torstai 28. syyskuuta 2017

Maistelussa Raimatin viinit

Mikä Viini! -festarit Vanhalla on joka syksyinen viininystävän taivas ja tänä vuonna festareita vietettiin jo 15. kertaa. Me osallistuimme tänä vuonna pariin tastingiin ja toki maistoimme Blossan sekä laadukkaat samppanjat!


Raimatin viinejä meille esitteli viinintekijä Pilar Salissas. Raimatin viinitalo on Euroopan suurin perheomisteinen viinitila ja se onkin maailman yksi tunnetuimmista viinitaloista. Koillis-Espanjassa Lleidassa sijaitseva Raimatin viinitalo on valmistanut viinejä luonnonmukaisin menetelmin yli 100 vuoden ajan - tällä viinitalolla on pitkät perinteet. Raimatilla on kestävän kehityksen sertifikaatti, tilalla ei käytetä kemiallisia torjunta-aineita tai hyönteismyrkkyjä. Tasting oli todella kattava, sillä maistelimme kaksi valkoviiniä, yhden rosen ja kolme punaviiniä. 

Raimat Castell Chardonnay

Tämä hieman erilainen Chardonnay oli yllättäen meidän makuumme. Chardonnay ei kuulu meidän suosikkirypäleisiin, mutta tämä yllätti. Viini oli raikas ja mineraalinen ja viinin hapokkuus osui meidän makumaailmaan. Viiniä suositellaan salaattien, kasvisruokien, paistetun kalan ja vaalean lihan kanssa nautittavaksi. Meille tämä viini olisi myös oiva seurustelujuoma (10,89 €). Raimat Ventada Garnatxa Blanca Organic

Raimatin ensimmäinen luomusertifioitu valkoviini ihastutti tasapainoisuudellaan ja lempeydellään. Happoja tässä kuivassa viinissä oli vähemmän kuin edellisessä. Sopii erinomaisen hyvin esimerkiksi tryffelirisoton, tapasten tai ilmakuivatun kinkun kanssa (13,48 €).Raimat Rostada

Raimatin roseviini Rostada on raikas ja kirsikkainen. Viinissä maistuvat marjaisat maut. Me emme ole toistaiseksi vielä päässeet roseen makuun, mutta rosen ystäville tätä viinikisojen kestomenestyjää voisi kyllä suositella kokeiltavaksi. Raimat Rostada sopii hyvin rasvaisten kalojen ja salaattien ja pastan kanssa nautittavaksi (10,48 €).
Raimat Abadia Cabernet Sauvignon Tempranillo Crianza


Tastingin ensimmäinen punaviini oli mukavan lempeä, mutta silti täyteläisen oloinen viini. Tanniinit tässä viinissä olivat maltilliset ja tasapainoiset. Meistä viini olikin helposti lähestyttävä. Maku oli intensiivinen. Ruokasuosituksia tälle viinille on erilaiset liharuuat, esim. poronkäristys kuin myös tapakset ja grillatut vihannekset. 


Raimat Boira Garnatxa Negra Organic

Raimatin ensimmäinen luomusertifioitu punaviini oli meille tastingin haastavin viini. Tämä täyteläinen ja keskitanniinen viini ei uponnut ainakaan näin pelkältään meidän makuhermoihimme. Täsmäruokasuosituksena tälle viinille on lihatartar - olisikin mielenkiintoista testata tämä viini tartarin kanssa. Raimat Castell Tempranillo

Seuraava punaviini maistuisi meille ruuan kanssa. Tämä oli meidän mielestä aivan mukava, keskitäyteläinen viini kaikenlaisille liharuuille ja meillä toimisi nimenomaan ruokaviininä.  Tastingin viimeinen maisteltava viini oli punaviini, joka ei ole Suomesta ainakaan toistaiseksi saatavilla. Meidän suosikiksemme tästä tastingista nousi ehdottomasti mielenkiintoinen Chardonnay, jota tullaan hankkimaan kotiinkin. Punaviineistä meidän makuun oli osuvin Abadia, jossa yhdistyi mukava lempeys ja täyteläisyys. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti