punasipulia, smetanaa ja suolakurkkua. Saatavilla on myös blinipaketti, joka sisältää kaksi bliniä, kirjolohenmätiä, sienisalaattia ja katkarapuskagenia.

Me molemmat valitsimme blinipaketin, mutta vaihdoimme kirjolohenmädin siianmätiin ja toiseen pakettiin kirjolohenmädin tilalle valittiin graavilohi. Kun täytteiden vaihto onnistui suht mutkattomasti, antoi se heti alkuun kivan fiiliksen ja hyvän mielen ravintolan asiakaspalvelusta. 


Fisken på Diskenin viinit on hinnoiteltu varsin maltillisesti ja listalla oli monta mielenkiintoista viintä. Blinin kanssa nautittavaksi valikoitui kuiva ja hedelmäinen valkoviini Loiren laaksosta. La Mariniere Muscadet sur lie on Vindirektin maahantuontia ja sopi erinomaisesti meidän viinimakuun.  Ihana hetki oli, kun saimme blinilautaset eteemme!


Itse blini oli rapea, ei liian rasvainen ja sopivan maukas. Täytteet olivat maultaan hyviä! Parhaita meistä oli siianmäti ja graavilohi. Suosittelemme blinipakettia. Kahdessa blinissä riitti hyvin syötävää ja oli kiva kokeilla eri täytteitä. Harmillisesti punasipulia ja smetanaa oli annosteltu aika niukasti, eivätkä ne riittäneet kunnolla kahteen bliniin, vaikka kuinka säästeliäästi niitä yritimme annostella. Tässä siis vinkki blinipakettiin: punasipulin ja smetanan annoskoot voisi tuplata!


Jälkiruokavatsaan mahtui vielä, joten testiin pääsi myös Fisken på Diskenin Crème Brûlée. Annos oli reilu ja brûléen pinta sopivan rapea. Appelsiinisorbetti oli täydellinen match annokseen. Sorbetti toi kivaa raikkautta ja oli hyväkontrasti tuhdille brûléelle. EatFinland-kirjan kanssa Fisken på Diskenin blinit olivat todella edullisia! Kirjan kanssahan kaksi ruokailijaa saa toisen pääruuan ilmaiseksi, joten bliniannos maksoi per henkilö 13 € normaalihinnan ollessa 26 €. Loppulaskussa meiltä veloitettiin vedestä ja leivästä - tämä tosi korjattiin kerrottuamme, ettei meille oltu talon leipää huomattu tarjoilla. Sinänsä harmi, koska aina on kiva päästä maistelemaan ravintolan leipiä. 

Suosittelemme lämpimästi Fisken på Diskenin bliniviikkoja! Ravintolasta kerrottiin, että bliniviikkoja vietetään edelleen - sen verran suosittuja ovat blinit olleet, että niitä on ravintolassa saatavilla helmikuun loppupuolelle asti. 


Fisken på Disken

psst. ja lisätietoa ihanasta EatFinland Helsinki -kirjasta ja vuoden 2019 ravintoloista löydät täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti