sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Winery hotel - viinihotelli Tukholmassa!

Tämän vuoden ensimmäinen yhteinen reissumme suuntasi kohti Tukholmaa. Me olimme jo pidempään suunnitelleet reissua the Winery hotelliin ja kun sähköpostiin kilahti hotellin loistava Black Friday -tarjous, varasimme pikapikaa huoneen. The Winery Hotel sijaitsee aivan Tukholman vieressä, Solnan kunnassa, jonne yhteydet olivat todella helpot. Lensimme Arlandaan Norwegianilla (meno-paluu 70 € / hlö) ja Arlandan kentältä matkustimme viinihotelliin linja-autolla noin puolisen tuntia. Bussimatkan hinnaksi tuli reilut 20€ per nuppi edestakaisesta matkasta, ei siis ihan halpaa lystiä ole tuo bussilla ajeleminen Ruotsissa.

Koska huoneen sai puoleen hintaan, valkkasimme yhden yön vierailulle Superior-tason huoneen. Superior -huone eroaa Standard -huoneessa siinä, että se sijaitsee ylemmässä kerroksessa ja huoneen varusteluihin kuuluvat kylpytakki ja tossut sekä kahvikone. Huoneet ovat sisustettu teolliseen tyyliin ja saaneet inspiraatiota Brooklynin vanhoista tehdasrakennuksista.  Huone oli pienehkö, mutta viihtyisä ja materiaalit olivat laadukkaita. Tiiliseinä loi omanlaista rosoista tunnelmaa ja kylppäri vasta magee olikin! 
Superior-tason huoneeseen sisältyi ekstrana kapselikahvinkeitin, jolla keitimmekin todella maukkaat kahvit heti perille päästyämme. 


Kahvien jälkeen suuntasimme kattoterasille lämmitettyyn uima-altaaseen virkistäytymään, jossa saimme todella pyyhittyä reissuväsymyksen pois! Altaan vesi on kuulemma +28 asteista, vaikka meistä se tuntui viileälle. Ihanaa oli kuitenkin pulikoida ja ihailla upeita maisemia. Kattouima-allas on ideana mahtavana. Talvisäällä olisi ihanaa päästä välillä vaikka höyrysaunaan. Sopisi tännekin tosi hyvin.  Myöhäisen lounaan nautimme italialaisen Delin puolella, jossa oli tarjolla herkullisia pizzoja ja antipastoja. Deliä suosittelemme lämpimästi. Ruoka oli todella hyvää! 
Valikoimasta löytyi myös mukavasti erilaisia viinejä. Tässä yksi loistava valkkari hotellin omalta viinitilalta Toscanasta!


Jälleen kerran meillä oli ohjelmaa buukattuna, eikä liikaa aikaa rentoilulle. Olimme varanneet viinitastingin ja tutustumiskierroksen viinin valmistukseen, mutta paikan päällä selvisikin, että molemmat pidetään ruotsin kielellä, eikä englanniksi, kuten olimme jostain syystä olettaneet. Onneksemme baarimestari Pelle oli heti tilanteen tasalla ja sanoi, että hän voi pitää meillä myöhemmin erinomaisen viinitastingin englanniksi. Ennen viinitastingia ehdimme piipahtaa läheisessä kauppakeskuksessa, Mall of Scandinaviassa. Kauppakeskukseen kävelee hotellilta noin 15 minuuttia, Tukholma keskustasta perille pääsee helposti junalla 7 minuutissa. Kauppakeskus on todella suuri ja täällä saa vierehtämään helposti useita tunteja. 


Tastingissa maistoimme neljää eri viintä. Samppanjalla on aina hyvä aloittaa mikä tahansa tilaisuus, kuten tämäkin maistelu. Viinitasting oli rento ja opimme taas monenlaista uutta viineistä. Samppanjasta esimerkiksi sen, että vain noin 15 prosenttia niistä on vintagea. Samppanja oli meidän makuuumme, sopivan kuiva ja kuplat olivat pehmeät. Riesling ei pettänyt tälläkään kertaa! Tämä kyseinen ykilö on ihanan raikas ja mineraalinen! Alkosta tätä viiniä ei valitettavasti löydy. 


Kevyt Pinot noir Cloudy Bay ihastutti kepeydellään ja pehmeällä mukavalla maulla. Viimeinen viini oli sitten omalta viinitilalta. Viini oli voimakas ja vahva. Saman sarjan valkoviiniä maistelimmekin jo lounaalla delissä ja tykkäsimme siitäkin kovasti. 


Maistelun jälkeen tutustuimme myös viinintekemiseen hotellissa. 


Hotellilla on siis oma viinitila Toscanassa, jossa tehdään osa hotellin viineistä. Tilalta kuljetetaan myös rypäleitä hotellille, jossa valmistetaan hotellin omia viinejä.  Lisätietoja hotellin viinitilasta löydät täältä. Illallisen nautimme hotellimme omassa ravintolassa. Listalta voi valita joko yksittäisiä annoksia tai menun. Kaiken kaikkiaan olimme hiukan pettyneitä illalliseen. Ehkä suurin syy tähän oli palvelu, joka ei oikein toiminut. Ruoka sinänsä oli ihan hyvää, joskin odotuksemme taisivat olla korkeammalla. Fiilikseen vaikutti myös muutamat väärinymmärrykset ruokalajien suhteen. Possu-foie gras ballotine ei ollut ihan sitä mitä odotimme. Annos oli enemmänkin patee ja foie gras maistui hyvin hennosti annoksessa. Emme ole Ballotine-asiantuntijoita, mutta annos ei ollut ihan meidän mieleen.


Torbay sole eli kampela simpukoiden ja hummerikastikkeen kanssa oli oikein maukas annos. 


Pauliinan pääruoka hampurilainen ranskalaisilla oli reilu setti. Hampurilainen oli todella mehukas ja maukas. Annoksen ranskalaiset olivat aika vaisut - varsinkin verrattuna herkulliseen hampurilaiseen!


Jälkiruokana oli mangoa, kookosta ja passion -hedelmää. Annos oli raikas ja kevyt ja sorbetti oli oikein onnistunutta. 


Illallisen jälkeen siirryimme takaisin viinibaarin puolelle viettämään iltaa. Viinibaarissa voi ladata kortille rahaa ja maistella erilaisia viinejä viiniautomaateista. Viinejä voi ottaa maisteluannoksen 4cl tai enemmän. Tämä oli todella hauska idea! Saiskohan tälläisen kotiin...? 

Hotellin aamiainen oli runsas ja laadukas. Olimme aamiaiseen todella tyytyväisiä. Tarjottavat oli laitettu todella kauniisti esille! Saimme todella vatsamme täyteen, kun nautimme aamiaisen niin lämpimistä ja kylmistä tarjottavista. Erityisesti tykkäsimme herkullisesta puurosta, smoothiesta, ihanista leivistä, leikkeleistä ja tuoreista hedelmistä. 


Hotellin söpöin juttu oli ehdottomasti turkoosi Fiat, joka komeili viinibaarissa. Pitkäaikainen haaveemme lukuisilla ulkomaan ja Italian reissuilla on ollut saada vuokra-autoksi Fiat 500 - ehkä se vielä joskus onnistuu. Vietimme Tukholmassa oikein rennot reilut 24 tuntia ja aika paljon saatiin silti mahtumaan tähän! Winery hotel on aivan ainutlaatuinen konsepti ja sopii hyvin tällaiselle lyhyemmällekin visiitille! 

Winery Hotel 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti